Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine?

R. Nu e mare lucru de spus! Nimic spectaculos… Am terminat Fac. de Geologie și Geofizică la Universitatea din București, iar acum sunt tehnoredactor la Editura Rovimed Publishers. În timpul liber… scriu. 

Î. Ai avut pasiune pentru scris dintotdeauna sau a apărut recent?

R. Convingerea mea este că în fiecare dintre noi există un har, pe care îl putem descoperi devreme, târziu sau niciodată. Am cochetat cu poezia clasică prin liceu, când toți adolescenții au visuri… Apoi, dorința a revenit… după mulți ani. Am scris ceva poezie clasică, dar am simțit că nu se ridica la înălțimea a ceea ce aș fi putut să ofer. Apoi am scris un roman, „Încotro?”, care a avut recenzii foarte bune, dar… iarăși nu era destul. Cred, însă, că poemele în proză îmi oferă posibilitatea de a exprima mai mult.

Î. Cum a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

R. Pur și simplu a venit! Nu știu! Cred că, la nivel de subconștient, simțeam nevoia să „scot” toate gândurile, toate neliniștile, toată frământarea, sperând că cineva, poate, va rezona la cuvintele mele.

Î. De ce poezie?

R. După cum am mai spus n-a fost numai poezie. A fost și o carte pentru copii – „Amintiri din gimnaziu”, și un roman – „Încotro?”, dar, poezia, pentru mine, este ca și „acasă”. E regăsirea mea adunată din întregul conștient… neconștientizat încă.

Î. Ai un mesaj anume pe care ai vrea să-l transmiți prin ”Amor de împrumut”?

R. Există un mesaj (sau mai multe) al acestui volum: Te cunoști îndeajuns?; Cunoaște-te!; Realitatea este iluzie; Corpul nostru fizic nu ne oferă nimic dacă nu privim în noi cu sinceritate și nu ne conectăm la conștiința cosmică; Suntem „grăunte de nisip”, dar un grăunte care poartă, de mii de ani, o întreagă istorie; „Amor de împrumut” sugerează că nimic din tot ce simțim, trăim, manifestăm, nu este autentic. Totul s-a mai simțit, trăit, manifestat. Totul este „de împrumut”. Doar gândul nostru este unic. Cred că el este cel care ne diferențiază ca fiind ființe inimitabile.

Î. Urmează o nouă carte sau un alt volum? 

R. Urmează un roman (început cu mult înainte de „Amor de împrumut”), cu o temă ce are rădăcini în realitatea zilelor noastre: ”Duminica de mâine”, un roman liric, al decăderii conștiinței umane contaminată de iluzia puterii. Sper să-l pot lansa la începutul anului 2021. Dar, nu mă voi opri aici! 

Î. Care este poezia preferată din ”Amor de împrumut”?

R. Fiecare transmite un mesaj… doar trebuie găsit. Fiecare mi-e drag. Dar… cred că poemul „Roxana” mi-e cel mai aproape.

Î. De ce ar trebui să citim ”Amor de împrumut”? 

R. Pentru că te stimulează să îți pui întrebări. Pentru că volumul însuși îți pune, ție, ca cititor, întrebări. Pentru că te conduce în spațiul introspecției înlăuntrului tău ca ființă astrală, ființa aceea „fără țărână”. Pentru că te transpune în planul meditativ, metafizic, dincolo de superficialitatea vieții cotidiene. 

Î. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R. Activitatea creatorului se desfășoară în propriul „atelier”. Doar produsul final este cel care este expus și este apreciat sau nu. Cărțile se pot cumpăra de la Libris Brașov, din rețeaua de Librării Cărturești, Librărie.net, Librăria Delfin, MG Net.  

Î. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

R. Mă bucur, sincer, că fac parte, acum, din această comunitate! Așa că, pentru început voi spune: „Bine v-am găsit!”