Recenzie „7 crime la Roma” de Guillaume Prevost

Titlu: 7 Crime La Roma
Autor: Guillaume Prevost
An apariție : 2009
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Corneanu
Publicată la 18.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „7 crime la Roma” de Guillaume Prevost
Acordă o notă

7 crime la Roma este romanul de debut al lui Guillaume Prevost, un thriller istoric și polițist.  Acțiunea se petrece în anul 1514, în plină eră renascentistă și îl are ca personaj principal pe însuși Leonardo da Vinci. În mijlocul unei schimbări culturale și ideologice ce avea să schimbe întreaga Europă, o serie de crime misterioase zdruncină societatea.

Totul începe cu descoperirea cadavrului decapitat al unui tânăr la Columna lui Marc Aureliu din Roma. La scurt timp, a doua victimă apare în Forum, la Columna lui Focas, o alta la Columna lui Traian… Criminalul lasă în urma lui un mesaj codat: „Cel ce păcătuiește este pedepsit de Dumnezeu”.

În haosul creat printre locuitorii Romei, Leonardo da Vinci, ajuns de curând la Vatican, dorește să deslușească misterul din spatele crimelor sângeroase. I se alătură Guido Sinibaldi, un tânăr student la medicină care îl ajută să culeagă indiciile.

Guillaume Prevost creează imaginea perfectă a detectivului în persoana lui Leonardo da Vinci, un adevărat Sherlock Holmes medieval. Cei doi parteneri dezleagă ițele misterului pas cu pas și ajung să descopere un complot împotriva Papei și a întregii creștinătăți. Papa Leon al X-lea, a cărui papalitate este amenințată, devine interesat de rezolvarea cât mai rapidă a crimelor și de pedepsirea asasinului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Guillaume Prevost.

7 crime la Roma surprinde două lumi opuse. Pe de o parte, regăsim oamenii săraci, tinerii pictori aspiranți care trăiesc mizer din vânzarea de tablouri și prostituatele. Pe de cealaltă parte, există lumea „bună” a cardinalilor, ambasadorilor, a curtezanelor și a artiștilor recunoscuți în societate.

Autorul se folosește de fapte istorice reale pe care le îmbină cu detalii fictive legate de viața și opera lui Leonardo da Vinci. La un moment dat, sugerează că inspirația lui pentru personajul Sfântului Ioan Botezătorul din pictura Cina cea de Taină a fost prima victimă din șirul celor șapte. M-a impresionat descrierea minuțioasă a Bibliotecii din Vatican, dar și includerea printre personaje a pictorului Rafael. Romanul este bine construit, tehnica narativă te ține în suspans pe tot parcursul cărții, iar chiar dacă presupui cine este criminalul, la sfârșit vei avea o surpriză.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.