Recenzie Origin de Jeniffer L. Amentrout

Titlu: Origin
Autor: Jeniffer L. Amentrout
An apariție : 2016
Editura: Leda
Nr. Pagini: 430
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adelina Sănduleac
Publicată la 31.05.2016
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Origin Jeniffer L. AmentroutS-a făcut totul negru în faţa mea, şi apoi m-am trezit în lumea asta , unde era dureros şi să respir.

 Origin, cartea a patra şi ultima din seria Lux  (după Opal, Onix, Obsidian) are mai toate  atributele unei  poveşti  actuale americane.

Semnată de o autoare care ajunge rapid best-seller New York Times – Jeniffer L. Amentrout –  subiect fantasy, având ca public ţintă adolescenţii, fără a face din asta însă un segment exclusiv.

O parte din poveste, replici şi personaje mi-au amintit cumva, încă de la copertă şi primele pagini  de o serie similară: Twilight.

 O fată cuminte şi inocentă dintr-un orăşel american unde plictiseala  pare să fie lege, întâlneşte un băiat  senzaţional de frumos care îi  schimbă definitiv viaţa.

 Replicile  acide şi ironia  băiatului sexy din vecini nu reuşesc să o ţină prea departe;  magnetismul atracţiei dintre ei  le depăşeşte voinţa şi raţiunea, până când  realizează că s-au îndrăgostit.

Între timp  aflăm adevărul din spatele frumuseţii şi al inteligenţei: Daemon este un luxen ( extraterestru), Edward era vampir; ambele situaţii înseamnă relaţii complicate cu o muritoare.

 Romantismul  este atât baza, cât şi substanţa. Arogantul Daemon este  puternic, dar galant şi protector atunci când intervine să o salveze de Katy din mâinile unui străin.

 Atracţia iniţială pentru fizicul misterios  întâlneşte admiraţia. Până la iubire, in Origin, mai e doar puţin.

 În Origin, ultima dintre cărţile seriei  asistăm la o situaţie-limită. Cei doi îndrăgostiţi au de înfruntat singuri obstacole majore, căci Katy a fost răpită.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jeniffer L. Amentrout.

Înnebunit de teamă şi îngrijorare, furios peste măsură, Daemon decide să se lupte cu oricine pentru a o găsi şi salva, chiar dacă asta înseamnă să se întoarcă împotriva propriei comunităţi.

 Adolescenţa va gusta din plin avântul unei poveşti de dragoste  care traversează galaxii şi obstacole. Evenimentele au un ritm alert perfect încadrat în decorurile citadine care atrag şi preocupă în special tinerii.

 Pentru adulţi o astfel de poveste este poate prilejul ideal pentru reîntâlnirea cu perioada liceului, în care totul este emoţie, visuri, pasiune.

”Împreună putem învinge orice” pare mai  realizabil că oricând la acea vârstă. Dar şi separarea clară a răului de bine, mai greu de realizat.

 Sechestrată de grupul Daedalus, supusă unor  tratamente chinuitoare atunci când încearcă să se împotrivească, Katy îşi descoperă adevărata forţă interioară şi fizică.

Fata inocentă şi sensibilă de până acum a făcut loc uneia mai puternice, mai hotărâte.

Încercările răpitorilor  de a-i manipula mintea şi răsturna convingerile întâlnesc inteligenţa şi spiritul ei de observaţie. Katy trebuie să se maturizeze pentru a înţelege şi gestiona adevărurile care i se vor revela, după ce toate măştile şi minciunile au fost deconspirate.

De cealaltă parte, Daemon se luptă cu încrâncenare pentru a-şi recupera iubita. Dacă va reuşi el asta şi dacă vor mai fi ei împreună, aflăm, desigur, doar citind cartea.

NOTĂ: 7 / 10

Aspecte Pozitive:

cursivitate si fluenta a dialogurilor; replici bine construite

Aspecte Negative:

oarecare previzibilitate a povestii in ansamblu, ca si cand s-ar urma o "reteta", un tipar prestabilit

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

    • adelina adelina
      Reply

      este o serie numai buna pentru vara care tocmai a inceput, de luat in vacanta sau citit in iarba, la umbra si aroma teilor. Iti multumesc pentru timpul alocat recenziei mele!

POST A COMMENT.