Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

M.L. Eu sunt, de regulă o persoană extrem de tăcută şi observatoare, cam acesta este primul lucru care oamenii îl observă la mine. De când mă ştiu am fost atrasă de partea artistică a vieţii, drept urmare am devenit pictor şi creator de benzi desenate. Ador să călătoresc și să scriu.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

M.L. Ce pot să spun despre scris, … a început de când eram adolescentă cu scurte povestioare și esee pe care le scriam, fie pentru mine, fie ca teme pentru școală (deși acelea era foarte rare). Scriam, cei drept, și mult fanfiction pe care-l postam pe diverse platforme, dar acela nu a fost adevăratul motiv pentru care am început șă scriu. Mereu am simțit că am ceva de spus, de povestit, veneam cu o groază de idei și, încă mică fiind, nu puteam transpune chiar tot, acel punct a fost când eu am început să fac benzi desenate și ulterior am scris povești mai lungi.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea “Decolorat”?

M.L. În primul rând, Decolorat a ieșit mult din tipar datorată temei sale LGBT, care este destul de nouă încă pe piața literaturii românești. Această temă este încă văzute cu ochi dubioși, iar pentru mine a fost cea mai frumoasă provocare, pentru că am avut plăcerea de a scrie o poveste a genului pe care mi-aș fi dorit să o citesc. Povestea s-a născut în prin 2010-2011, sub forma unei benzi desenate și nu crezusem niciodată că am să o pot transpune sub forma unui roman, fiind astfel prima mea carte scrisă în decursul a 7 ani de zile.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

M.L. Decolorat a fost o carte care m-a ajutat să trec peste niște perioade mai negre în viața mea, iar rădăcinile sale sunt mult mai profunde, pentru că povestea a suferit multe schimbări până să apară sub forma ei finală. Pentru mine această carte reprezintă în esență niște tipare de oameni întâlniți de-a lungul vieții, care au conturat niște caracteristici în acest roman și uneori m-au provocat să duc până la capăt povestea: fie ele personaje dragi mie sau mai antipatice, așa cum e și în realitate.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

M.L. Ca să fac o paralelă cu stilul meu de a picta și a scrie. Nu am fost mereu bună la scris, dar practica anilor și-a pun amprenta și mi-am caracterizat scrisul cu pictatul: stiloul este ca pensula și am scris ca și cum aș fi pictat, de aici rezultă stilul meu a scrie cu metafore, epitete, figuri de stil mult mai ample decât m-aș fi așteptat. Ca și o generalizare, nu am un stil prea înflorit, dar ca vizual pot descrie mediul înconjurător ca și cum aș trăi acel moment. Prefer să scriu dialoguri simple și descrieri mai ample, să prezint per total ansamblul poveștii.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

M.L. Acum lucrez la o poveste foarte dragă mie: este o poveste din genul fantasy, combinată cu arhaismul unor locuri montane ale României, deși acest lucru nu este tocmai explicit menționat în poveste. E o poveste care are la bază mituri locale specifice unor zone în care am copilărit, este ceea ce aş numi eu tranziția realității către mit.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

M.L. Nu aș putea spune că am un plan anume, ci pe moment scriu, ca și cum aș lua din urmă toate ideile pe care nu le-am putut transmite. Literatura românească este totuși bogată, însă nu suficient, și mă bucur că sunt atât de mulți noi scriitori care încearcă să schimbe platforma literaturii cu genuri mai puțin exploatate. Eu sper ca peste 5 ani să continui să scriu și dacă e posibil să pot publica cât mai mult.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

M.L. În momentul de față am la activ mai multe conturi pe diverse site-uri: DeviantArt unde postez desene și picturi, SmackJeeves pentru benzile mele desenate și Facebook unde moderez pagina romanului meu și postez diverse lucruri legate despre ea.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

M.L. Hmm, o să sune ciudat, dar părerea mea este că cititorul este ca o ancoră în lumea literaturii românești și merită tot respectul pentru atenția pe care o acordă cititului.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.L. Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Berg, Libris, Amazon.

Pagina oficiala a cărții de pe Facebook.