Recenzie „7 crime la Roma” de Guillaume Prevost

de | iul. 18, 2017 | Mister, Recenzii cărți, Suspans

7 crime la Roma este romanul de debut al lui Guillaume Prevost, un thriller istoric și polițist.  Acțiunea se petrece în anul 1514, în plină eră renascentistă și îl are ca personaj principal pe însuși Leonardo da Vinci. În mijlocul unei schimbări culturale și ideologice ce avea să schimbe întreaga Europă, o serie de crime misterioase zdruncină societatea.

Totul începe cu descoperirea cadavrului decapitat al unui tânăr la Columna lui Marc Aureliu din Roma. La scurt timp, a doua victimă apare în Forum, la Columna lui Focas, o alta la Columna lui Traian… Criminalul lasă în urma lui un mesaj codat: „Cel ce păcătuiește este pedepsit de Dumnezeu”.

În haosul creat printre locuitorii Romei, Leonardo da Vinci, ajuns de curând la Vatican, dorește să deslușească misterul din spatele crimelor sângeroase. I se alătură Guido Sinibaldi, un tânăr student la medicină care îl ajută să culeagă indiciile.

Guillaume Prevost creează imaginea perfectă a detectivului în persoana lui Leonardo da Vinci, un adevărat Sherlock Holmes medieval. Cei doi parteneri dezleagă ițele misterului pas cu pas și ajung să descopere un complot împotriva Papei și a întregii creștinătăți. Papa Leon al X-lea, a cărui papalitate este amenințată, devine interesat de rezolvarea cât mai rapidă a crimelor și de pedepsirea asasinului.

7 crime la Roma surprinde două lumi opuse. Pe de o parte, regăsim oamenii săraci, tinerii pictori aspiranți care trăiesc mizer din vânzarea de tablouri și prostituatele. Pe de cealaltă parte, există lumea „bună” a cardinalilor, ambasadorilor, a curtezanelor și a artiștilor recunoscuți în societate.

Autorul se folosește de fapte istorice reale pe care le îmbină cu detalii fictive legate de viața și opera lui Leonardo da Vinci. La un moment dat, sugerează că inspirația lui pentru personajul Sfântului Ioan Botezătorul din pictura Cina cea de Taină a fost prima victimă din șirul celor șapte. M-a impresionat descrierea minuțioasă a Bibliotecii din Vatican, dar și includerea printre personaje a pictorului Rafael. Romanul este bine construit, tehnica narativă te ține în suspans pe tot parcursul cărții, iar chiar dacă presupui cine este criminalul, la sfârșit vei avea o surpriză.

 

Titlu: 7 CRIME LA ROMA
Autor: Guillaume Prevost
An apariție : 2009
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1163

Alte recenzii de la Guillaume Prevost:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Corneanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 12 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Corneanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments