Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Raluca Ignat: Îmi place să descopăr oameni și locuri noi, să fiu înconjurată de prieteni, să admir marea, cerul, să visez cu ochii deschiși, să îmi împlinesc visurile.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

R.I. Scrisul există dintotdeauna în viața mea, numai că, odată cu trecerea timpului, a suferit unele transformări. În momente frumoase a descris bucuria, în momente triste a plâns durerea. Am un stil de a scrie unic, exploziv.

E.I. Cum s-a născut cartea „În noua noastră viață” ?

R.I. Știu că cititorul se plictisește repede. Atunci când m-am gândit să scriu un roman, mi-am dorit să fie diferit de tot ce exista la momentul respectiv pe piața de carte. “În noua noastră viață” îmbină elemente reale, pe care toată lumea le cunoaște de la televizor sau din ziare, cu elemente imaginare. Povestea este construită în jurul unor întâmplări care au marcat anul 2016, cum ar fi atacul terorist de la Nisa, cutremurul din Italia, tentativa de puci din Turcia. Nu scapă nici subiectul, atât de controversat, al ofițerilor de informații infiltrați în presă. Am abordat subiecte considerate tabu, am adăugat iubire și pasiune, iar rezultatul este unul încântător. Țin să menționez că romanul nu lezează imaginea nimănui, doar aduce în discuție cele menționate. Îmbracă povestea frumoasă de dragoste în detalii periculoase, adăugând sarea și piperul necesare unui roman de succes. Cititorul nu intuiește ce se va întâmpla pe pagina următoare sau în capitolul următor, iar felul în care este construită cartea îl determină să nu o lase din mână până la final.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

R.I. E dificil să spui că scrisul poate reprezenta o meserie, mai ales în România. Scriu din pasiune, scriu pentru că mă definește ca om și mă conectează cu alți oameni.

E.I. Care este filmul tău preferat bazat pe o carte?

R.I. Dacă mă gândesc în prezent la ecranizarea unei cărți, aș putea spune că filmul meu preferat este „Eat Pray Love”. Însă, dacă mă gândesc la viitor, am convingerea că filmul meu preferat va fi “În noua noastră viață” 😊

E.I. Cum crezi ca stilul tău de scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

R.I. Scrisul meu a crescut odată cu mine, și-a extins viziunea. Dacă în urmă cu 20 de ani îmi citeam creațiile pe scena Palatului Copiilor încercând să le aduc în atenția lumii, acum pot spune că opera mea este cea care mă face cunoscută.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

R.I. Drumul acesta literar este ca o călătorie. Mă văd urcând tot mai multe trepte pe scara creației, mă văd scriind mai mult, mai aproape de cititor, mai incitant.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai participat?

R.I. Particip rar la evenimente literare. Consider că este mai importantă opera în sine, decât imaginea autorului în fața aparatului sau camerelor de filmat. Ultimele evenimente la care am participat au fost Gaudeamus (normal 😊) și ședința din luna noiembrie (ultima de anul acesta) a Clubului de Proză al U.S.R., Filiala București.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

R.I. Cititorii BookNation sunt speciali, simt acest lucru. Oamenii care citesc sunt oameni deosebiți, capabili să înțeleagă viața, să treacă evenimentele exterioare prin filtrul gândirii și știu că fiecare dintre cititorii mei reprezintă un mic univers.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R.I. Cititorii îmi pot urmări activitatea pe pagina de autor de pe facebook sau pe site: deschidesufletul.ro

Romanul “În noua noastră viață” poate fi comandat de pe site-ul editurii. În curând va putea fi găsit în toate librăriile din țară.

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1139 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate