Recenzie „A thousand pieces of you” de Claudia Gray

by | Feb 15, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA A THOUSAND PIECES OF YOU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

A Thousand Pieces of You (Firebird, #1)Când mi-am dorit să primesc această carte de la prietenii de la Okian, am făcut-o din ambiție, recunosc. Am citit încă o carte de Claudia Gray și mi-a lăsat un gust…amar? Nu. Ci putred.

Mă așteptam așadar ca și A thousand pieces of you să fie o lectură la fel de puerilă și siropoasă, dar m-am înșelat grav. Claudia Gray a reușit să (îmi) dovedească faptul că scriitura ei nu se bazează doar pe fapte infantile și mult, mult prea exagerate, care nici printr-o existență extraterestă nu s-ar putea materializa. A reușit să îmi impregneze în minte ideea de abstract și totodată concret, dimensiunea unei lumi distopice a viitorului.

Subiectul cărții lui  Claudiei Gray n-are cum să nu te atragă. Crime, iubiri amăgitoare și răzbunare. Firul narativ al poveștii urmărește destinul Margueritei Caine, fata unor renumiți fizicieni, care au descoperit rețeta succesului dovedind că se pot efectua călătorii în timp, cu ajutorul unui dispozitiv inteligent intitulat Firebird. Romanul începe brusc, iar acțiunea este extrem de alertă și reușește să-ți mențină atenția trează pe tot parcursul lecturii.

După ce tatăl Margueritei este ucis cu sânge rece, Meg alături de prietenul ei, Theo pe urmele posibilului criminal – Paul Markov, unul dintre colegii tatălui ei, care călătorește într-o altă dimensiune pentru a nu fi prins, crezând că Marguerite nu are cum să îl găsească. Dar, după ce tinerii îl găsesc pe ce-l care îl consideră un ucigaș și simt răzbunarea curgându-i în vene, lucrurile iau o întorsătură alarmantă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Claudia Gray

O fi oare Paul Markov adevăratul criminal sau călătoriile între dimensiuni au determinat-o pe Meg să tragă concluzii pripite? Firește că există și un fir amoros, cu totul și cu totul aparte, iar relațiile dintre oameni sunt construite pe baza chintesenței noastre ca ființe umane, și anume efemeritatea în timp și spațiu.

Every form of art is another way of seeing the world. Another perspective, another window. And science –that’s the most spectacular window of all. You can see the entire universe from there.

Am adorat pur și simplu lejeritatea cu care Gray a reușit să contureze un total alt univers, o lume paralelă cu cea de astăzi, dar care să respecte totuși regulile unei societăți moderne contemporane. A thousand pieces of you e un must-read, nu puteți să-l ratați; e ca și cum ai rata șansa de a călători în timp. Recomand romanul tuturor celor dornici de aventură, senzații extreme și intrigi care te vor face să te rupi într-o mie de bucățele.

Momentan, cartea nu a apărut încă în limba română, dar limbajul utilizat este extrem de accesibil, ceea ce face lecturarea cărții în engleză o adevărată plăcere.

🔥 CARTEA A THOUSAND PIECES OF YOU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: A Thousand Pieces Of You
Autor: Claudia Gray
An apariție : 2014
Editura: HARPERCOLLINS PUBLISHERS LTD
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Scriitură impecabilă ce reliefează un fir narativ complex și diferit, total revigorant.

Aspecte Negative:

-

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1920 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments