🔥 CARTEA ACID SULFURIC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Acid sulfuric este o carte scrisă de belgianca Amelie Nothomb, ce reprezintă o combinație între Big Brother și Jocurile foamei.

Romanul ne prezintă o realitate crudă a umanității, unde plictisul scoate ce e mai răi din oameni.

Lagăr nazist pentru televizor

Pentru a le mai trece din timp, mii și milioane de oameni urmăresc o emisiune TV ce recrează Holocaustul. Câteva persoane sunt alese aleatoriu și închise în ceea ce pare a fi un lagăr de muncă, unde sunt subnutriți, bătuți și puși la muncă, totul de dragul ratingurilor care cresc pe zi ce trece.

Acțiunea este centrată în jurul unei tinere

Vedeta show-ului este Pannonique (CKZ 114), o tânără de o frumusețe răvășitoare, care atrage toate privirile. În relație cu ea o regăsim pe Zdena, un gardian al lagărului, între cele două născându-se intrigi ce captează spectatorii de acasă.

Subiect macabru

Acest show macabru atrage telespectatori din întreaga lume, aducându-ne în prim plan o lectură tipil Nothombiană, ce vizează diferite fețe ale lumii în care trăim.

Este incredibil cum oamenii urmăresc un astfel de show, unde condiția umană este dezumanizată, unde se petrec orori ce ne fac specia de rușine.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Amelie Nothomb.

Abordarea religioasă

Pannonique ajunge la un moment dat să fie și martira lagărului, ce salvează de la condamnarea la moarte a unei alte deținute.

Tematica religiei și a lui Hristos este abordată în partea a doua a cărții, când se vrea o salvare divină, înctruchipată de tânăra deținută.

Cartea, folosindu-se de acest exemplu fictiv al lagărului, critică consumerismul și divertismentul actual. Absurditatea show-ului scoate în evidență inumanitatea telespectatorilor, care se dovedește a fi crud și nemilos, bucurându-se de nefericirea altora.

Această carte nu este o lectură pe care aș recomanda-o în mod asiduu, nu se apropie de George Orwell sau chiar de Suzanne Collins, dar este o lectură interesantă, ce putea fi dezvoltată mai mult.

🔥 CARTEA ACID SULFURIC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Acid Sulfuric
Autor: Amelie Nothomb
An apariție : 2007
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 28.02.2020
Nota recenzorului: 7/10

Avatar
Autor: Ioana
Ioana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 263 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ioana