Recenzie „În afara timpului” de Emilia Zăinel

by | Oct 29, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN AFARA TIMPULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

în afara timpului emilia zăinelCunoașteți sentimentul acela când citiți unele poezii atât de sensibile încât simțiți nevoia să oferiți o îmbrățișare autorului? Pentru mine, aceasta a fost starea transmisă de volumul de poezii În afara timpului  scris de Emilia Zăinel. Pot spune din nou, cu riscul de a mă repeta, că sugestiile editurii Tracus Arte în materie de volume de poezie nu mă dezamăgesc niciodată.

Eu de obicei sunt genul acela de persoană ce se lasă impresionată de copertă. Nu e de mirare faptul că atenția mi-a fost captată automat când pe ultima copertă am citit că voi avea de-a face cu o carte despre fragilitatea ființei care își asumă timpuri interioare. (Dan Mircea Cipariu)

Stilul de scriere este unul modern (preferatul meu), fără o rimă sau un ritm clasic și previzibil, fiecare poezie fiind unică din toate punctele de vedere. Emilia reușește să se apropie de cititor prin aceste versuri, oferindu-i acea senzație de intimitate. După ce am citit volumul, am avut impresia că o cunosc de o viață pe scriitoare.

Am rămas cu sentimentul acela pe care îl ai după ce stai la taclale cu o persoană în fața unei căni cu ceai, iar aceasta îți povestește toată viața ei. Versurile sunt de o sensibilitate înduioșătoare ce te îmbie să oferi o îmbrățișare cărții.

în societatea noastră nu este nicio frumusețe în a spune
că-ți place cultura

Am întâlnit și versuri în care m-am regăsit, iar asta mi-a plăcut cel mai mult. M-am bucurat să întâlnesc dragostea pentru cultură și să văd că nu sunt singura ce se simte uneori neînțeleasă. În timp ce citeam aveam impresia că poezia Baloane de săpun a fost scrisă special pentru mine.

eu le spun că îmi place cultura
iar ei ridică din umeri

Pe parcursul volumului veți trece prin stări variate, de la melancolie la tristețe și chiar puțină veselie. Un amalgam de sentimente ce vă va face să vă simțiți vulnerabil și puternic în același timp.

Cu siguranță aș recomanda volumul. Cartea Emiliei nu e doar un volum de poezii pe care îl citești și apoi îl pui înapoi pe raft, ci un volum la care revii cu mare drag.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎN AFARA TIMPULUI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Emilia Zăinel sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN AFARA TIMPULUI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: În Afara Timpului
Autor: Emilia Zăinel
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.10.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

Recenzie „Tu” și „Corpuri Ascunse” de Caroline Kepnes

Recenzie „Tu” și „Corpuri Ascunse” de Caroline Kepnes

Tu și Corpuri Ascunse - două cărți care merg de minune la pachet, pentru că istoriile sunt legate una de alta, și nu am vrut să vă bombardez cu prea multă informație despre ele. Pe lângă lista de clasici are ajunge să mă încânte zi de zi, thrillerele au un loc aparte...

Recenzie ”Frustrările UNEI Femei Grase” de Sorin Oprea

Recenzie ”Frustrările UNEI Femei Grase” de Sorin Oprea

După Noaptea sufletelor și Dominic, autorul Sorin Oprea ne surprinde cu un volum care va face senzație pe piața de carte - Frustrările unei femei grase.  Dacă în volumul Dominic am fost impresionată de misterul menținut activ până la final, aici mi-a plăcut în mod...

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 2504 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments