Judeci cartea după copertă?

07fd1e05c031e580746358e3ee7b9b9c

Britanicii au o vorbă: don’t judge a book by its cover. Traducerea corectă este nu te lua după aparențe / aparențele înșeală sau, aș îndrăzni eu (puțin mai plastic), afară-i vopsit gardul – înauntru-i leopardul. Însă mulți au îmbrățișat (până la sufocare) traducerea mot-à-mot a acestei expresii: nu judeca o carte după copertă. Oare chiar așa este?

Sincer, am întâlnit și cărți bune cu coperți proaste, dar și cărți proaste cu coperți excepționale. Adevărul este că o copertă vinde! Imaginează-ți următoarea situație: intri într-o librărie / bibliotecă. nu cauți o carte anume… și, dintr-o dată, iată – cartea pe care o vei citi! Coperta reprezintă primul contact pe care un cititor o are cu o carte. Prin urmare, impactul vizual și grafic sunt cele mai importante aspecte de care se ține cont în crearea coperții! E ca o oglindă a conținutului său. Și, până la urmă, știți cum se spune: prima impresie contează!

În plus, o copertă reușită poate avea și o valoare afectivă. Îți induce o stare unică ce va reapărea de fiecare dată când îți amintești de acea carte!

Oh – nu mai spun de coperta IV care, de cele mai multe ori, este un indicator real al conținutului cărții!

Mie chiar mi s-a întâmplat să renunț la o carte pentru că nu m-a atras coperta. Mi-am cumpărat cărți datorită modului în care erau prezentate vizual! Dar voi?

Care copertă vi s-a părut cea ma interesantă? Eu v-am pregătit câteva colaje cu coperți interesante, dar e departe de a fi exhaustivă…

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar marin loredana ecaterina
  Reply

  Usa imi place foarte mult,nu m-am uitat la toate dar mi-a atras atentia

  • Avatar Diana Elena Neaţă
   Reply

   Oh, e foarte interesantă acea copertă! Bine, dacă mai stăteam să caut sigur mai găseam altele!

 2. Avatar Ruxi
  Reply

  Pentru mine contează materialul din care este făcut cartea să fie bun şi coperta să aibă o ilustraţie deosebită. Şi conţinutul.

  • Avatar Diana Elena Neaţă
   Reply

   Da, și materialul e important 🙂 Iar de conținut numai zic!

  • Avatar Diana Elena Neaţă
   Reply

   Daaaa, chiar sunt un stâlp de susținere :)) Iar a ta e extraordinară!

POST A COMMENT.