Recenzie „Absolut tot” de Nicola Yoon

by | Feb 7, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ABSOLUT TOT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 Cartea Absolut tot a Nicolei Yoon îmi amintește de un basm din copilărie. Un basm în care se povestea despre o pasăre ținută într-o colivie de aur. Aceasta primea orice își dorea dar ea tot tânzea să iasă afară. Cam așa și protagonista cărții Absolut tot. Dacă te-aș întreba ce ai alege dintre a exista pentru zeci de ani și a trăi câteva zile, ce ai răspunde?

  Maddy este o tânără care există. Și atât. Cândva a și trăit. Până ce un accident de mașină i-a luat pe  atât fratele  cât și tatăl  de lângă ea. Apoi a aflat că suferă de o boală ce devine letală în momentul  când  părășeste mediul steril în care trăiește.   Și de atunci zilele ei par trase la indigo, aniversările ei sunt toate la fel, sărbătorile sunt puse parcă pe reluare în fiecare an. Dar ea nu se plânge ci doar continuă să existe. Nu atinge pe nimeni, nu știe cum se simte îmbrățisarea unui băiat sau cum e să pierzi nopțile cu prietenii.

Ați observat cum, câteodată chiar și persoanele pe care le cunoaștem foarte bine ne surprind? Cum acestea se schimbă de parcă asta ar fi asteptat toată viața dar a fost nevoie de cineva care să apese pe un buton ca să se întâmple? Ei bine, așa se întâmplă și în carte. Iar cel ce o face pe fată să viseze la mersul desculță prin iarbă este nimeni altcineva decât noul său vecin, Ollie.  Maddy crede că boala sa s-a agravat brusc dar adevărul este altul. Acum suferă de o boală nouă, o boală fără de lac. Căci nu există antibiotic pentru dragoste.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nicola Yoon

Prietenia dintre cei doi ia naștere pe chat. În discuții lungi și interminabile la cele mai întunecate ore ale zilei. Căci este adevărat, iubirea nu are nevoie de lumină ca să se nașcă. Ea înflorește în întuneric de multe ori ca mai târziu să se ivească în toată splendoarea sa la suprafață. Urmează apoi revolta fetei, cum cei doi se văd pe ascuns în orele în care mama ei nu este acasă. Urmează momentul în care se iau pentru prima oară de mână și primul sărut. Apoi urmează și despărțirea cauzătă de mama fetei.

Dar când oare a pierdut iubirea  o luptă? A putut vreodată aceasta să plece capul în fața unor părinți? Niciodată!  Pentru fiecare dintre noi, fetele, există un băiat care are acel ceva pentru care noi pariem totul. În cazul lui Maddy ea pariază cu propria sa viață pentru câteva zile de fericire. Iar pariul este mai mult decât câștigător. Acest pariu lovește viața fetei asemenea unui ciocan, distrugând minciuna care era piatra de temelie a vieții sale. Cine era bolnavul adevărat până la urmă? Și cât îi poate ierta o fică mamei sale?

🔥 CARTEA ABSOLUT TOT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Absolut Tot
Autor: Nicola Yoon
An apariție : 2016
Editura: YOUNGART
Nr. Pagini: 286
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut modul prin care iubirea învinge, cum cei doi se îndragostesc unul de celălalt în ciuda obstacolelor. Cartea este ușor de citit, este o carte care aduce speranță în ceea ce privește relațiile.

Aspecte Negative:

Finalul mi s-a părut puțin fantezist.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Luiza Potecă este redactor Booknation.ro de 1004 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 64 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Luiza Potecă aici. Luiza Potecă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandra
Alexandra

O sa fiu hater, dar sunt multe greseli in recenzia asta…proof-reading, people!!!