Interviu cu Mircea M. Țara, autorul cărții „Inima Dragonului”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Mircea M. Țara: Sunt căsătorit. Îmi place să călătoresc. Lucrez într-o agenție de publicitate. Citesc, scriu și beau cafea, în ordine aleatorie.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

M.M.Ț. Greu de spus. Să spunem că a fost un proces treptat. Oricum în primul rând a apărut pasiunea pentru citit – undeva pe la finele liceului – fără de care nu cred că aș fi descoperit pasiunea pentru scris. Am citit câteva cărți bune care au reușit să îmi vorbească sau să-mi transmită o emoție puternică și mi-am zis să încerc și eu. La început nu a ieșit extraordinar, nici acum nu este extraordinar, dar nici atât de groaznic încât să mă opresc.

E.I. Ai citit o carte și te-ai gândit „Asta e! Trebuie și eu să scriu!”? Despre ce carte e vorba?

M.M.Ț. Nu știu să fi fost doar o carte, probabil un cumul de lecturi și după câteva încercări mi-am zis că îmi place și că mi-ar plăcea să fac asta, adică să scriu povești, nu neapărat cărți. Însă, țin minte că atunci când am citit „Cel mai iubit dintre pământeni” m-a impresionat foarte tare faptul că Marin Preda a scris peste o mie de pagini pornind de la aceste câteva cuvinte în jurul cărora a construit un roman excepțional.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și al altor scriitori?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

M.M.Ț. Asta este o întrebare capcană? Haha. Cu cine să mă compar? Să încep cu ce stil nu am. Nu îmi plac vulgaritățile și le evit. Nu scriu dark fantasy, cred că lumea are nevoie de ceva mai multă speranță și lumină. Nu cred în personaje perfecte deci nu scriu despre eroi perfecți. Îmi plac poveștile cu un final fericit-amărui. Scriu simplu, dar îmi place să găsesc muzicalitate în ritmul cuvintelor – cel puțin o caut. Cred că stilul meu de a scrie este în mare parte influențat de autorii preferați: Gaiman, Pratchett, C.S. Lewis.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

M.M.Ț. Uneori da. Adică am perioade în care scriu zilnic. Mi-ar plăcea să am timp liber suficient să pot scrie în fiecare zi. Dar viața e viață așa că nu reușesc mereu.

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ți-a apărut de curând prima carte?

M.M.Ț. Perioada respectivă a fost incredibil de aglomerată și nu am avut timp să procesez că am debutat. Însă mi s-a părut incredibil că au fost persoane sincer interesate și dornice să citească „Inima Dragonului”. Iar să oferi unui autor necunoscut câteva ore din viața ta este un gest de bunătate incredibil.

E.I. Ce ne poți spune despre romanul „Inima Dragonului”? De ce merită să o citim?

M.M.Ț. Dacă vrei să descoperi o cetate plină de magie și personaje magice, să ai parte de o aventură ce nu se oprește o clipă timp de trei sute și ceva de pagini și îți plac eroii ceva mai neconvenționali, atunci „Inima Dragonului” e pentru tine. De ce merită să o citești? Asta cred că poți să afli doar după ce ai citit-o.

E.I. Ai folosit ca personaj în Inima Dragonului pe cineva din viața reală?

M.M.Ț. Nu prea. Unele personaje însă sunt un melanj de trăsături și gesturi ale unor persoane reale. Lied, de exemplu, are parte din insecuritățile mele și poate o pasiune mai mare pentru muzică decât mine, în timp ce Vel poate are câteva din caracteristicile unui prieten din copilărie.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.M.Ț. Pe Facebook. Și pe Instagram. Iar „Inima Dragonului” e ușor de găsit pe cruxed.ro sau pe elefant.ro

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

M.M.Ț. Le doresc să aibă parte doar de lecturi fantastice. Și să aibă îngăduință cu debutanții, să riște din când în când o carte neconsacrată. S-ar putea să descopere un adevărat artefact literar.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.