Recenzie “Asasinul de la ultima pagină” de Cristi Lavin

Titlu: Asasinul De La Ultima Pagină
Autor: Cristi Lavin
An apariție : 2015
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 410
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Popa
Publicată la 18.07.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ASASINUL DE LA ULTIMA PAGINĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
asasinul-dela-ultima-pagina-lavin

Cristi Lavin este jurnalist român, născut în anul 1971, autor de romane poliţiste sau criminale, aşa cum el însuşi le numeşte.

Ultimul său roman este “Asasinul de la ultima pagină”, apărut la editura Tracus Arte.

Cartea este o revoltă la adresa României de azi. Autorul consideră că fratele îţi poate deveni călău, că fiecare om este un criminal.

Cartea îl are ca personaj principal pe Cristi Lavin, pe care pasiunea pentru lectură îl face să recurgă la gesturi extraordinare. Din cauza forfotei permanente în care trăieşte alături de soţie şi cei trei copii, el se vede obligat să se refugieze în subsolul blocului pentru a avea parte de liniştea cuvenită.

Însă, nici de data aceasta personajul nu are noroc, şobolanii şi inundaţiile fiind o piedică prea mare. Apelând la câteva minciuni, el ajunge să împartă o garsonieră cu un avocat. Această garsonieră este pentru aventurile extraconjugale ale avocatului şi mai apoi ale lui Cristi.

Acesta a acceptat să scrie un roman despre relaţiile sexuale avute în acea garsonieră, însă era o problemă. Cristi îşi înşela soţia doar cu vechea sa amantă, lectura.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cristi Lavin.

Ocazia de a fura manuscrisul unui client de-al avocatului îi trezeşte noi speranţe personajului. El are de gând să îi prezinte avocatului cartea ca fiind a lui, sperând că proprietarul de drept se va lăsa păgubaş.

Planurile îi sunt date peste cap de scriitorul insistent, ce ar merge până în pânzele albe pentru manuscrisul său.

De aici porneşte un dialog foarte interesant între Cristi şi scriitor, despre rasism şi alte probleme ale României.

În final vă propun câteva citate reprezentative şi interesante din carte:

“Fiecare om se naşte liber”-bullshit! Fiecare om se naşte cu o anumită filozofie, care este închisoarea sa pe viaţă, în caz că nimeni nu-i spală creierul.

Evoluţia umană s-a oprit, iar ei fac din asta un triumf, în loc să tragă un semnal de alarmă. Sunt regii gunoaielor. Nu exista altă motivaţie decât evoluţia – şi nu ne referim la cea financiară.

🔥 CARTEA ASASINUL DE LA ULTIMA PAGINĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.