Recenzie “Invitație la vals” de Mihail Drumeș

de | feb. 15, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatura Română, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA INVITAȚIE LA VALS PE Cartepedia

Dragostea și orgoliul. Pot coexista aceste două simțăminte? Se pare că atunci când acești doi antipozi sunt puși laolaltă dau naștere unei catastrofe. Deoarece atunci când iubești cu adevărat, uiți de propria grandoare, îți calci mândria în picioare și te dedici trup și suflet persoanei iubite. Protagonistul acestui roman a luat-o pe căi total opuse.

Tudor Petrican este acel tânăr strălucit la învățătură, perfid și trufaș în tot ceea ce face. Simte mereu dorința de a înjosi și de a se simți superior celorlalți. Fiind înzestrat de la natură cu un exterior plăcut, îl folosește în scopuri mișelești. Își utilizează toate farmecele personale pentru a cuceri femei. Și doar când acestea capitulează, asemeni unor cetăți invadate, le părăsește într-un mod brutal și necruțător. Și toate acestea de dragul sentimentului de trufie, pe care îl simte când femeile îi cerșesc disperate împăcarea.

Ei bine, voiam să simt beția rara a vanității măgulite, când ele, prinse, se agățau de gâtul meu, implorându-mă, tânguindu-se să nu le părăsesc. Atunci se declanșa urgia: le umileam, călcându-le orice mândrie în picioare și decretam că hotărârea mea e nestrămutată. Plecau rănite, mutilate și nu știu cum se făcea, dar mă iubeau parcă mai mult după aceea.

Amorul său propriu simte mereu satisfacție atunci când îngenunchează o femeie. Însă, viața este precum un bumerang și ceea ce semeni, aceea și culegi. Pedeapsa lui va apărea prin iubirea vieții lui – Mihaela Deleanu.

Atât de frumos și elegant este scrisă această carte, încât nu ai cum să n-o îndrăgești de la prima pagină. O istorie povestită cu o sinceritate nudă, dezolantă. Și cum deja ne-a deprins, Drumeș păstrează muzicalitatea frazelor, construcția perfectă a personajelor punând în scenă o dramă dureros de frumoasă.

Mi-a plăcut evoluția personajului central. Trăirile sale interioare sunt prezentate în cele mai mici detalii, în toate etapele de existență și conștientizare. Felul în care el își analizează propriile acțiuni la final, te face să întrevezi o mică speranță că în adâncul său, fiecare monstru păstrează o picătură de umanism.

Cu siguranță recomand cartea. De-altfel recomand și celelalte romane scrise de Drumeș (“Scrisoare de dragoste”, “Elevul Dima dintr-a șaptea”), la fel de frumos scrise.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA INVITAȚIE LA VALS PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Invitație La Vals
Autor: Mihail Drumeș
An apariție : 2020
Editura: ART
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 15.02.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 289

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 312 zile și a scris până acum 155 articole. Se află pe poziția 6 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments