Recenzie „Altfel…și totuși Alice” de Lisa Genova

Titlu: Altfel...și Totuși Alice
Autor: Lisa Genova
An apariție : 2015
Editura: Editura Trei
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 12.08.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ALTFEL...ȘI TOTUȘI ALICE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Încă de când am aflat de existența cărții Altfel…și totuși Alice, ceva m-a făcut să amân citirea ei. Nu știu încă ce, pur și simplu n-am fost atât de entuziasmată de acest roman.

Primindu-l de la o persoană dragă de ziua mea, am zis că trebuie să-l citesc, poate mă înșel, poate urmează să descopăr un roman care mă va cuceri din primele pagini. Așa a și fost.

Am descoperit că există și un film făcut pe baza cărții, film extrem de apreciat peste hotare. De abia aștept să-l vizionez 🙂

Încă din primele pagini din Altfel…și totuși Alice m-am simțit ca și cum aș purta o conversație cu un om extrem de inteligent. Pe Lisa Genova o găsesc un geniu al literaturii de acest gen, am descoperit-o ca pe un vechi prieten cu care pot conveImagine julianne moore, kristen stewart, and still alicersa despre tot ce există în Univers și dincolo el.

Bun, dacă începutul cărții m-a dus un pic în eroare, reușind să mă lase cu o urmă de regret că am început romanul, după primele 50 de pagini eram deja înfășurată într-o pătură pufoasă, citind fără neîntrerupere Altfel…și totuși Alice și ascultând balada stropilor de ploaie.

Altfel…și totuși Alice prezintă povestea de viață a profesorului de psihologie de la Harvard, Alice Howland. Deși cu o familie aproape perfectă și cu o carieră de succes, Alice își dă seama că ceva e diferit. Că ea devine, încet încet, altfel. Uită lucruri în timpul conferințelor, se pierde la câțiva metri de casă, pierde noțiunea timpului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lisa Genova.

După ce merge la medic și e diagnosticată cu o formă gravă de Alzheimer, fără scăpată. Alice cea de dinainte de boală e îngropată acum într-un trecut îndepărtată, rămânând în urma ei doar o gaură neagră, un vid, o moarte care o ține încă în viață. Boala ei progresează și o îndepărtează de tot ce a iubit vreodată: de cariera ei, de soț și chiar de cei trei copii ai săi.

Mi-a plăcut surprinzător de mult Alice. Am adorat-o, am plâns cu ea, m-a inspirat. Deși prinsă în mrejele unei boli crunte, aceasta găsește puterea să lupte, vrea să evadeze din globul de bolnav, vrea să scape de sine.

Alice n-a uitat însă cine e și ce simte. N-a uitat iubirea, teama, groaza, suspinul. N-a uitat să fie om. Lisa Genova a reușit să croșeteze o poveste a unei femei care, mai presus de orice, e o supraviețuitoare în lupta cu destinul.

Just because butterflies’ lives were short didn’t mean they were tragic… See, they have a beautiful life.

Altfel…și totuși Alice e un roman tragic, zguduitor, tulburător, pe care vi-l recomand cu toată căldura, e un roman care ne face pe toți să înțelegem că, într-un final, singurul tău salvator ești tu însuți. Și asta-i partea cea mai grea.

🔥 CARTEA ALTFEL...ȘI TOTUȘI ALICE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar arcidalia
    Reply

    imi place modul cum ai prezentat cartea si mi-am dat seama ca o am si eu dar am avut tot alte prioritati.multumesc

POST A COMMENT.