Recenzie „O vară cât o viață” de Dan Bițuică

de | apr. 27, 2022 | Ficțiune, Recenzii cărți

O vară cât o viață – țin să menționez că este prima carte pe care o citesc de la această nouă Editură și am fost plăcut surprinsă să găsesc o calitate superioară în ceea ce privesc detaliile tehnice. Ador hârtia și ador așezarea în pagină, fontul și mărimea fontului. Când am deschis cartea efectiv am simțit că paginile sunt aerisite și mă atrăgeau să le răsfoiesc și să le citesc.

O carte surprinzătoare!

Subiectul pe care l-a abordat autorul mi-a trezit interesul, chiar dacă pe alocuri îmi făcea impresia că merge pe un stil romantic. Romanul este frumos structurat, cu evenimente atent desfășurate, cititorul aventurându-se pe meleaguri italiene, mai exact în frumoasa Toscana.

Deși nu am călătorit vreodată în vreun loc din Italia, am tot auzit despre ospitalitatea și căldura specifică italienilor. M-am bucurat enorm să o simt din plin în paginile acestei cărți. Descrierile m-au transpus în peisaj, adesea părând-mi rău când trebuia să las cartea din mână și reveneam în apartamentul meu anost.

Finalul a fost neașteptat și șocant! Nici măcar o clipă nu m-am așteptat la o asemenea răsturnare de situație!

Scurt sinopsis

Kevin Hamilton este un tânăr american stabilit în Londra și este destul de nemulțumit de viața pe care o duce. Nimic nu îl împlinește. Nici jobul, nici iubita, nici stilul de viață.

Pe când își face curaj să schimbe ceva, el află că unchiul lui, cu care nu a mai vorbit de foarte mulți ani, a murit și i-a lăsat în moștenire casa din Toscana și terenurile cu vie dimprejur. El merge de urgență să își evolueze moștenirea, dar ajuns în Toscana, surprizele se țin lanț.

El leagă rapid o relație de prietenie cu avocatul lui, devenindu-i oaspete. În scurt timp acesta o cunoaște și pe nepoata avocatului, care este măritată cu un medic alcoolic. Pe parcurs aflăm secrete despre unchiul acestuia și despre adevarata moștenire pe care i-a lăsat-o, dar și ce vine la pachet cu toate acestea, implicațiile și riscurile cărora va trebui să și le asume.

Soare, vară, vinuri, paste… un deliciu! Și toate sunt asezonate cu…. Suspans!

Ce nu mi-a plăcut

Di-mi-nu-ti-ve-le! Tolerez o dată de două ori, dar când un bărbat face prea multe „dușuri călduțe” devine enervant. Și au mai fost câteva, care îmi scapă acum.

Dar per total, cartea mi-a plăcut chiar mult!

Titlu: O VARĂ CÂT O VIAȚĂ
Autor: Dan Bițuică
An apariție : 2022
Editura: INK STORY
Nr. Pagini: 394
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 7858

Alte recenzii de la Dan Bițuică :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă a fost redactor Booknation.ro și a scris 51 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments