Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

R.D. Bună, sunt Renert dar prietenii îmi spun Tudor. Probabil pentru că nu sună la fel. Pe timpul zilei conduc o agenție de comunicare și marketing și din când în când am grijă să scriu, pentru a putea să mai și respir.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

R.D. Cred că a apărut precum în cazul majorității: din dragoste față de citit. Presupun că mi-am găsit fix autorii care să mă inspire și mi-am spus că ar fi cazul să încerc să inspir la rândul meu.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

R.D. Nu cred că a fost esențială la început, însă acest lucru s-a schimbat drastic când a venit vorba de ”Minus Infinit”, mai ales pentru că am vrut din start să scriu o carte care să vorbească despre cele 5 stadii ale fricii și pierderii.

E.I. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

R.D. ”Ciberiada” lui Stanislav Lem. Cum eram tare mic, mi-a luat o vreme. Și vreo 2 citiri ulterioare pentru a mă putea bucura cu adevărat de ea. A meritat însă.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

R.D. Cred că diferența constă în faptul că, din punctul meu de vedere, ar trebui să existe o egalitate între autor și cititor. În viziunea mea, cititorul ar trebui să aibă același drept de a fi creativ pe care îl are și scriitorul. Tocmai de aceea, personajele mele nu vin la pachet cu descrieri extrem de specifice, nu au nume (sau dacă au știu că ele nu sunt reale, în Universul lor) iar acțiunea nu are loc într-o perioadă explicită sau în vreo localitate care să fie numită. În felul acesta, cititorul poate contribui după bunul plac la ceea ce s-ar putea numi ”backstory”, în mintea sa.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

R.D. Șahul, seriile de quiz și tot ceea ce e legat de marketing. Și ginul. Să nu uităm ginul.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

R.D. Dacă e vorba de literatură, nu. În general încerc să scriu un volum „dintr-una”, adică îl încep când am totul pregătit și mă opresc doar când e gata, cel puțin primul draft. Altfel, da, scriu zilnic, într-un fel sau altul.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

R.D. Într-un fel trăiesc din scris. Din nou, dacă e vorba de literatură însă, mai e mult până departe. Sunt suficient de optimist însă. Acesta ar fi visul, sigur.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R.D. Postez destul de des pe pagina mea de autor, Renert Dusout. Cât despre ”Minus Infinit”, ea e disponibilă pe Libris.ro și în librăriile partenere. Diverta, de exemplu.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

R.D. Dragilor, citiți tot ceea ce vă face plăcere, lăsând judecățile pentru alții. Citiți cât de des. Cât de mult. Veți găsi mereu timp pentru asta. Cât despre competitivitatea absurdă (și spun asta mai ales pentru că știu că există spre exemplu mulți elevi și studenți care urmăresc cu drag BookNation), vă transmit doar atât: Pe locuri, fiți! Gata. 😊