Interviu cu Simona Muscă, autoarea cărții “Conjugat la Feminin”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Simona Muscă: În câteva cuvinte, sunt un om cu mult drag pentru oameni şi un veşnic căutător. Încerc să găsesc lecţii din mai toate experienţele – trebuie să recunosc că unele sunt mai uşor de reperat decât altele.

Îmi place să construiesc sau să ajut la construirea unor lucruri care, în timp, aduc un dram de bine acolo unde este nevoie de el. Nu în ultimul rând, sunt un om între oameni – cu perioade bune şi altele mai puţin bune, cu decizii bune sau erori. În viaţa de zi cu zi, sunt antreprenor, consultant de imagine, regizor, actor, studenta şi organizator de evenimente.

E.I. Cum a fost Simona de mica? Ai știut din copilărie drumul pe care vrei să îl urmezi?

S.M. Cred că am fost un copil ca toţi copiii – curios şi energic. În ceea ce priveşte drumul pe care am ajuns să îl urmez, nu ştiu dacă a fost atât de clar la început. La 12 ani am intrat în lumea modei, e adevărat, însă nu aş putea spune că la vârsta aceea îmi propusesem un obiectiv profesional.

Curiozitatea a rămas însă cu mine şi am folosit-o ca să învăţ, să experimentez şi să găsesc răspunsuri la întrebările pe care le aveam. Iar printre primele întrebări s-a numărat şi “Oare aş putea construi propriul business?”. Şi aşa a început călătoria mea în lumea antreprenoriatului.

E.I. Cu un program atât de încărcat și atâtea țeluri de atins, ce îți dorești în continuare de la cariera ta?

S.M. Proiectele care îmi bucură sufletul sunt numeroase, şi probabil că pe măsură ce voi căuta, voi găsi destul de multe – cu toate acestea, cred că una dintre priorităţile din perioada următoare ar fi legată de echilibru. Echilibru între agendele pentru muncă şi agenda de suflet, cea care se deschide, teoretic, cel puţin, după ora 18.00.  

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

Eu una simt că pentru a duce la bun sfârşit proiecte frumoase este poate nevoie de mai multă grijă pentru propriul univers interior. Iar aici şi eu am nevoie să lucrez cu mine, să învăţ cum să gestionez mai eficient toate agendele acestea fără ca ele să intre în conflict.

E.I. Ce reprezintă “Conjugat la Feminin” pentru tine ca scriitoare, dar și ca femeie?

S.M. În Conjugat la feminin am adunat gânduri care m-au frământat la început de drum, dar şi lecţii sau poveşti care mi-au folosit pe drumul pe care mi l-am ales. Sunt mici părticele din mine care au prins o viaţă a lor pe hârtie – fără să fie opinii vehemente sau coduri de bune practici. A fost un exerciţiu de asumare şi, pentru mine una, şi un exerciţiu de a mă lăsa văzută (care a venit încă de la început cu multe emoţii).

E.I. Ce mesaj dorești să transmiți prin această carte?

S.M. Fără să am pretenţia de a veni cu liste de paşi pentru succes sau greşeli de evitat, mi-am dorit ca volumul să fie începutul unei conversaţii, să ridic la fileu nişte subiecte care pentru mine, cel puţin, au adus dileme şi conversaţii aprinse cu cei din jur. Poate că printre cititori se vor număra oameni care şi-au pus aceleaşi întrebări – iar în acest caz, e o bună ocazie să facem cunoştinţă.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

S.M. Pasiunea pentru scris a început cu pasiunea pentru poveştile scrise de alţii.  Ele au fost fereastra către lumi pe care altfel nu aş fi avut cum să le descopăr – şi poate că tot mulţumită lor am învăţat că adesea nu există un singur mod de a face lucrurile.

Cred că am început să scriu pentru că eu una cred foarte mult în puterea poveştilor – găsesc în scris un exerciţiu critic şi o ocazie de a da mai departe câte ceva din ceea ce simt şi ce am învăţat, fără să deţin o unitate de măsură pentru bine şi rău.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

S.M. Spuneam mai demult că stilul în care e scris volumul Conjugat la feminin e un melanj între biografii, cărţi motivaţionale şi literatură clasică. Cred că e undeva la mijloc – gândindu-mă şi la blogul personal , mi se pare că e un stil sincer, fără formulări construite doar de dragul complexităţii frazei. Mi-aş dori ca cititorul care decide să mă cunoască prin intermediul cărţii să găsească fraze curate şi întrebări care să îi fie de folos.

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?

S.M. Cred că am simţit mai multe lucruri în momentul în care cartea a ajuns la tipar: e un sentiment copleşitor de bucurie, dar nu mai puţin copleşitoare este şi anxietatea de a fi citită, văzută. Şi trebuie să recunosc că toate aceste emoţii nu au dispărut nici după publicarea cărţii.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

S.M. Pe mine mă găsiţi cu totul pe www.conjugatlafeminin.ro, iar cartea poate fi comandată online, de pe bookzone.ro.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

S.M. Aş vrea să le transmit o scurtă urare: să aibă parte de lecturi cu sens, de întrebări care să le aducă lecţii valoroase şi de o pasiune pentru poveşti care să nu îi părăsească vreodată.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.