Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să vă cunoască ce ne puteți spune despre dvs.?

N.L. Dețin o licență în psihologie și un masterat în psihoterapie și multă vreme am crezut că voi putea asculta poveștile altora. Mi-a luat ceva timp până să-mi dau seama că, de fapt, eram mult mai interesată de propriile-mi povești și că nivelul empatiei de care sunt capabilă este destul de limitat. Mă gândesc că funcția toleranței trebuie și ea antrenată, asemenea unui mușchi, doar că mie nu-mi prea place sportul. Ar mai putea fi și din cauza unui soi de răceala care mă caracterizează și care ține de o oarecare masculinitate a unui suflet de femeie. Unul dintre cei doi cititori ai mei de probă m-a surprins spunându-mi că percepe „Ultimul Istoric” ca fiind scrisă de un bărbat. Sau, poate, pur și simplu, mă consider mai degrabă un povestitor decât un ascultător.

E.I. De unde a pornit dorința de a scrie?

N.L. De la cititul excesiv. Dintr-o curiozitate exacerbată şi o nevoie constantă de cunoaștere, de studiu intensiv. Din interesul pentru istorie, mitologie, religie și ocultism. Dorința de a deveni scriitoare a existat încă din adolescență. Deși viața s-a încăpățânat să-mi traseze o traiectorie diferită de cea la care aspiram am constatat, cu surprindere, că visul de atunci supraviețuise. La un moment dat, am decis să ascult de glasul interior care îmi tot cerea să mă reîntorc la dragostea dintâi.

E.I. ”Ultimul Istoric” a fost prima carte scrisă?

N.L. Prima publicată. Am cochetat cu scrisul pe la șaisprezece ani. Era o poveste complicată a unei familii pe parcursul a mai multor generații şi repetitivitatea umbrelor care nu le dădeau pace. Mă doare şi acum faptul că s-a pierdut. Mi-ar fi plăcut să o recitesc. 

E.I. De unde a pornit inspirația pentru” Ultimul Istoric”?

N.L. Roma. Vatican. De la întrebarea  pe care mi-am pus-o obsesiv de îndată ce am aflat că în Cetatea Sfântă sunt înhumate șase femei. Și din neputința celorlalți de a-mi oferi răspunsul la întrebare.

E.I. De la cine ați primit prima părere despre” Ultimul Istoric”?

N.L. De la cei doi cititori ai mei de nădejde, Dany și Amina – ambii cu o viziunea critică, dureros de sinceri și extrem de verticali. 

E.I. Urmează o a doua parte sau o altă carte?

N.L. Mintea scriitorului nu stă locului niciodată. Lucrez deja la o continuare – „Secretul Bizantinilor” sau  „Primul Fiu” ( nu m-am hotărât încă asupra titlului), pe care sper să o termin cât mai curând. Se anunță a fi o carte chiar mai alertă decât prima, cu multe răsturnări de situații, mai mult suspans şi mister. 

E.I. Ce ne poți spune despre stilul tău de a scrie. 

N.L. Eu l-aș numi personal. Alții îl numesc: cinematografic, cameleonic, echilibrat, incitant, diferit, magnetic.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

N.L. Cred că autenticitatea se obține doar printr-o cercetare asiduă și prin cunoașterea aprofundată a istoriei, a timpurilor, personajelor, locurilor despre care scrii. Pentru „Ultimul Istoric” cercetarea a fost esențială și obligatorie fiind o carte de ficțiune cu adânci conotații religioase și istorice. Aș spune că a fost etapa care mi-a răpit cel mai mult timp.

 E.I. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

N.L. Cititorii pot vizita pagina mea de autor nelyleifert.com, iar cartea poate fi cumpărata direct de pe Amazon sau prin intermediul site-ului amintit mai sus. 

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

N.L. În mod obligatoriu, o carte trece prin filtrul afectiv al fiecărui cititor, iar trăirile pe care i le trezește sunt fără îndoiala determinate de condițiile emoționale preexistente ale fiecărui individ. De aceea unora le va stârni curiozitatea, altora râsul, pe alții îi va emoționa până la lacrimi, altora le va veni să arunce cu basca după mine și este firesc să fie așa. Nu știu cum îl va mișca pe fiecare cititor în parte, încă un lucru este cert: nu va lăsa pe nimeni indiferent. 

Așadar, dacă sunteți pasionați de religie, istorie, conspirații, vă invit să citiți cartea mea Ultimul Istoric, pentru că doar așa lucrurile ascunse nu vor rămâne mult timp nedescoperite.