Recenzie „Conjugat la Feminin” de Simona Muscă

de | iul. 18, 2017 | Dezvoltare Personală, Divertisment, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Bookzone.ro

Întotdeauna o carte cu un mesaj puternic îmi rămâne mult timp întipărită în gând și preț de câteva zile îmi tot aduc aminte de anumite pasaje din aceasta pe care le pot folosi în viața de zi cu zi. O asemenea carte este Conjugat la Feminin, aparținând Simonei Muscă, o tânăra talentată care m-a uimit pur și simplu cu stilul ei sincer, degajat și foarte ancorat în realitate.

Consultând Wikipedia, am descoperit definiția dezvoltării personale ca fiind un cumul de activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezvoltare a talentelor și abilităților, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor fiecărei persoane. Trebuie să avem încredere în ceea ce zice Wikipedia și sincer, după ce am citit cartea Simonei, rândurile ei m-au ajutat enorm să bifez câteva puncte din aceasta definiție amplă.

În primul rând, „Conjugat la feminin” nu este doar o carte, ci o discuție lungă cu cea mai bună prietenă. Eu așa am considerat-o și pe măsură ce înaintam printre rânduri, realizam că această asociere este corectă. Stilul ei fluent și glumeț, face această „conversație” foarte plăcuta și nici nu realizezi când trece timpul. Am sesizat de multe ori o ironie fină, sau de alte ori mai insistentă, care accentuează anumite lucruri pe care deja le știam, dar culmea, de multe ori nu am avut curajul să le spun cu voce tare altora.

Viața este mult prea scurtă ca să nu ne jucăm!

Tratează pe rând multe subiecte, care la prima vedere pot fi uzuale, însă la o analiza mai profundă, vedem că adesea ne-am gândit și noi la aceste teme, însă am considerat că poate nimeni nu le acordă suficientă importanță. De la alegerea carierei, urmarea unei facultăți, întâmplări din cafenele, socializare pe Facebook, PR, business, antreprenoriat, la tipologii de femei, căsnicie, divorț și amante, Simona parcurge multe subiecte ce pentru unii par tabu, însa ea are curajul de a le expune într-o manieră proprie și să iți arate adevărul nu așa cum este el, ci cum consideră ea ca este. Sinceritatea ei mi-a plăcut nespus și modul de expunere original face această „discuție” să se scurgă ușor, ca apoi la final, să rămâi cu o experiență frumoasă și inedită, pe care dorești să o transmit mai departe.

Nu ești plătită pe ora. Ești plătită pentru valoarea pe care o aduci orei!

Recomand din suflet cartea Simonei, pentru curajul de care a dat dovada în a dezbate diferite subiecte și pentru asumarea lor în stilul propriu. În afara conținutului, cartea are un format foarte chic și vesel, colorat atât la exterior cât și la interior, caracterizând-o parcă pe Simona Muscă.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Bookzone.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CONJUGAT LA FEMININ
Autor: Simona Muscă
An apariție : 2017
Nr. Pagini: 190
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1775

Alte recenzii de la Simona Muscă:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2312 zile și a scris până acum 516 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments