Recenzie „În afara timpului” de Emilia Zăinel

de | oct. 29, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN AFARA TIMPULUI ARE REDUCERE PE:

în afara timpului emilia zăinelCunoașteți sentimentul acela când citiți unele poezii atât de sensibile încât simțiți nevoia să oferiți o îmbrățișare autorului? Pentru mine, aceasta a fost starea transmisă de volumul de poezii În afara timpului  scris de Emilia Zăinel. Pot spune din nou, cu riscul de a mă repeta, că sugestiile editurii Tracus Arte în materie de volume de poezie nu mă dezamăgesc niciodată.

Eu de obicei sunt genul acela de persoană ce se lasă impresionată de copertă. Nu e de mirare faptul că atenția mi-a fost captată automat când pe ultima copertă am citit că voi avea de-a face cu o carte despre fragilitatea ființei care își asumă timpuri interioare. (Dan Mircea Cipariu)

Stilul de scriere este unul modern (preferatul meu), fără o rimă sau un ritm clasic și previzibil, fiecare poezie fiind unică din toate punctele de vedere. Emilia reușește să se apropie de cititor prin aceste versuri, oferindu-i acea senzație de intimitate. După ce am citit volumul, am avut impresia că o cunosc de o viață pe scriitoare.

Am rămas cu sentimentul acela pe care îl ai după ce stai la taclale cu o persoană în fața unei căni cu ceai, iar aceasta îți povestește toată viața ei. Versurile sunt de o sensibilitate înduioșătoare ce te îmbie să oferi o îmbrățișare cărții.

Dacă îți place recenzia cărții ÎN AFARA TIMPULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Emilia Zăinel

în societatea noastră nu este nicio frumusețe în a spune
că-ți place cultura

Am întâlnit și versuri în care m-am regăsit, iar asta mi-a plăcut cel mai mult. M-am bucurat să întâlnesc dragostea pentru cultură și să văd că nu sunt singura ce se simte uneori neînțeleasă. În timp ce citeam aveam impresia că poezia Baloane de săpun a fost scrisă special pentru mine.

eu le spun că îmi place cultura
iar ei ridică din umeri

Pe parcursul volumului veți trece prin stări variate, de la melancolie la tristețe și chiar puțină veselie. Un amalgam de sentimente ce vă va face să vă simțiți vulnerabil și puternic în același timp.

Cu siguranță aș recomanda volumul. Cartea Emiliei nu e doar un volum de poezii pe care îl citești și apoi îl pui înapoi pe raft, ci un volum la care revii cu mare drag.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN AFARA TIMPULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ÎN AFARA TIMPULUI
Autor: Emilia Zăinel
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1507

Alte recenzii de la Emilia Zăinel:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 3082 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments