Recenzie “Asasinul de la ultima pagină” de Cristi Lavin

by | Jul 18, 2015 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ASASINUL DE LA ULTIMA PAGINĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

asasinul-dela-ultima-pagina-lavin

Cristi Lavin este jurnalist român, născut în anul 1971, autor de romane poliţiste sau criminale, aşa cum el însuşi le numeşte.

Ultimul său roman este “Asasinul de la ultima pagină”, apărut la editura Tracus Arte.

Cartea este o revoltă la adresa României de azi. Autorul consideră că fratele îţi poate deveni călău, că fiecare om este un criminal.

Cartea îl are ca personaj principal pe Cristi Lavin, pe care pasiunea pentru lectură îl face să recurgă la gesturi extraordinare. Din cauza forfotei permanente în care trăieşte alături de soţie şi cei trei copii, el se vede obligat să se refugieze în subsolul blocului pentru a avea parte de liniştea cuvenită.

Însă, nici de data aceasta personajul nu are noroc, şobolanii şi inundaţiile fiind o piedică prea mare. Apelând la câteva minciuni, el ajunge să împartă o garsonieră cu un avocat. Această garsonieră este pentru aventurile extraconjugale ale avocatului şi mai apoi ale lui Cristi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristi Lavin

Acesta a acceptat să scrie un roman despre relaţiile sexuale avute în acea garsonieră, însă era o problemă. Cristi îşi înşela soţia doar cu vechea sa amantă, lectura.

Ocazia de a fura manuscrisul unui client de-al avocatului îi trezeşte noi speranţe personajului. El are de gând să îi prezinte avocatului cartea ca fiind a lui, sperând că proprietarul de drept se va lăsa păgubaş.

Planurile îi sunt date peste cap de scriitorul insistent, ce ar merge până în pânzele albe pentru manuscrisul său.

De aici porneşte un dialog foarte interesant între Cristi şi scriitor, despre rasism şi alte probleme ale României.

În final vă propun câteva citate reprezentative şi interesante din carte:

“Fiecare om se naşte liber”-bullshit! Fiecare om se naşte cu o anumită filozofie, care este închisoarea sa pe viaţă, în caz că nimeni nu-i spală creierul.

Evoluţia umană s-a oprit, iar ei fac din asta un triumf, în loc să tragă un semnal de alarmă. Sunt regii gunoaielor. Nu exista altă motivaţie decât evoluţia – şi nu ne referim la cea financiară.

🔥 CARTEA ASASINUL DE LA ULTIMA PAGINĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Asasinul De La Ultima Pagină
Autor: Cristi Lavin
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 410
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Diana Popa este redactor Booknation.ro de 1880 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 53 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Popa aici. Diana Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments