Recenzie “Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeș

de | feb. 10, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatura Română, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

O poveste care se repetă și se va repeta mereu pe toate meridianele pământului.

Având la cârmă un navigator iscusit în ale narațiunii, te invit să descoperi substraturile naturii umane. Drumeș disecă caracterul uman și pune în scenă o istorie demnă de marile cinematografe.

Protagoniștii acestui roman sunt Anda Brădeanu, o tânără frumoasă, neprihănită, curată și castă; și Dinu Gherghel. Acest Dinu Gherghel – nu este decât un alt Julien Sorel, care pentru a parveni pe scara socială, este în stare să calce în picioare multe inimi, inclusiv pe cea proprie. Și era o poveste de dragoste atât de frumoasă…

Ce să fac? Cum să mă realizez fără compromisuri și renunțări dureroase? În ce fel să rezolv o dată și definitiv cruciala problemă a locului ce mi se cuvine pe scara socială?

Într-adevăr, mereu au existat tineri parveniți, mereu a existat acel tânăr ambițios care a urcat în ierarhia socială prin mijloace deloc meritorii. Este vorba de acel tânăr care la prima vedere naște sentimente de admirație, iar când ajungi să-l cunoști îți provoacă repulsie prin acțiunile sale nedemne sau distrugătoare.

Dar, se prea poate că noi toți suntem vinovați de apariția acestor aspirații. Societatea a apreciat întotdeauna oamenii avuți, cei care ocupă anumite funcții și cei care au știut să se afirme. Oamenii simpli care își duc viața modest nu ne inspiră sentimente de admirație, nu reprezintă exemple “demne de urmat” pentru tânăra generație.

Marea putere anonimă a societății noastre burgheze poartă o bună parte de vină în ceea ce mi s-a întâmplat.

Citind acest roman îți apar o multitudine de întrebări retorice și care invită la meditație. Care este prețul dragostei și al sentimentelor pure? Se apreciază dragostea la justa sa valoare doar atunci când o pierzi? Atunci când sentimentele sunt autentice și pure mai pot exista obstacole și distanțe? Și în sfârșit: poate fi cumpărată iubirea?

Este cartea cu care am făcut cunoștință cu Drumeș și pot afirma că a fost dragoste la prima vedere. Cât mi-a plăcut muzicalitatea frazelor și acele vorbe mustoase care te încântă, te cuceresc și te ung cu balsam pe suflet.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SCRISOARE DE DRAGOSTE
Autor: Mihail Drumeș
An apariție : 2021
Editura: ART
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1039

Alte recenzii de la Mihail Drumeș:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 523 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments