Recenzie „Bad Romance” de Heather Demetrios

by | Jun 7, 2021 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BAD ROMANCE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Sunt fata disperată să fugă din orașul ei mic și sufocant, care știe că, dacă n-o va face, va muri.

Heather Demetrios este o autoare care nu se bucură, cel puțin în România, de succesul pe care îl merită. Cu o diplomă în scriere creativă, autoarea de origine americană scrie romane pentru tineri. Ea a ajuns cunoscută și în țara noastră datorită romanului „Bad Romance”, un roman de o sinceritate brutală care sfârtecă suflete fără remușcări.

Admir din suflet curajul de a pune punct. Numai artiștii care trăiesc intens fac asta, și să fiu un artist autentic e visul meu secret.

„Bad Romance” este un roman ce se rupe de tiparul romanelor pentru adolescenți. Nu se concentrează asupra unei povești de dragoste inocente, care să ducă cu gândul la suflete pereche sau „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.” Romanul atrage atenția asupra unui subiect delicat și greu de tratat cu indiferență – relațiile toxice.

Pe parcursul poveștii o cunoaștem pe Grace care își dorește să fie artistă și să place cât mai departe de familia ei. Fata se îndrăgostește de Gavin, băiatul dur care este bun doar cu ea și pare să-i ofere dragostea și protecția de care are nevoie.

 E 11:11. Pune-ți o dorință.

  Îmi doresc să fii al meu.

Însă ceea ce pare un basm la început ajunge să fie umbrit de traume și episoade inundate în toxicitate. Gavin, deși provine dintr-o familie normală, care îl iubește, are probleme cu depresia și încrederea în sine, lucruri care îl determină să acționeze impulsiv și, din frica de a nu o pierde pe Grace, să o izoleze de ceilalți.

-Nu ești un suflet chinuit, asta era ideea. Ești bună și dulce și lucrurile astea sunt de neînțeles pentru tine fiindcă sunt sărite de pe fix. Eu sunt sărit de pe fix.

Grace ajunge blocată într-o poveste de iubire care îi aduce multă nefericire, însă nu am putut să nu remarc faptul că relația lor este una imatură. Gavin este genul de persoană care își dorește acel suflet pereche, o iubire care să fie doar a lui și pe care să se poată baza întotdeauna, dar Grace nu este aceea persoană pentru el. Din imposibilitatea de a vedea acest lucru, el ajunge să acționeze mânat de frustrări și încăpățânarea că Grace este doar a lui.

Nu l-am putut urî pe Gavin, pentru că am realizat că este un om care are nevoie de ajutor și nu a găsit acel ajutor în Grace, care este o tânără normală, cu așteptări specifice vârstei și de aceea nu poate vedea aceste semne de avertizare în comportamentul lui Gavin.

Știu că trebuie să lupt pentru ce îmi doresc. Nu ar fi viața mea dacă nu ar trebui să mă arunc în bătălii ca să obțin chestiile la care visez.

Tehnica de scrierea m-a surprins. Romanul este scris la persoana I, din perspectiva lui Grace care rememorează povestea ei de dragoste cu Gavin de la început până la sfârșit. Sub forma unui monolog adresat, Grace îl poartă pe Gavin, asistat îndeaproape de cititor, prin toate etapele relației lor, prin fiecare gest, cuvânt, conversație.

Stilul de scriere este ușor, aerisit și narațiunea se parcurge foarte repede. Am remarcat nota personală a autoarei în cadrul poveștii și s-a simțit că ceea ce ne-a oferit nu este o simplă poveste, ci o etapă a vieții ei.

Când îți cresc aripile, nu simți nicio durere. E ca o furnicătură pe spate, apoi în tot corpul.

„Bad Romance” este o carte care m-a marcat și m-a făcut să îmi pun multe întrebări. Eu îi ofer nota 10 și vă invit și pe voi să o citiți. Iar dacă vreodată vă găsiți în situația lui Grace sau lui Gavin, nu ezitați să cereți ajutor. Nu suntem datori să vindecăm pe alții, trebuie să ne vindecăm pe noi. Atât.

 

 

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BAD ROMANCE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Heather Demetrios sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BAD ROMANCE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Bad Romance
Autor: Heather Demetrios
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 7.06.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 78 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 27 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments