Recenzie „În noua noastră viață” de Raluca Ignat

de | nov. 20, 2017 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

Care e visul tău? Să fii supererou și să salvezi lumea? Să ai puterea de a deveni invizibil? Toţi am visat cȃndva să fim poliţiști sau ofiţeri sub acoperire, măcar atunci cȃnd ne jucam de-a hoţii și vardiștii. O meserie frumoasă care ne-ar putea oferi siguranţă, ȋncredere, recunoaștere, valorizare. Ce se ȋntȃmplă cȃnd visele din copilărie se ȋmplinesc?

“Ȋn noua noastră viaţă”, un roman al contrastelor, oferă atȃt răspunsuri, cȃt și ȋntrebări. Toţi ne dorim să iubim și să fim iubiţi. Uneori pare o joacă, alteori e complicat, iar căile iubirii sunt nebănuite. Are voie o agentă secretă să se ȋndrăgostească? Pȃnă unde poate să meargă pentru a-și ȋmplini visele? Ce trebuie să suporte?

Laura Grigore, protagonista romanului În noua noastră viață de Raluca Ignat, o tânără inteligentă,  este prinsă într-un joc al destinului ce îi va deveni propria închisoare. Pe de o parte, mariajul cu Radu nu o împlinește sub nicio formă, iar de cealaltă parte, faptul de a fi agent secret o va condiționa din multe puncte de vedere, cu precădere în ceea ce privește sentimentele ei pentru Rafael, un om șarmant, pe care sunt sigură că îl vei adora încă de la primele replici:

-N-ai uitat nimic?

-Nu știu…ce-am uitat?

-Nu trebuia să-mi spui nimic?

-Ți-am spus că trebuie să mă gândesc.

-Nu, nu asta.

(…)

-Am uitat să-ți spun că te iubesc.

Să fie regulile făcute doar pentru a fi ȋncălcate sau Laura va trebui să răspundă pentru sentimentele sale?

“Trebuia să mă limitez la o relaţie de ȋncredere deplină, bogat presărată cu promisiuni cȃt mai vag indecente, dar uite că s-a ȋntȃmplat: simţurile s-au răzvrătit, au ȋnceput să-l ceară. Nu doar că ȋl doresc, dar aș vrea să ȋl ȋncorporez ȋn mine”.

Ȋntre pasiunea pentru jurnalism și adevărata ei carieră, construită cu trudă, protagonista pare că plutește ȋn derivă. Mariajul cu Radu nu o ȋmplinește, iar iubirea pentru Rafael, asociată cu pericolul pe care-l implică o astfel de relaţie, ȋi dă bătăi de cap. O mulţime de stări și emoţii trec cititorul prin filtrul propriei minţi, ȋl rup de realitate pentru ca, mai tȃrziu, să ȋl izbească de ea. Ajunge să empatizeze cu personajele și resimte dramele acestora ca pe propriile trăiri.

Complexitate sub aparența simplității. Cam așa aș descrie eu În noua noastră viață, o poveste frumoasă, care te va purta pe culmile nebănuite ale unui vis care nu vrea să se mai joace de-a v-ați ascunselea.

Romantismul, suspansul, răsturnările de situații te ȋnsoţesc pȃnă la final. Ȋţi dorești să citești mai mult, deși povestea a ajuns la ultima pagină. O carte ca un film care ȋţi va schimba percepţia despre viaţă.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE www.edituraparalela45.ro

Titlu: ÎN NOUA NOASTRĂ VIAȚĂ
Autor: Raluca Ignat
An apariție : 2017
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2486

Alte recenzii de la Raluca Ignat:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra a fost redactor Booknation.ro și a scris 116 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments