Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

  E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

L.U. Salutare! Sunt om de comunicare la bază (PR, evenimente&advertising) și cine dorește să afle mai multe despre activitatea mea principală de luni până vineri, este așteptat în casa mea online liliana.uleia.ro. Dar lăsând jobul la o parte, sunt un om care funcționează pe bază de stări, senzații, sentimente și emoții puternice. Faptele și datele sunt importante, însă dacă nu am un vibe bun vis-a-vis de o acțiune pe care trebuie să o fac, nu merg mai departe.  

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

L.U. Cred că de la citit mi s-a tras. Sunt născută și crescută în București, cartierul Pantelimon iar în vacanțele de vară nu aveam plecări ,,la țară” ca majoritatea copiilor unde să-mi pierd timpul. În schimb, aveam acasă o bibliotecă plină ochi (fratele meu este profesor de istorie si mentorul meu) și alimenta biblioteca mereu cu cărți potrivite și pentru vârstă mea, așa că am avut o pasiune de când eram mică pentru cărți. Vara mergeam în parcul Cișmigiu, cu prietena mea cea mai bună, Teo, și citeam ore întregi. Și acum consider că unul dintre cele mai frumoase lucruri în viață este să citești o carte bună în liniște.Privind înapoi, chiar pot spune sincer ca am avut o copilărie frumoasă. Dar revenind la scris, încă din școala generală profesorii au observat că aveam o înclinație spre poveste/scris pe când la materii precum matematică sau fizică era durere :). Deși mă străduiam la fel la toate materiile, nu reușeam să depășesc o limită la materiile ce țineau de real. În liceu lucrurile s-au ,,agravat” și am devenit fata bună la limba și literatură română, ce scria tot felul de analize literare fără să fie obligată de către profesoară, ceea ce era o  adevărată ciudățenie printre colegii mei de clasa.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

L.U. Foarte importantă mai ales că deocamdată am publicat doar cărți cu specific educativ. Am nevoie ca povestea să fie construită pe informații utile, pe care cei mici să le rețină fără efortul de memorare, efort ce este o adevărată corvoadă pentru mulți dintre ei deoarece nu înțeleg sensul adevărat al informației. Informația transmisă în format narativ, pe ,,limbă lor” are șanse să ,,trăiască,, mai mult în mintea lor.

E.I. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

L.U. Vai, dar nici nu mai țin minte. Sigur a fost ceva din categoria ,,Capra cu trei iezi,,. Dar țin minte că prima carte serioasă pe care am citit-o a fost ,,Numele trandafirului,, de Umberto Eco și am crezut că o să mi se oprească inima din cauza suspansului și adevărului nedescoperit. Am citit-o extraordinar de repede, în două, trei zile și atunci am știut că am găsit un lucru care-mi place cu adevărat deoarece abia așteptăm să citesc următoarea carte. 

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

L.U. Iată o întrebare profundă la care nu am un răspuns pe măsura. Habar nu am. Cred că fiecare scriitor are stilul lui și pune o parte din el în orice scrie. Poate faptul că mențin lucrurile mereu pe o linie pozitivă și optimistă, astfel încât cei mici să preia o stare de bine și doar modele de situații care să-i încurajeze și să-i învețe despre lucrurile care te fac să devii un om bun. Societatea actuală nu se îndreaptă către o direcție unde copiii învață ce este empatia, prietenia, grija față de mediul înconjurător și tot așa mai departe. Există un gol al reperelor la nivel moral iar din informația preluată din social media, youtube etc., clar societatea nu o să ofere indivizi ce au integritate morală și pot deveni adevărate valori pentru cei din jurul lor. 

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

L.U. Deoarece avem o existentă limitată, pentru mine este important să trăiesc viață în mod intens și autentic așa că în afară de treabă asta cu cărțile, îmi mai place să merg la teatru, să joc badminton și să râd zgomotos cu prietenii. 

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

L.U. Din păcate, nu, lucrez la asta și încerc să mă motivez deși ca-n viața oricărui adult,  neprevăzutul își face apariția în viața mea destul de des. 

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

L.U. Ca pe un loc de muncă nu îl văd deoarece nu mă plătește nimeni (glumeam). Îmi place să scriu, e fun iar atunci când fac asta am o senzație de firesc și natural iar creierul meu face niște conexiuni neașteptate pe care nu le face în alte situații. 

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

L.U. Acum începe publicitatea :))). Cum spuneam la începutul interviului, pe site-ul meu liliana.uleia.ro în secțiunea hobby sunt cele două cărți scrise de mine, inclusiv ,,Țuți și Alesia prin Europa,, drepturile de autor de la această carte fiind donate către Asociația M.A.M.E. care se ocupă de copiii bolnavi de cancer și alte afecțiuni grave. 

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro? 

L.U. Dragi cititori, citiți în continuare. Și nu uitați, o casă frumoasă are o bibliotecă generoasă 🙂 .