Recenzie Origin de Jeniffer L. Amentrout

de | mai 31, 2016 | Dragoste, Fantezie, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

Origin Jeniffer L. AmentroutS-a făcut totul negru în faţa mea, şi apoi m-am trezit în lumea asta , unde era dureros şi să respir.

 Origin, cartea a patra şi ultima din seria Lux  (după Opal, Onix, Obsidian) are mai toate  atributele unei  poveşti  actuale americane.

Semnată de o autoare care ajunge rapid best-seller New York Times – Jeniffer L. Amentrout –  subiect fantasy, având ca public ţintă adolescenţii, fără a face din asta însă un segment exclusiv.

O parte din poveste, replici şi personaje mi-au amintit cumva, încă de la copertă şi primele pagini  de o serie similară: Twilight.

      O fată cuminte şi inocentă dintr-un orăşel american unde plictiseala  pare să fie lege, întâlneşte un băiat  senzaţional de frumos care îi  schimbă definitiv viaţa.

 Replicile  acide şi ironia  băiatului sexy din vecini nu reuşesc să o ţină prea departe;  magnetismul atracţiei dintre ei  le depăşeşte voinţa şi raţiunea, până când  realizează că s-au îndrăgostit.

Între timp  aflăm adevărul din spatele frumuseţii şi al inteligenţei: Daemon este un luxen ( extraterestru), Edward era vampir; ambele situaţii înseamnă relaţii complicate cu o muritoare.

     Romantismul  este atât baza, cât şi substanţa. Arogantul Daemon este  puternic, dar galant şi protector atunci când intervine să o salveze de Katy din mâinile unui străin.

 Atracţia iniţială pentru fizicul misterios  întâlneşte admiraţia. Până la iubire, in Origin, mai e doar puţin.

     În Origin, ultima dintre cărţile seriei  asistăm la o situaţie-limită. Cei doi îndrăgostiţi au de înfruntat singuri obstacole majore, căci Katy a fost răpită.

Înnebunit de teamă şi îngrijorare, furios peste măsură, Daemon decide să se lupte cu oricine pentru a o găsi şi salva, chiar dacă asta înseamnă să se întoarcă împotriva propriei comunităţi.

     Adolescenţa va gusta din plin avântul unei poveşti de dragoste  care traversează galaxii şi obstacole. Evenimentele au un ritm alert perfect încadrat în decorurile citadine care atrag şi preocupă în special tinerii.

     Pentru adulţi o astfel de poveste este poate prilejul ideal pentru reîntâlnirea cu perioada liceului, în care totul este emoţie, visuri, pasiune.

”Împreună putem învinge orice” pare mai  realizabil că oricând la acea vârstă. Dar şi separarea clară a răului de bine, mai greu de realizat.

     Sechestrată de grupul Daedalus, supusă unor  tratamente chinuitoare atunci când încearcă să se împotrivească, Katy îşi descoperă adevărata forţă interioară şi fizică.

Fata inocentă şi sensibilă de până acum a făcut loc uneia mai puternice, mai hotărâte.

Încercările răpitorilor  de a-i manipula mintea şi răsturna convingerile întâlnesc inteligenţa şi spiritul ei de observaţie. Katy trebuie să se maturizeze pentru a înţelege şi gestiona adevărurile care i se vor revela, după ce toate măştile şi minciunile au fost deconspirate.

De cealaltă parte, Daemon se luptă cu încrâncenare pentru a-şi recupera iubita. Dacă va reuşi el asta şi dacă vor mai fi ei împreună, aflăm, desigur, doar citind cartea.

NOTĂ: 7 / 10

Titlu: ORIGIN
Autor: Jeniffer L. Amentrout
An apariție : 2016
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 430
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1491

Alte recenzii de la Jeniffer L. Amentrout:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Adelina Sănduleac a fost redactor Booknation.ro și a scris 100 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Sănduleac aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Nu am citit nimic din acaesta serie dar ma tenteaza 🙂

adelina

este o serie numai buna pentru vara care tocmai a inceput, de luat in vacanta sau citit in iarba, la umbra si aroma teilor. Iti multumesc pentru timpul alocat recenziei mele!