Recenzie „Aniversarea” de Stephanie Bishop

de | iun. 28, 2024 | Recenzii cărți

Deși nu am primit foarte multe informații din descriere, m-a prins aproape imediat, pentru că a fost textul perfect care să îmi stârnească interesul. Mister, personaje care știu să scrie și să regizeze, o croazieră și multă dramă. Count me in!!!!

Romanciera J.B. Blackwood și soțul ei Patrick, regizor și personalitate-cult, mai în vârstă decât ea, aniversează 14 ani de căsătorie într-o croazieră. Când l-a cunoscut pe Patrick, el părea oarecum fără vârstă, așa cum sunt toți zeii în ochii celor care-i venerează. Însă succesul lui începe să apună, iar J.B. e pe punctul să obțină un premiu literar important. El i-a supervizat dintotdeauna scrierile, dar acum ea ar putea ajunge să-l pună în umbră.
După multe zile însorite, se stârnește o furtună cu consecințe dramatice, care declanșează o adevărată căutare a adevărului despre căsnicia lor.
Un roman care pune întrebarea cât de clară e, în mintea scriitorului, granița dintre realitate și intrigă. Cum îi refuzăm pe oamenii pe care îi dorim? Și care e prețul, pentru noi, pentru alții și pentru arta noastră, dacă nu-i refuzăm?

Mi-a plăcut foarte mult dinamica acestei povești și deși nu a fost o lectură scurtă, nu am simțit nevoia să o las pentru că mă plictisea. Ideea a fost foarte bună și m-a atras din prima, dar evident, voiam ceva mai mult de la această idee promițătoare. Mi-a plăcut aspectul complex al vieții de familie, a unei căsnicii și autoarea ne-a prezentat destul de detaliat toate problemele cu care J.B și Patrick s-au confruntat. Diferența de vârstă considerabilă a fost interesantă și am văzut diferențele de opinie dintre cei doi, porning de la faptul că această croazieră era ceva WOW pentru ei. Viața lor nu avea sarea și piperul, iar amândoi erau super focusati pe carieră.

Amestecul de mister și psihologic a fost foarte reușit, dar cam atât… Am considerat că partea de thriller a fost eclipsată tocmai de această dramă în cuplu și de niște frustrări super adânci. Deși sunt mai mult de 10 ani între J.B și Patrick, cel din urmă este realizat în lumea literaturii, în timp ce J.B se chinuie să fie băgată în seamă. Acest lucru o afectează enorm și simte multe la adresa lui Patrick, pentru că deși el a cunoscut succesul, ea încă este în umbră. Frustrarea unui destin neîmplinit o caracterizează și din păcate, monopolizează acțiunea, cel puțin din punctul meu de vedere.

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Editura Trei

Titlu: Aniversarea
Autor: Stephanie Bishop
An apariție : 2024
Editura: TREI
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 8288

Alte recenzii de la Stephanie Bishop:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 5 luni, 18 zile și a scris până acum 573 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments