Recenzie “Negustorul de pipe” de Paul Gabor

by | Jun 4, 2018 | Beletristică, Jurnale, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NEGUSTORUL DE PIPE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

E alt spectacol, din altă divizie. Cea reală, rece, obscenă. E spectacolul vieții adulte, al ființelor prinse iremediabil în capcana ritmului fără vaccin, din care nu mai evadează nimeni. Un leagăn care pendulează obsesiv și geme în auzul tuturor, din care nu se mai sare. De frică. Un scrânciob care nu ne mai încape. Ne refuză dreptul de a privi lumea de la diferite înălțimi. Ne e groaznic de teamă de necunoscut, de nou, ne pietrifică dorința de încercare, de a atinge altfel și de a înțelege diferit. E o atmosferă care trezește resentimente și celui mai optimist om de pe pământ. Chiar și el s-ar îngrozi dacă am împărți tabloul acesta matinal.

Paul Gabor ne face cunoștință cu o explozie de sentimente și de trăiri, toate așternute pe paginile cărții sale, care se intitulează Negustorul de pipe. Astfel, călătoria noastră în universul plin de emoție al autorului începe cu Ziua la început. Ulterior, facem cunoștință cu Șarpele blond, cu Adelina, cu Șerban, ajungând în cele din urmă la O noapte boreală și un pumn de zahăr și nu numai.

Nu mai avem telefoane, te pot auzi acum doar dacă-mi desenezi sunete și mi le trimiți cu taxă inversă. Altă cale nu există, doar dacă vom găsi niște oglinzi imense în care să ne păstrăm imaginile, amintirile, mirosurile. Sau dacă vom folosi coduri pe care nici Morse nu le mai inventează.

Negustorul de pipe este o colecție intensă de vise, visuri, idei, gânduri, imagini, sunete, vibrații  care îți fac cunoștință cu sufletul unui om, cu secretele cele mai bine ascunse din inima și mintea sa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paul Gabor

Fiecare și-a ales drumul. Decizia s-a luat prea repede, ca un pumn în coșul pieptului. Brusc. Nu au negociat, nu au legat cârpe albe pe bețe, nu au vrut nici măcar să-și înmoaie buzele într-o ceașcă cu ceai. I-a împins, ceea ce unii inconștienți numesc în grabă, destinul. Prea multele tăceri i-au învins?

Titlu: Negustorul De Pipe
Autor: Paul Gabor
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 234
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Nicolae Iorga afirma că “Un popor care nu-și cunoaşte istoria este ca un copil care nu-și cunoaşte părinţii!”.  Pe acest principiu, autorul, din dorința de a informa opinia publică română asupra Genocidului din 1915, subiect încă prea puțin cunoscut populației din...

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Bună, dragi cititori! Vă îmbrățișez cu aroma de ceai de toamnă și vă invit să descoperim o lume magică împreună. Astăzi este mai mult pentru cei care au în casă sau cunosc un princhindel căruia i-ar putea dărui o carte încântătoare. Romanul Meșterul ceasornicar se...

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Ce mai faceți?! Mi-a fost de dor de voi. Am citit mult zilele acestea și am fost dornică să vă împărtășesc ce am mai descoperit prin lumea cărților. Culorile anotimpului mi-au adus, cu iz de toamnă, cartea Magia punctelor scrisă de Ștefania Tudorache.  Volumul...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1190 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments