Recenzie Aventurile Lui Habarnam de Nikolai Nosov

by | Dec 8, 2014 | Cărți pentru Copii, Familie, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AVENTURILE LUI HABARNAM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

AventurileluiHabarnam1Celebritatea unor cărți pentru copii (și nu numai) este asigurată în primul rând de o regulă de aur a literaturii fantastice, și anume aceea că într-o lume de basm se poate întâmpla orice. Exact ca și în cartea Aventurile lui Habarnam, adică poate exista o lume populată cu prichindei atât de mici încât abia ajung până la tulpina unei ciuperci și care trăiesc în orașe cu nume de Orașul Zmeilor de hârtie, Orașul florilor sau Orașul verde.

Habarnam un personaj foarte simpatic care are o gașcă de prieteni la fel de simpatici. Citind cartea, copii îl vor urma într-o serie de aventuri specifice curiozității unui personaj creat  pe placul copiilor. Nikolai Nosov imaginează o lume în miniatură în care un omuleț caruia îi place foarte mult să studieze și stă numai cu nasul în cărți se numește Stietot, un altul caruia îî place limonada foarte dulce are numele de Zahăr Zaharescu Limonadă sau un prichindel care niciodată nu știe pe unde își lasă lucrurile este numit Zăpăcilă. Toți aceștia și încă alți câțiva sunt parte din grupul de prieteni cu personalități diferite al lui Habarnam.

Și acum e timpul să vedeți și cine este el, Habarnam personajul principal. Este bineînțeles și el un prichindel care trăiește în Orașul verde pe strada Campanulelor. Un prichindel, așa cum și-a numit personajele cărții autorul, îmbrăcat în haine foarte colorate și cu o pălărie ciudat de mare pe cap. Habarnam este un personaj răutăcios care trage fetițele de codițe, minte se laudă cu ce nu face și își abandonează prietenii la greu. Dar finalul cărții aduce nota pozitivă a moralei și ne convinge indiferent că suntem adulți sau copii, că numai experiențele de tot soiul alături de grupul nostru de prieteni ne fac să apreciam valorile autentic umane valabile în orice dimensiune a lumii reale sau imaginare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nikolai Nosov

Lectură plăcută !

Titlu: Aventurile Lui Habarnam
Autor: Nikolai Nosov
An apariție : 2010
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 180
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Habarnam este un personaj răutăcios care trage fetițele de codițe, minte se laudă cu ce nu face și își abandonează prietenii la greu. Dar finalul cărții aduce nota pozitivă a moralei și ne convinge indiferent că suntem adulți sau copii, că numai experiențele de tot soiul alături de grupul nostru de prieteni ne fac să apreciam valorile autentic umane valabile în orice dimensiune a lumii reale sau imaginare.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Liane Moriarty este o scriitoare genială și mi-a fost de ajuns să citesc Am uitat să fim fericiți pentru a mă convinge de acest fapt. Atunci când am citit și Când vina ne desparte, m-am convins de talentul ei de a crea un thriller psihologic plin de mister și de...

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2166 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments