Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Intrebare: Pentru persoanele care nu au avut ocazia sa te cunoasca, ce ne poti spune despre tine?

Raspuns: Lucrez intr-o companie de soft pentru industria turismului si poate de aceea mi-a placut sa scriu – la inceput – despre locurile pe care le-am vizitat ca turist si care m-au impresionat. Prima carte a fost despre Odesa, a doua iarasi despre Odesa si cea de-a treia… ati ghicit! Tot despre Odesa! Apoi mi-am facut curaj sa scriu despre o veche pasiune de-a mea: Elizabeth Taylor! Abia in pandemie, in lunile de stat acasa si de crunta incertitudine privind viitorul, mi-a venit ideea de a trece de la non-fiction la fiction si sa scriu un roman adevarat. A fost ca o aventura!

Intrebare: Cand a inceput aceasta pasiune pentru scris?

Raspuns: Scrisul, inainte de a fi o arta, cred ca este o meserie, pentru ca iti cere disciplina, rigoare si o buna cunoastere a vietii. Am avut perioade lungi de timp in care scriam zilnic si altele, la fel de lungi, in care nu am scris niciun cuvant. Cred ca momentul in care te decizi sa publici ceea ce scrii apare atunci cand simti nevoia sa impartasesti cu ceilalti momente, sentimente, idei, experiente – cu masura si cu frica de a nu fi ridicol! Daca intervine si talentul… asta numai cititorii pot spune! 

Intrebare: Cum ai defini stilul de scris pe care il ai acum?

Raspuns: Cred ca sunt inca la inceput de drum, cred ca stilul meu mai trebuie sa fie slefuit. In acelasi timp, cred sincer ca am o abordare directa, cred ca pot transmite idei si sentimente. Nu este usor, dar – dupa cum spuneam – sunt la inceput si invat repede!

Intrebare: Ce te-a inspirat să scrii cartea ”INOCENTII”?

Raspuns: Vad INOCENTII ca pe o aventura extraordinara! Am dorit de multa vreme sa scriu un roman, doar ca nu gasisem calea cea mai potrivita pentru mine. Probabil ca subiectul era in mine de mult timp si a fost nevoie de o pandemie ca sa ma decid sa incep sa il scriu! Tot ce se intampla in INOCENTII este o imbinare a propriei experiente de viata cu darul pe care il are fiecare autor: acela de a inventa personaje si situatii! Este o senzatie nemaipomenita sa poti crea personaje care apoi interactioneaza si nasc situatii si intorsaturi de evenimente la care nici nu te-ai gandit atunci cand ai inceput sa scrii despre ele!

Intrebare: Ai un mesaj anume pe care ai vrea să-l transmiti prin ”INOCENTII”?

Raspuns: Mi-ar placea sa stiu ca exista un public pentru un roman ca INOCENTII. Cei mai tineri pot vedea cum era pe vremea cand nu exista internet, iar cei mai in varsta pot retrai – probabil – experiente asemanatoare. Nu am dorit sa pedalez pe politic, nici nu ar fi fost plauzibil: toate personajele sunt tinere, la inceputul vietii, nu ar fi avut cum sa simta in mod direct presiunea dictaturii. Mesajul ar fi ca iubirea si prietenia fac pamantul sa se invarteasca! 

Intrebare: Urmează o nouă carte sau un alt volum? 

Raspuns: Cred ca o urmare la INOCENTII este obligatorie! Am deja in minte o a doua parte, ba chiar si o a treia, dar acest lucru depinde de cum va fi receptata prima parte! Desigur, am si alte proiecte: cat de curand va iesi pe piata o noua carte despre Odesa! Mai mult ca sigur voi continua si seria despre Elizabeth Taylor. 

Intrebare: Care a fost cea mai provocatoare parte din procesul de publicare?

Raspuns: Cea mai mare provocare? Frica de greseli gramaticale! De aceea am apelat la colegii mei de munca sa ma ajute cu corectarea eventualelor greseli … 

Intrebare: Am observat coperta cartii care transmite multa emotie, cum ai ales aceasta coperta? 

Raspuns: Pe masura ce ma apropiam de sfarsit cu scrisul la INOCENTII, problema copertii incepea sa devina stresanta. Nu stiam si nu vedeam ceva care ar fi putut reda macar o frantura din ceea ce vrea sa transmita acest roman! Dar am avut noroc! Am dat materialul scris unei bune prietene care este – in timpul ei liber – fotografa! Ea a fost cea care mi-a propus coperta si este absolut sigur ca nu as fi putut gasi ceva mai bun!

Intrebare: Unde iti pot urmari cititorii nostri activitatea si de unde pot cumpara cartile?

Raspuns: „Odesa, pas cu pas”, „Odesa, seductie si pasiune”, „Elizabeth Taylor – Vis de glorie, primii zece ani la Hollywood”, „Inocentii” sau cartea care urmeaza sa fie publicata in noiembrie anul acesta „Odesa, 192 de nuante in alb si negru” – toate au fost publicate la Editura Universitara, cu care am colaborat excelent. Si urmatoarele mele carti, daca vor mai fi, tot aici vor fi publicate! 

Intrebare: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

Raspuns: Este un miracol sa aflu ca lumea inca mai citeste si ca voi va ocupati cu a ii indruma pe cititori sa-si gaseasca cartile pe care le vor. Felicitari!