Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Emma Pascal Claos: Sunt un om obişnuit, am o slujbă şi o familie, iar scrisul este pasiunea mea. Nu ştiam că voi deveni şi scriitoare, dar am simţit că am un mesaj de transmis.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?
E.P.C. Cercetarea este foarte importantă atunci când scrii o carte. Acum, depinde ce fel de carte este, dacă este un roman istoric, cercetarea devine obligatorie pentru a corela evenimentele istorice cu întâmplările din carte şi pentru a menţine viu firul poveştii.

E.I. Scriitori sunt adesea asociați cu persoanele singuratice. Există vreun adevăr în asta?
E.P.C. Cred că da, deşi nu este o regulă. Atunci când scrii eşti doar tu cu tine însuţi şi cu inspiraţia care e venită de Sus.

E.I. Poate fi considerată o meserie activitatea unui scriitor?
E.P.C. Da, poate fi considerată o meserie , dar şi o pasiune, deşi în România actuală nu ştiu câţi autori pot trăi dintr-o astfel de ocupaţie. Cu siguranţă sunt autori care fac din scris o meserie, ceea ce este foarte frumos.

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?
E.P.C. M-am simţit minunat. Am crezut în visul meu de a publica cartea pe care am scris-o şi am avut ocazia să îl văd împlinit.

E.I. Ai nevoie de un loc special unde să scrii?
E.P.C. Acasă la biroul meu. Este cel mai bun loc din lume unde pot scrie şi pot lăsa imaginaţia să se manifeste în voia ei.

E.I. Ce reprezintă titlul cărții pentru tine?
E.P.C. Titlul cărţii reprezintă o poveste adevărată, o dramă ce a avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial, dar şi o motivaţie pentru o continuitate.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?
E.P.C. Nu am avut ocazia.

E.I. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
E.P.C. Am publicat cartea la editura Hermann din Sibiu. Am găsit acolo oameni deosebiţi şi dedicaţi publicării cărţilor de valoare.

E.I. Care sunt scriitorii români care te-au marcat? Dar cei din literatura universală?
E.P.C. Marin Preda, Cezar Petrescu, George Călinescu, Mihail Drumeş, Mihail Sebastian, Liviu Rebreanu sunt autorii români care m-au marcat, iar din literatura universală aş enumera pe Balzac, Jules Verne, Somerset Maugham, John Galsworthy, Charles Dickens. Mi-au plăcut în general clasicii.

E.I. Ai o carte pe care o recitești ocazional deși o cunoști pe dinafară?
E.P.C. Secretul şi Puterea de Rhonda Byrne. Sunt două cărţi motivaţionale şi care încurajează gândirea pozitivă.

E.I. Trei cărți pe care oricine ar trebui să le citească și de ce:
E.P.C. “Femeia la 30 de ani” de Balzac, “Călătorie spre centrul pământului” de Jules Verne și “Robii” de Somerset Maugham. Sunt cărţi scrise de marii clasici ai literaturii universale, cărţi în care poţi găsi o multitudine de răspunsuri la nenumărate întrebări, poţi trăi aventura şi poţi vedea realitatea prin ochii altcuiva.

E.I. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
E.P.C. Educaţia de a citi. Oamenii nu mai citesc ca în trecut. Este greu de stimulat populaţia să citească, dar nu imposibil.

E.I. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
E.P.C. Cea mai mare provocare din viaţa unui scriitor este aceea de a scrie o carte, de a avea inspiraţia şi imaginaţia necesare pentru a realiza ceva unic şi minunat şi care să ajungă la inimile cititorilor.

E.I. Se poate trăi din scris în România?
E.P.C. Cred că da, deşi acest lucru nu se aplică şi în cazul meu şi al multor scriitori debutanţi.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
E.P.C. Activitatea mea se poate urmări pe pagina mea de facebook: Bratara de argint a Ecaterinei, iar cartea poate fi achiziţionată de aici.

E.I. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro:
E.P.C. Cititorilor Booknation le mulţumesc pentru răbdarea de a lectura acest interviu şi sper că vor avea plăcerea şi dispoziţia să descopere cartea “Brăţara de argint a Ecaterinei”