Recenzie „Altfel…și totuși Alice” de Lisa Genova

by | Aug 12, 2016 | Beletristică, Dragoste, Mister, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ALTFEL...ȘI TOTUȘI ALICE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

   Încă de când am aflat de existența cărții Altfel…și totuși Alice, ceva m-a făcut să amân citirea ei. Nu știu încă ce, pur și simplu n-am fost atât de entuziasmată de acest roman.

Primindu-l de la o persoană dragă de ziua mea, am zis că trebuie să-l citesc, poate mă înșel, poate urmează să descopăr un roman care mă va cuceri din primele pagini. Așa a și fost.

Am descoperit că există și un film făcut pe baza cărții, film extrem de apreciat peste hotare. De abia aștept să-l vizionez 🙂

Încă din primele pagini din Altfel…și totuși Alice m-am simțit ca și cum aș purta o conversație cu un om extrem de inteligent. Pe Lisa Genova o găsesc un geniu al literaturii de acest gen, am descoperit-o ca pe un vechi prieten cu care pot conveImagine julianne moore, kristen stewart, and still alicersa despre tot ce există în Univers și dincolo el.

Bun, dacă începutul cărții m-a dus un pic în eroare, reușind să mă lase cu o urmă de regret că am început romanul, după primele 50 de pagini eram deja înfășurată într-o pătură pufoasă, citind fără neîntrerupere Altfel…și totuși Alice și ascultând balada stropilor de ploaie.

Altfel…și totuși Alice prezintă povestea de viață a profesorului de psihologie de la Harvard, Alice Howland. Deși cu o familie aproape perfectă și cu o carieră de succes, Alice își dă seama că ceva e diferit. Că ea devine, încet încet, altfel. Uită lucruri în timpul conferințelor, se pierde la câțiva metri de casă, pierde noțiunea timpului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lisa Genova

După ce merge la medic și e diagnosticată cu o formă gravă de Alzheimer, fără scăpată. Alice cea de dinainte de boală e îngropată acum într-un trecut îndepărtată, rămânând în urma ei doar o gaură neagră, un vid, o moarte care o ține încă în viață. Boala ei progresează și o îndepărtează de tot ce a iubit vreodată: de cariera ei, de soț și chiar de cei trei copii ai săi.

Mi-a plăcut surprinzător de mult Alice. Am adorat-o, am plâns cu ea, m-a inspirat. Deși prinsă în mrejele unei boli crunte, aceasta găsește puterea să lupte, vrea să evadeze din globul de bolnav, vrea să scape de sine.

Alice n-a uitat însă cine e și ce simte. N-a uitat iubirea, teama, groaza, suspinul. N-a uitat să fie om. Lisa Genova a reușit să croșeteze o poveste a unei femei care, mai presus de orice, e o supraviețuitoare în lupta cu destinul.

Just because butterflies’ lives were short didn’t mean they were tragic… See, they have a beautiful life.

Altfel…și totuși Alice e un roman tragic, zguduitor, tulburător, pe care vi-l recomand cu toată căldura, e un roman care ne face pe toți să înțelegem că, într-un final, singurul tău salvator ești tu însuți. Și asta-i partea cea mai grea.

🔥 CARTEA ALTFEL...ȘI TOTUȘI ALICE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Altfel...și Totuși Alice
Autor: Lisa Genova
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1881 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
arcidalia
arcidalia

imi place modul cum ai prezentat cartea si mi-am dat seama ca o am si eu dar am avut tot alte prioritati.multumesc

Barbalata Mirela
Barbalata Mirela

Interesanta 🙂 . Cel putin subiectul este unul aparte.