Recenzie „În afara timpului” de Emilia Zăinel

Titlu: În Afara Timpului
Autor: Emilia Zăinel
An apariție : 2015
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 96
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adelina Popa
Publicată la 29.10.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

în afara timpului emilia zăinelCunoașteți sentimentul acela când citiți unele poezii atât de sensibile încât simțiți nevoia să oferiți o îmbrățișare autorului? Pentru mine, aceasta a fost starea transmisă de volumul de poezii În afara timpului  scris de Emilia Zăinel. Pot spune din nou, cu riscul de a mă repeta, că sugestiile editurii Tracus Arte în materie de volume de poezie nu mă dezamăgesc niciodată.

Eu de obicei sunt genul acela de persoană ce se lasă impresionată de copertă. Nu e de mirare faptul că atenția mi-a fost captată automat când pe ultima copertă am citit că voi avea de-a face cu o carte despre fragilitatea ființei care își asumă timpuri interioare. (Dan Mircea Cipariu)

Stilul de scriere este unul modern (preferatul meu), fără o rimă sau un ritm clasic și previzibil, fiecare poezie fiind unică din toate punctele de vedere. Emilia reușește să se apropie de cititor prin aceste versuri, oferindu-i acea senzație de intimitate. După ce am citit volumul, am avut impresia că o cunosc de o viață pe scriitoare.

Am rămas cu sentimentul acela pe care îl ai după ce stai la taclale cu o persoană în fața unei căni cu ceai, iar aceasta îți povestește toată viața ei. Versurile sunt de o sensibilitate înduioșătoare ce te îmbie să oferi o îmbrățișare cărții.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Emilia Zăinel.

în societatea noastră nu este nicio frumusețe în a spune
că-ți place cultura

Am întâlnit și versuri în care m-am regăsit, iar asta mi-a plăcut cel mai mult. M-am bucurat să întâlnesc dragostea pentru cultură și să văd că nu sunt singura ce se simte uneori neînțeleasă. În timp ce citeam aveam impresia că poezia Baloane de săpun a fost scrisă special pentru mine.

eu le spun că îmi place cultura
iar ei ridică din umeri

Pe parcursul volumului veți trece prin stări variate, de la melancolie la tristețe și chiar puțină veselie. Un amalgam de sentimente ce vă va face să vă simțiți vulnerabil și puternic în același timp.

Cu siguranță aș recomanda volumul. Cartea Emiliei nu e doar un volum de poezii pe care îl citești și apoi îl pui înapoi pe raft, ci un volum la care revii cu mare drag.

Aspecte Pozitive:

Sensibilitatea scriitoarei și simplitate versurilor te determină să citești cartea dintr-o singură suflare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.