Interviu cu Simina Lungu, autoarea cărții „Ultimii Supraviețuitori”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Simina Lungu: Locuiesc în Timișoara din facultate. Predau engleza pentru afaceri și din când în când lucrez și ca traducător. În timpul liber îmi place să citesc, să scriu – bineînțeles – și să îmi petrec timpul cu câinele meu.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

S.L. Nu țin minte un moment anume. Știu că inventam povești de când eram mică. Cred că, dat fiind că am fost tot timpul încurajată să citesc mult, scrisul a fost un pas natural pentru mine.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea “The Last Survivors”?

S.L. The Last Survivors – și, mai târziu, varianta în română, Ultimii Supraviețuitori, este prima carte terminată și cea la care țin cel mai mult – iar acum a devenit și prima mea carte publicată. Este o carte fantasy, plină de aventuri, dar nu numai. Este povestea despre drumul spre maturitate al tânărului Penda și despre legătura strânsă dintre acesta și cățelușa sa Fulg de Nea.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

S.L. Ideea principală mi-a venit în minte când aveam în jur de 9 ani. De-abia mai târziu mi-am dat seama că poate fi dezvoltată. Am avut câini de mică, și i-am îndrăgit foarte mult, ceea ce cred că m-a determinat să aleg acest subiect.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

S.L. Probabil că există multe diferențe, deoarece nu cred că există două persoane cu același stil de a scrie. Ce pot să spun despre stilul meu este că încerc tot timpul să păstrez un echilibru în povestirile mele. Nu îmi place să mă concentrez numai pe scene de acțiune, sau numai pe descrieri. Îmi place să am de toate. De asemenea, îmi place foarte mult să mă concentrez pe relațiile dintre personaje și pe felul în care acestea se dezvoltă. Am fost tot timpul fascinată, de exemplu, de relații de prietenie, și am încercat să le explorez în scris.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

S.L. Am mai multe cărți la care lucrez. Una dintre ele este terminată și trece pribtr-un proces de corectare și traducere iar eu sper ca la un moment dat să ajungă și ea publicată.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

S.L. Sper că voi rămâne activă pe plan literar. Poate voi mai avea încă o carte publicată. Sper să îmi dezvolt o bază de cititori cărora să le placă ce scriu.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

S.L. Am o pagină oficială de Facebook unde sunt destul de activă. Poate va urma și un site cândva.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

S.L.  Mă bucur să vă cunosc, și sper să vă placă Ultimii Supraviețuitori. Sper să ne mai întâlnim și cu alte cărți.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

S.L.  Activitatea poate fi urmărită pe pagina de Facebook, unde postez destul de des, și unde pot interacționa cu cititorii.

Cărțile pot fi cumpărate deocamdată de pe siteul librăriei Smart Publishing, dar urmează să fie puse în vânzare și la alte librării online. Cei ce vor urmări pagina de Facebook vor fi anunțați imediat ce cartea va intra la vânzare și în alte librării.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.