Recenzie „În afara timpului” de Emilia Zăinel

by | Oct 29, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN AFARA TIMPULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

în afara timpului emilia zăinelCunoașteți sentimentul acela când citiți unele poezii atât de sensibile încât simțiți nevoia să oferiți o îmbrățișare autorului? Pentru mine, aceasta a fost starea transmisă de volumul de poezii În afara timpului  scris de Emilia Zăinel. Pot spune din nou, cu riscul de a mă repeta, că sugestiile editurii Tracus Arte în materie de volume de poezie nu mă dezamăgesc niciodată.

Eu de obicei sunt genul acela de persoană ce se lasă impresionată de copertă. Nu e de mirare faptul că atenția mi-a fost captată automat când pe ultima copertă am citit că voi avea de-a face cu o carte despre fragilitatea ființei care își asumă timpuri interioare. (Dan Mircea Cipariu)

Stilul de scriere este unul modern (preferatul meu), fără o rimă sau un ritm clasic și previzibil, fiecare poezie fiind unică din toate punctele de vedere. Emilia reușește să se apropie de cititor prin aceste versuri, oferindu-i acea senzație de intimitate. După ce am citit volumul, am avut impresia că o cunosc de o viață pe scriitoare.

Am rămas cu sentimentul acela pe care îl ai după ce stai la taclale cu o persoană în fața unei căni cu ceai, iar aceasta îți povestește toată viața ei. Versurile sunt de o sensibilitate înduioșătoare ce te îmbie să oferi o îmbrățișare cărții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Emilia Zăinel

în societatea noastră nu este nicio frumusețe în a spune
că-ți place cultura

Am întâlnit și versuri în care m-am regăsit, iar asta mi-a plăcut cel mai mult. M-am bucurat să întâlnesc dragostea pentru cultură și să văd că nu sunt singura ce se simte uneori neînțeleasă. În timp ce citeam aveam impresia că poezia Baloane de săpun a fost scrisă special pentru mine.

eu le spun că îmi place cultura
iar ei ridică din umeri

Pe parcursul volumului veți trece prin stări variate, de la melancolie la tristețe și chiar puțină veselie. Un amalgam de sentimente ce vă va face să vă simțiți vulnerabil și puternic în același timp.

Cu siguranță aș recomanda volumul. Cartea Emiliei nu e doar un volum de poezii pe care îl citești și apoi îl pui înapoi pe raft, ci un volum la care revii cu mare drag.

🔥 CARTEA ÎN AFARA TIMPULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: În Afara Timpului
Autor: Emilia Zăinel
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Sensibilitatea scriitoarei și simplitate versurilor te determină să citești cartea dintr-o singură suflare.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 2197 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 43 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments