Recenzie „O vară cât o viață” de Dan Bițuică

de | apr. 27, 2022 | Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O VARĂ CÂT O VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

O vară cât o viață – țin să menționez că este prima carte pe care o citesc de la această nouă Editură și am fost plăcut surprinsă să găsesc o calitate superioară în ceea ce privesc detaliile tehnice. Ador hârtia și ador așezarea în pagină, fontul și mărimea fontului. Când am deschis cartea efectiv am simțit că paginile sunt aerisite și mă atrăgeau să le răsfoiesc și să le citesc.

O carte surprinzătoare!

Subiectul pe care l-a abordat autorul mi-a trezit interesul, chiar dacă pe alocuri îmi făcea impresia că merge pe un stil romantic. Romanul este frumos structurat, cu evenimente atent desfășurate, cititorul aventurându-se pe meleaguri italiene, mai exact în frumoasa Toscana.

Deși nu am călătorit vreodată în vreun loc din Italia, am tot auzit despre ospitalitatea și căldura specifică italienilor. M-am bucurat enorm să o simt din plin în paginile acestei cărți. Descrierile m-au transpus în peisaj, adesea părând-mi rău când trebuia să las cartea din mână și reveneam în apartamentul meu anost.

Finalul a fost neașteptat și șocant! Nici măcar o clipă nu m-am așteptat la o asemenea răsturnare de situație!

Scurt sinopsis

Kevin Hamilton este un tânăr american stabilit în Londra și este destul de nemulțumit de viața pe care o duce. Nimic nu îl împlinește. Nici jobul, nici iubita, nici stilul de viață.

Pe când își face curaj să schimbe ceva, el află că unchiul lui, cu care nu a mai vorbit de foarte mulți ani, a murit și i-a lăsat în moștenire casa din Toscana și terenurile cu vie dimprejur. El merge de urgență să își evolueze moștenirea, dar ajuns în Toscana, surprizele se țin lanț.

El leagă rapid o relație de prietenie cu avocatul lui, devenindu-i oaspete. În scurt timp acesta o cunoaște și pe nepoata avocatului, care este măritată cu un medic alcoolic. Pe parcurs aflăm secrete despre unchiul acestuia și despre adevarata moștenire pe care i-a lăsat-o, dar și ce vine la pachet cu toate acestea, implicațiile și riscurile cărora va trebui să și le asume.

Soare, vară, vinuri, paste… un deliciu! Și toate sunt asezonate cu…. Suspans!

Ce nu mi-a plăcut

Di-mi-nu-ti-ve-le! Tolerez o dată de două ori, dar când un bărbat face prea multe „dușuri călduțe” devine enervant. Și au mai fost câteva, care îmi scapă acum.

Dar per total, cartea mi-a plăcut chiar mult!

Ți-a plăcut recenzia cărții O VARĂ CÂT O VIAȚĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Dan Bițuică

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA O VARĂ CÂT O VIAȚĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: O Vară Cât O Viață
Autor: Dan Bițuică
An apariție : 2022
Editura: INK STORY
Nr. Pagini: 394
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 27.04.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 6864

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 315 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments