Recenzie “Negustorul de pipe” de Paul Gabor

by | Jun 4, 2018 | Beletristică, Jurnale, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NEGUSTORUL DE PIPE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

E alt spectacol, din altă divizie. Cea reală, rece, obscenă. E spectacolul vieții adulte, al ființelor prinse iremediabil în capcana ritmului fără vaccin, din care nu mai evadează nimeni. Un leagăn care pendulează obsesiv și geme în auzul tuturor, din care nu se mai sare. De frică. Un scrânciob care nu ne mai încape. Ne refuză dreptul de a privi lumea de la diferite înălțimi. Ne e groaznic de teamă de necunoscut, de nou, ne pietrifică dorința de încercare, de a atinge altfel și de a înțelege diferit. E o atmosferă care trezește resentimente și celui mai optimist om de pe pământ. Chiar și el s-ar îngrozi dacă am împărți tabloul acesta matinal.

Paul Gabor ne face cunoștință cu o explozie de sentimente și de trăiri, toate așternute pe paginile cărții sale, care se intitulează Negustorul de pipe. Astfel, călătoria noastră în universul plin de emoție al autorului începe cu Ziua la început. Ulterior, facem cunoștință cu Șarpele blond, cu Adelina, cu Șerban, ajungând în cele din urmă la O noapte boreală și un pumn de zahăr și nu numai.

Nu mai avem telefoane, te pot auzi acum doar dacă-mi desenezi sunete și mi le trimiți cu taxă inversă. Altă cale nu există, doar dacă vom găsi niște oglinzi imense în care să ne păstrăm imaginile, amintirile, mirosurile. Sau dacă vom folosi coduri pe care nici Morse nu le mai inventează.

Negustorul de pipe este o colecție intensă de vise, visuri, idei, gânduri, imagini, sunete, vibrații  care îți fac cunoștință cu sufletul unui om, cu secretele cele mai bine ascunse din inima și mintea sa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paul Gabor

Fiecare și-a ales drumul. Decizia s-a luat prea repede, ca un pumn în coșul pieptului. Brusc. Nu au negociat, nu au legat cârpe albe pe bețe, nu au vrut nici măcar să-și înmoaie buzele într-o ceașcă cu ceai. I-a împins, ceea ce unii inconștienți numesc în grabă, destinul. Prea multele tăceri i-au învins?

🔥 CARTEA NEGUSTORUL DE PIPE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Negustorul De Pipe
Autor: Paul Gabor
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 234
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

O lectură lejeră și amuzantă este remediul perfect pentru o zi ploioasă sau pentru o zi de vară călduroasă. Întâlnindu-l pe domnul Parker de Ana Iănescu este un ChickLit plin de umor, în care o fată obișnuită intră în lumea celor bogați fie că vrea sau nu. Deși...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1112 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments