La o vorbă cu Paul Gabor

cropped-suitcase-side-table

A venit încet încet vara și parcă, mai mult ca oricând  încercăm să omorâm timpul acesta și așa prețios. Îl omorâm adesea nefăcând nimic. Stăm în fața calculatorului fără un scop anume. Uneori dăm din întâmplare în feed-ul de la facebook peste un blog al vreunui cititor. Curioși intrăm și realizăm datorită blogului că am putea să umplem timpul oferit plictiselii … cu o carte.

Blogul lui Paul Gabor – Cărțile de pe noptieră – este locul potrivit din care putem să luăm o recomandare de lectură.

Paul Gabor a oferit pentru Goodread.ro un interviu despre cărți și blogging.

Cum ți-a venit ideea de a deschide acest blog?

În primul rând, salutare tuturor și trebuie să mărturisesc că mă simt onorat să dau acest interviu.

Ideea blogului a venit după ce m-am mutat din Cluj la Bistrița, unde am găsit mai mult timp pentru lectură. Și cum principalul mod de relaxare pentru mine erau cărțile, care mă așteptau mereu pe noptiera de lângă pat, era clar că acesta trebuia sa fie subiectul blogului.

Când și cum a pornit blogul?

Blogul a pornit în toamna lui 2014, e tinerel. Am vrut să încerc platforma wordpress, deoarece cochetasem doar cu blogspot până atunci și mi-a plăcut să scriu despre cărțile pe care le citesc, în ideea de a le promova dar și cu gândul de a-mi procura cărți gratis din diferite sponsorizări pe viitor.

Ce fel de cărți promovează „Cărțile de pe noptieră”?

Hmm pot spune cu sinceritate că nu doar promovează cărțile, ci sunt șanse să și dea cu ele de pământ! Vreau să cred că pe “noptieră” rămân doar cărțile bune, din toate genurile, citesc orice îmi trece prin mâini și ca urmare o să apară pe blog cu tot ce are bun sau rău cartea respectivă.

Cine este persoana din spatele blogului?

În spatele blogului mă aflu eu, Paul Gabor, glumeț și cu darul de a povesti (după cum mi s-a spus). Mereu în căutare de timp sa mai citesc câte o pagină, două… îndrăgostit de Barcelona, mult prea sincer și foarte dornic de a realiza cât mai multe.

Ce preocupări are autorul „Cărțile de pe noptieră” în viața de zi cu zi?

După Facultatea de Construcții Civile, care a fost și cea mai mare greșeală din viața mea, am ales să continui afacerea familiei, astfel încât în viața de zi cu zi administrez cea mai veche firmă de distribuție cu țigări și cafea din județul Bistrița Năsăud, cu mențiunea că sunt un nefumător, și detest fumatul. În rest încerc să călătoresc cât mai mult și să-mi umplu timpul rămas cu cărți și sport. De aceea de multe ori găsesc greu timp pentru a scrie pe blog, dar cred că toți bloggerii care fac asta din plăcere se lovesc de această problemă.

Mai există și altcineva în echipa redacțională a blogului?

Momentan sunt doar eu, am avut ca invitat special pe Tudor Tămaș, care fiind student la jurnalism îmi face multă critică constructivă, dar care mereu îmi recomandă carți deosebite. ( ex: Eleganța ariciului )

“Vrem să-ți sugerăm mereu câte ceva, până te convingem să-ți ocupi timpul liber cu o lectură placută și relaxantă.” Aflăm din descrierea blogului. Ce beneficii aduce lectura pentru individ?

În primul rând consider că-ți lărgește universul, îți pune creierul să lucreze și îți dă frâu liber imaginației, mai mult ca orice alt lucru artistic. Plus dezvoltarea individului în comunicare și gândire.

Care sunt lecturile preferate – un must read, recomandări speciale pentru vizitatorii blogului?

Greu sa aleg, sa mă limitez, vreau sa zic TOT, chiar și cele rele. Dar totuși merg pe Fight Club de Chuck Palahniuk, Mai puternic decât frica de Marc Levy, seria Harry Potter și tot ce există scris de Dostoievski și Bulgakov.

Ce crezi că aduce în plus Cărțile de pe noptieră față de alte bloguri?

În general cred că bloggurile sunt destul de personale și subiective, așa că pot spune un suflet nou pe piață, recomandări sincere, simplitate și cărți de toate felurile. Asta pe lângă mărturisirea intimă de a împărtăși cu toată lumea ce se află pe noptiera mea.

În final, te rog să transmiți un mesaj pentru cititorii GoodRead.ro.

Faceți tot cu pasiune, nu renunțați niciodată, zâmbiți mereu și rămâneţi fideli, deoarece aici găsiţi cele mai bune recenzii, recomandări și o listă mare cu blogguri excelente.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. cornelia
  Reply

  Frumos interviu.Felicitari pentru pentru tot ce faci si succes in continuare!Si la mine pe noptiera se gasesc tot timpul carti,timp nu prea se gaseste pentru cat mi-as dori sa citesc 🙂

  • Paul Gabor
   Reply

   Multumesc frumos! 🙂 ar fi bine sa fie la toata lumea pe noptiera cate o carte, doar pentru a prinde putin curaj si pe viitor ea sa fie si citita.

 2. augustin m
  Reply

  Felicitari pentru Paul! Oricine face din lecturi, din carti, mai mult decat un simplu mod de a-si ocupa timpul, ba mai mult, impartaseste si celorlalti idei, opinii, sentimente – acela este un om deosebit.

POST A COMMENT.