Recenzie ”Decolorat” de Miruna Lavinia

Titlu: Decolorat
Autor: Miruna Lavinia
An apariție : 2018
Editura: Berg
Nr. Pagini: 174
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 1.11.2018
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie ”Decolorat” de Miruna Lavinia
5 (100%) 1 vote

Decolorat este una din puținele cărți citite în acest an care m-a ținut pe deplin captivă în poveste. Vedeam personajele, le simțeam, le auzeam și eram martoră a tuturor celor trăite de acestea.

În prin plan, acțiunea înconjoară cele două personaje aparent opuse, dar care dezvoltă o legatură demnă de o iubire interzisă.

Eugene este tiparul protagonistului neînteles. Cu un caracter demn de apreciat, încrezător în forțele proprii, încărcat cu vointă și dornic de a domina pășește în lume, creându-și propriul drum. Singurul său dezavantaj este reprezentat de iluzii.

Theodore este studentul care nu are niciun cuvânt de spus în fața nimănui. Cu un trecut petrecut în singuratate și interdicții la care se adaugă o familie care îi ingrădește orizonturile, acesta dorește să simtă măcar pentru câteva clipe ce înseamnă a fi liber.

Eugene se află la locul și la momentul potrivit pentru a-i oferi tânărului un gram din visul pe care nu are curaj să-l privească cu proprii ochi..

Relația ascunsă pe care cei doi o au este dincolo de natura umană, iar sentimentele avute își au rădăcinile în dorințe nespuse.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Miruna Lavinia.

Atunci când ești neînteles, te duci acolo unde primești cea mai mică atenție, indiferent de ce natură este, iar acțiunile care te fac să te bucuri de ceea ce primești, îți dă lumea peste cap, ajungând să te pierzi pe sine. Această lecție Theodore a simțit-o pe propria piele, fiind primul pas în evoluția sa.

Eugene pentru mine a rămas o enigmă, la care încă mă mai gândesc. Un personaj bine conturat care dorește să-și depășească condiția umană și pentru care, ”frumosul” este acea latură pe care o vede, o respectă, ba chiar o divinizează.

Relația celor doi atinge diferite praguri, de la bucurie, la extaz, apoi la agonie și în final la înțelegere, sfârșitul fiind unul pe care nu poți să-l anticipezi, indiferent cât de atent privești perspectiva.

”Acesta cădea încetul cu încetul, fără ca măcar să-și dea seama, victimă a propriilor trăiri.”

Pe mine, romanul Decolorat m-a dus într-o altă lume, acolo unde totul e posibil, dar în care rațiunea își găsește cu greu înțelesul. Recomand din suflet această carte tuturor celor care își doresc să privească o viziune diferită și încărcată cu mii de emoții care te coplesesc pe tot parcursul lecturii.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.