Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Raluca Alina Iorga: Sunt o brăileancă, îndrăgostită până peste cap de orașul natal. Sunt o ființă care crede cu ardoare că există magie peste tot și în orice, și bunătate în fiecare om. Ador curcubeele și poveștile. Visez cu ochii deschiși majoritatea timpului și mi-am creat de mică lumea mea fantastică, un fel de Țara Minunilor. Găsesc bucurie mai ales în lucrurile mici și simple. Iubesc oamenii, natura și mă fascinează universul. Plâng la filme și chiar și la desene animate. Sunt foarte ușor de emoționat. Ador Dunărea pentru că felul în care luna strălucește în ea la Brăila, a fost sursă de inspirație pentru lumea mea magnifică.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

R.A.I. Cred că prima oară când am început să aștern câteva rânduri pe hârtie, a fost după ce am citit „Mândrie și Prejudecată” de Jane Austen. Aveam în jur de 14 ani. Mi-a plăcut extrem de mult romanul și povestea în sine. Deja aveam o grămadă de idei despre un roman de epocă. Între timp am mai avut câteva încercări de a scrie însă toate au eșuat lamentabil.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea “Până la sfârșitul Timpului”?

R.A.I. Nici nu știu de unde aș putea să încep. Se spune că orice om are o menire în viață. Cei mai norocoși și-o descoperă. Alții trec prin ea fără să știe de ce sunt aici. Eu cred că această carte este menirea mea. A început ca o promisiune făcută într-un moment de totală descumpănire și a ajuns a fi parte integrantă din mine. Este o carte în care am îmbinat adevărul istoric cu latura mea romantică. Am început-o în 2003 la un seminar de Drept Civil – urât din partea mea, nu faceți așa ceva. Ideile mi-au invadat pur și simplu mintea și au început să curgă. Îmbină două povești: una în prezent și una în trecut. Până la final, vor deveni una singură. Restul, aș vrea să descopere cititorii.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

R.A.I. O singură persoană m-a mai întrebat acest lucru și pe moment nu am știut să îi răspund ce anume m-a inspirat și de ce am vrut să scriu tocmai despre controversatul personaj istoric. Întrebarea aceasta a rămas undeva suspendată în mintea mea până când într-o zi, am avut revelația. Tatăl meu, un iubitor de istorie și de cunoaștere, mi-a spus o poveste când aveam 10 ani. O poveste în stilul lui caracteristic, despre cavaleri și oameni curajoși, despre dragoni închiși în medalioane, despre onoare și datorie plătite cu viața. Dintre toți eroii și cavalerii din poveștile tatălui meu, Vlad Basarab Dracula a fost cel care m-a făcut să vreau să scriu despre el. Povestea lui reală este mai fascinantă decât orice fantezie creată în jurul mitului sângerosului vampir. Prin această carte, am considerat că e dreptul lui să își povestească viața, cu toate faptele istorice reale și documentate temeinic.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

R.A.I. Fiecare scriitor are un stil aparte pe care și-l formează în ani. E cumulul tuturor experiențelor trăite și cărților citite. Cred că nu există doi scriitori la fel. Adevărați scriitori vreau să spun. Oameni care să copieze sunt o grămadă. Mi-e greu să mă gândesc la mine ca la o scriitoare pentru că nu a fost niciodată intenția mea de a ajunge una. Cred că viața m-a adus în acest punct. Îmi place să cred că personajul meu principal îmi dictează această carte. Sună poate puțin exagerat, dar după ce termin de scris și recitesc ce am așternut pe hârtie, mă minunez de ce este acolo. Poate nici măcar nu este stilul meu, ci felul în care Vlad își spune cel mai bine povestea.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

R.A.I. Cum am spus puțin mai devreme, nu mi-am dorit vreodată să apuc pe acest drum. Nu pentru că nu aș avea ce scrie ci pentru că în mintea mea sunt prea multe povești de spus. Ar fi nedrept să aleg una în detrimentul alteia. Dacă cititorii mei vor dori însă, aș putea să le povestesc cum am scris „Până la sfârșitul Timpului”. Povestea din spatele poveștii este la fel de fantastică și adevărată ca și cartea în sine.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

R.A.I. Mi-aș dori foarte mult să dau șansa acestei cărți să fie cunoscută și peste hotare, mai ales că străinii nu cunosc adevărata personalitate a prințului valah decât prin intermediul unor povestiri care îl prezintă într-o lumină extrem de nefavorabilă și mai ales neadevărată. Mi-aș dori să o traduc și să o pot prezenta lumii întregi. Și poate, dacă îmi permit să visez până acolo, să o văd transformată într-un film.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

R.A.I. Recunosc că petrec destul de mult timp pe Facebook, atât pe pagina mea personală cât și pe cea a cărții. Pe pagina cărții am postat fragmente din ea însoțite de poze care sugerau cumva o stare sau chiar scena prezentată.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

R.A.I. În primul rând vreau să mulțumesc atât BookNation.ro cât și cititorilor pentru minutele prețioase din viața lor pe care mi le oferă citind rândurile acestea și eventual și cartea. Cu toții îmi faceți o imensă onoare și mi-aș dori din inimă să văd cunosc pe fiecare în parte, să vă știu gândurile și părerile despre ceea ce citiți în roman, așa că vă aștept să îmi scrieți. Promit să răspund tuturor mesajelor foarte prompt. Vouă vă datorez tot ce va deveni această carte, vouă trebuie să vă mulțumesc din inimă, dacă adevărul va triumfa.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R.A.I. Cartea încă nu este publicată. Am selectat câteva edituri unde voi trimite manuscrisul. Mă bazez pe prietenii de BookNation.ro că vor anunța cititorii când va fi tipărită. Până atunci, îi aștept fie pe pagina mea de facebook Iris Sanziana ( e o alta poveste frumoasa alegerea acestor nume) fie pe pagina cărții.