ACUM GĂSEȘTI CARTEA ANUL DE GRAȚIE PE Cartepedia

Titlu: Anul de grație

Titlu-original: The Grace Year

Editura: Litera

An apariție: 2019

Nr. de pagini: 320

”Anul de grație” este o carte captivantă care prezintă teroarea prin care o fată trebuie să treacă la doar 16 ani. La vârsta această fragedă, fetele sunt trimise în sălbăticie un an de zile pentru a scăpa de magie. Această magie constă în eliberarea unui afrodiziac puternic care ademenește bărbații, iar femeile sunt înnebunite de gelozie. După acest an, fetele se întorc purificate și sunt pregătite pentru a se mărita. Însă, doar dacă primesc un voal de la un bărbat înainte să plece. Dacă nu au niciun voal, când se întorc vor munci în câmp sau în atelier.

Tierney este o fată frumoasă, care cucerește pe toată lumea prin simpla ei naturalețe. Am îndrăgit-o din primul moment și sunt sigură că și voi o veți îndrăgi. Fiind mai curajoasă, Tierney pleacă din tabără și ajunge în pădure, unde se află în mare pericol și va duce o luptă pentru supraviețuire.

Finalul este superb și mi-a plăcut foarte mult. Sacrificiu, iubire și iertare sunt cele trei cuvintare care pot descrie sfârșitul plin de emoții.


”Închid ochii și răsuflu la nesfărșit și mă trezesc că mă plimb prin pădure ușoară, liberă. Am mai fost aici sau poate că nu am plecat niciodată.”


Mi-a plăcut foarte mult concordanța dintre copertă și conținut, deoarece părul împletit și panglica roșie sunt însemnele fetelor din anul de grație.

Diferențele de gen sunt conturate foarte bine în ”Anul de grație”, iar discriminarea femeilor este subiectul abordat de Kim Liggett. Aceste probleme există de secole întregi și chiar dacă astăzi mulți spun că au dispărut și că femeile nu mai sunt considerate slabe pe lângă bărbați, tind să cred că nu este așa, iar societatea în care noi trăim astăzi nu se va schimba niciodată.

”Anul de grație” este o distopie care mi-a plăcut. Cred că ar fi mai trebuit puțin mister adăugat, dar în asamblu este o carte plăcută pe care o poți citi într-un weekend și care o să te pună pe gânduri. O recomand tuturor persoanelor peste 14 ani care vor să citească o carte fantasy împletită cu puțin romance.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ANUL DE GRAȚIE PE Cartepedia

Titlu: Anul De Grație
Autor: Kim Liggett
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 27.08.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Suflet de porțelan” de Andreea Lichi

Recenzie “Suflet de porțelan” de Andreea Lichi

„Suflet de porțelan” de Andreea Lichi este o carte pe care nu o vei putea citi fără ca ochii să nu-ți lăcrimeze. Este o carte ce reflectă realitatea dură a vieții, o realitate pe care Andreea a reușit să o cunoască la doar treisprezece ani. „Suflet de porțelan” este o...

Recenzie ”Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus

Recenzie ”Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus

Romanul lui Karen M. McManus, Unul dintre noi minte, te transportă ușor-ușor, chiar de la primele pagini, în filmele tipic americane, cu adolescenți forfotind pe culoarele aglomerate ale unui liceu. Într-un colț vezi grupa tocilarilor. Lângă dulapuri râde zgomotos...

Recenzie “Povestea fetiței pierdute” de Elena Ferrante

Recenzie “Povestea fetiței pierdute” de Elena Ferrante

"Povestea fetiței pierdute" reprezintă ultimul volum al tetralogiei napolitane scrisă de Elena Ferrante. Încă de la primele volume, cea mai mare curiozitate a mea a fost legată de misterioasa dispariție a Lilei și faptul că îmi imaginasem sute de scenarii legate chiar...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 167 zile și a scris până acum 63 articole. Se află pe poziția 21 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments