E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

S.L. De treizeci și nouă de ani sunt fiica unei femei nemaipomenite, de șaisprezece ani, iubita și soția unui bărbat formidabil, de treisprezece ani mamă, de șaptesprezece ani, colega unor doamne deosebite.

 Iubesc marea pentru că aici locuiesc de când m-am născut.  Sunt o fire veselă, optimistă și vreau să cred, realistă.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

S.L. În urmă cu patru ani am descoperit întâmplător un site, wattpad, destinat citirii cărților electronice, pe telefon sau calculator. Așteptând să fie postate capitolele cărților pe care le urmăream, am început să creionez anumite idei proprii, până s-au transformat într-o poveste. Am continuat, încurajată de creșterea numărului de cititori cu care interacționam. Ei au fost cei care m-au îndemnat să merg mai departe și astfel, rândurile mele, scrise noaptea, după activitățile solicitante și obișnuite ale unei zilei, au văzut lumina tiparului. Interesant a fost faptul, că cei din jurul meu nu au știut de această pasiune și au aflat abia în momentul în care cartea apăruse pe site-ul editurii.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

S.L. Ținând cont că acțiunea se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial și o mare parte din poveste reprezintă amintiriile bunicii mele, cercetarea a fost esențială. Am îmbinat pe alocuri ficțiunea cu adevărul istoric, aflat din cărți, documentare, articole, chiar și fotografii vechi. De exemplu, în localitatea în care locuiesc au rămas câteva case ale germanilor, structură pe care o recunoști cu ușurință. Nu știam totuși că Dobrogea a fost influențată de etnicii germani sosiți prin 1841. În toamna anului 1940 au fost strămutați în Germania, iar în zilele noastre mai sunt doar câțiva. 

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

S.L. Un titlu, format dintr-unul sau mai multe cuvinte, trebuie ales în așa fel încât să sintetizeze conținutul cărții și să aibă un mare impact asupra cititorului. 

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

S.L. N-aș putea spune ce stil am, de aceea mă voi folosi de părerile primite în ultimele recenzii. Stilul este fluid, povestea curge cu un flux rapid, emoția și suspansul sunt coordonatele esențiale. Povestea de iubire este narată la persoana I și ușor de lecturat.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

S.L. Îmi place să citesc și deseori timpul este dușmanul de temut care-mi întrerupe această activitate. Citind, mă rup de realitate și sunt purtată în lumea fascinantă a poveștilor.

Îmi plac filmele, mai ales ecranizările după romane celebre.

Îmi plac plimbările.

 E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

S.L. Nu, mai ales în ultimul an. În minte însă o fac des și mă așez în fața tastaturii când fragmente întregi vor să iasă la iveală.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

S.L. Am câteva povești postate pe wattpad cu numele de utilizator yokoyokosi. 

Întoarce-te la mine poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Bookzone.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

S.L. Deconectați-vă de cotidian prin lecturarea unor povești de viață! Pe lângă faptul că cititul ne dezvoltă memoria, vocabularul, imaginația, gândirea și cunoștințele, reprezintă și o terapie a sufletului.