Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Pentru persoanele care nu au avut încă ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Mira: Sincer, nu sunt foarte multe de spus despre mine. Sunt o persoană destul de simplă, dar cu o imaginație puțin mai bogată care a avut curajul să scrie un roman erotic și să-l și publice pe piața de carte din România.

Î. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris- o?

Mira: Dintotdeauna mi-a plăcut literatura erotică și cea horror. Probabil acest lucru caracterizează cel mai bine zodia mea. Sunt scorpion și sunt atrasă de două lucruri în această viață: sexul și moartea. Tocmai de aceea am ales să scriu doar despre aceste subiecte.,,Menage” e pentru mine un proiect drag ce va cuprinde în total șase volume. La primul volum: Pasiune, am lucrat aproape un an de zile, dar în același timp am scris și Lună plină, care a apărut la editura Coresi.

La început mi-a fost teamă să spun lumii că am terminat de scris un roman erotic. De fapt îmi era mai mult rușine, mă gândeam doar la ce va spune lumea care mă cunoștea despre mine când îmi vor citi cartea. Dar în timp mi-am dat seama că nu puteam să-mi las munca să ,,râncezească” într-un folder pe laptop și să-mi fie rușine cu asta. Până la urmă nu era primul roman erotic de pe piata din Romania și cu siguranță nu va fi nici ultimul! Așa că mi-am încercat ca orice debutant norocul, sperând zi de zi că o editură oricât de mică îmi va acorda o șansă. Trebuie să recunosc că nu mi-a fost deloc ușor, unele edituri (cele mai mari) m-au respins politicos, iar altele nici măcar nu au făcut-o, dar am crezut cu toată forța în manuscrisul meu și am sperat că într-o bună zi va veni acea șansa pe care o așteptăm cu sufletul la gură. Mottoului meu în această perioadă a fost: ,,Soarta le surâde celor curajoși!” Și într-o bună zi când am tot obosit așteptând norocul mi-a surâs.

Î. Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?

Mira: Deși am citit foarte multe cărți și îmi place să mă relaxez făcând acest lucru, nu am crezut niciodată că voi ajunge să scriu o carte pe care să o văd pe raftul bibliotecii la care merg încă din copilărie, sau în vitrina marilor librării din oraș. Dar viața mi-a demonstrat că nu pot ști niciodată ce-mi va aduce ziua de mâine și cu siguranță dacă vreau să-l fac pe Dumnezeu să râdă să-i spun ce planuri de viitor am.
Ideea mi-a venit într-o după amiază când ascultam o melodie a celor de la Bosquito: ,,9 vieții”. Mesajul versurilor a fost atât de profund încât mi-a trecut fulgerător prin minte o scenă erotică între o tânără domnișoară inocentă și doi bărbați chipeși ce au rămas blocați pentru câteva minute într-un lift lipsit de curent. Pentru mine a fost ca o revelație, pur și simplu din acea clipă nu m-am gândit decât la personaje, la titlu și la povestea lor de iubire. Restul a fost doar imaginație, de care nu pot spune că duc lipsă!

Î. Ce mesaj dorești să transmiți prin această carte?

Mira: Mesajul acestui roman și a celorlalte care vor ieși pe piața de carte din România e cât se poate de simplu: dragostea se poate face și în trei, nu doar in doi! Știu că pentru marea majoritate a oamenilor e greu de crezut acest lucru, dar sunt persoane care au astfel de fantezii și care deși nu au încercat niciodată un menage a trois și nici nu o vor face vreodată,(sunt ferm convinsă) cu siguranță vor dori ca măcar pentru câteva ore să se regăsească într-unul dintre cele trei personaje din roman. Să meargă alături de el prin această odisee erotică și la final să se simtă ca și cum ar face cu adevărat parte din această lectură.

Î. Ce element crezi că este special la cartea ta?

Mira: Însuși mesajul simplu pe care îl transmite: că dragostea se poate face și în trei! În România nu am mai citit o carte erotică cu un astfel de subiect și trebuie să recunosc că limbajul nu e chiar pentru toată lumea, dar până la urmă: ,,Menage” e un roman erotic și farmecul lui e însăși acest limbaj și subiectul care pentru marea majoritate a oamenilor e unul tabu. Mă întreb oare câte persoane ar putea să recunoască deschis că măcar o dată în viață și-au satisfăcut această plăcere, dacă chiar au avut parte de o astfel de experiență.

Î. Care e cel mai important lucru la o carte, în opinia ta?

Mira: Cel mai important? Depinde de starea pe care o am in momentul în care o văd pe un raft, dacă ne referim la locurile pe care le frecventez adică la biblioteci și librării. Prima dată când remarc o carte dintre zecile sau poate sutele de cărți e impactul vizual. Sunt atrasă în primul rând de copertă, ea e cea care mă face să o remarc dintre toate celelalte și să o răsfoiesc. Apoi dacă sunt interesată de subiectul a ceea ce scrie pe spatele cărții o împrumut sau o cumpăr.
Un alt lucru important, dacă nu ne referim la impactul vizual, e recomandarea unui blogger sau a unei prietene care a citit o anumită carte și mi-o recomandă cu drag, ca mai apoi să dezbatem subiectul împreună.

Î. Există un citat în cartea ta cu care să te mândrești?

Mira: Din punctul meu de vedere sunt mai multe, dar poate că unul e un pic mai special. E de fapt un sfat pe care al trebui să-l primească toate fetele înainte de a-și începe viața sexuală și care le-ar fi de mare ajutor în viitor:
,,Să nu lași niciodată un bărbat să te trateze ca pe o femeie ușoară și nici să te folosească așa cum și-ar dori el!” ( Menage. Vol I Pasiune)

Î. Ai scris o carte pe care nu ai publica-o?

Mira: Sincer… da! Am scris-o! E volumul V din Menage: Onur. Și sincer e puțin cam mult chiar și pentru mine. Subiectul e puțin mai diferit, pentru că personajul în sine e altfel când e îndrăgostit. El dă tot ce are în dragoste,dar se așteaptă și să primească de la femeia iubită aceeași pasiunea, același erotism. Iar limbajul și subiectul romanului în sine poate părea prea murdar pentru cei care vor citi primele 4 volume. Oricum sper că nu îi voi dezamăgi!

Î. Cu ce editura ai publicat cartea și de ce ai ales- o?

Mira: Cum am mai spus-o deja, după ce am terminat de scris primul volum: ,,Menage” mi-am dorit din tot sufletul că el să vadă lumina zilei ca fiind o carte, dar lucrurile nu au fost chiar atât de simple la început. Ca debutant ai nevoie de perseverență și foarte multă răbdare. Nici o editură nu e dispusă să riște cu începători, iar în acest domeniu e ca la loterie. Nu știi niciodată dacă cartea se va vinde sau nu. Așa că după ce am trimis manuscrisul la zeci de edituri din țară și nu am primit nici un răspuns favorabil am ales să fac totuși ceva. Îmi doream să-mi țin cartea în mână, să o răsfoiesc și să îi simt mirosul de tipar, așa cum făceam când cumpărăm o carte din librării.

Fiecare celulă din mine a crezut în acest lucru și nu am renunțat nici măcar o clipă la visul meu. Așa că am ales să-mi tipăresc cartea pe bani proprii și am optat prima dată la o editură din Iași, apoi la una din capitală. Deși nu mi-a fost ușor din punct de vedere financiar, acum sunt mulțumită de rezultat și sper ca romanul meu să fie citit de cât mai multe persoane deschise la minte și la experiențe noi.

Î. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?

Mira: În primul rând românii nu au o educație a cititului, ei nu cumpără cărți decât dacă chiar trebuie și aici mă refer la ceea ce ține de școală. Marea majoritate după ce termină liceul sau facultatea nu mai pun ani de zile mâna pe o carte și e păcat! Am fost recent întrebată dacă câștig ceva din vânzarea cărților mele, dar răspunsul meu a fost cât se poate de sec:
– Dar tu când ai cumpărat ultima carte dintr-o librărie?
După cum mă și așteptăm răspunsul ei a fost la fel de sec:
– Sunt ani de zile de atunci!
– Vezi și atunci cum ai vrea tu ca eu să câștig ceva din scris, dacă și tu și mii de români nu ați mai pus mâna pe o carte de ani de zile?”

Lumea mă întreabă mirată de ce mai fac asta? De ce-mi pierd timpul scriind și citind când aș putea să fac atât de multe lucruri sau chiar să stau degeaba așa cum mulți români o fac. Și culmea să mai vin și cu bani de acasă! Marea lor majoritate nu pot să înțeleagă că pentru mine scrisul și cititul e o pasiune la care nu voi putea renunța vreodată. ,,Fă ceea ce-ți place cu pasiune și nu vei simți niciodată că muncești!”
După părerea mea ceea ce-i lipsește cu adevărat piețe de carte din România sunt clar cititorii, în rest plaja e plină cu de toate.

Î. Unde îți pot vedea cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

Mira: Romanul are deja o pagină oficială pe Facebook ,,Cartea Menage”. Iar cărțile se pot cumpăra fie fizic din librăriile din țară fie online de pe Letras.ro. Mulțumesc frumos!

Î. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation?

Mira: Romanul meu e pentru cei cu mintea deschisă și nu pentru sfinții și sfintele care trăiesc printre noi. Părere mea e că dacă citești un roman erotic și nu trezește nimic în tine mai bine te apuci de citit un acatist!