Recenzie: „Bărbații de pe canapeaua mea” de Brandy Engler

de | aug. 29, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂRBAȚII DE PE CANAPEAUA MEA ARE REDUCERE PE:


Brandy Engler demonstrează că la baza comportamentului sexual al bărbaților se află adesea nevoia unei legături mai strânse, nevoie despre care le este dificil să discute cu femeile din viața lor. 


Povești adevărate despre sex, dragoste și psihoterapie.

Bărbatul este catalogat ca fiind omul insensibil, nepăsător și egoist, care nu ține cont de dorințele femeii și nu se implică suficient când vine vorba despre o  relație amoroasă.

Dragilor, bărbatul este și el ca și femeia, un om. O ființă cu dorințe, cu nevoi neîmplinite, judecat de cele mai multe ori prea aspru sau pe nedrept. Atât bărbații cât și femeile sunt persoane sensibile, influențabile, cu un trecut mai mult sau mai puțin pozitiv, care se intercalează cu dezvoltarea armonioasă a comportamentului emoțional.

Așa cum femeile, mai extrovertite din fire, au la bază emoții ascunse care le scuză într-un fel manierele din societate, același lucru se poate spune că este valabil și în cazul domnilor, doar că ei nu prea sunt scuzați, din contră. Diferența dintre bărbat și femeie o face educația. Bărbații au fost crescuți astfel încât să pară puternici, să nu-și afișeze sentimentele în public, să nu-și permită sensibilități sau să se deschidă prea mult. Cine se ocupă de educația unui copil, de obicei? Părinții:  mama și tatăl. De aici putem trage singuri niște concluzii.


Educați că e mai accesibil să se exprime sexual decât emoțional, mulți dintre ei se folosesc de sex pentru a-și satisface nevoile neîmplinite de putere, acceptare, apreciere de sine, alinare și afecțiune.


Prea orgolioși ca să-și arate sentimentele, bărbații se ascund după măști care au ca scop protejarea caracterului emoțional, intrând deseori în conflicte cu cei din jur, dar și cu propria lor persoană. Ei reușesc de-a lungul timpului să îngroape dorința de comunicare sau de relaționare cu partea feminină, dând naștere unor sentimente frustrante care duc la: lipsa încrederii, abandon emoțional și legături superficiale.

Ce vor bărbații de pe canapeaua lui Brandy Engler, sau mai bine zis: ce vor bărbații în general?


Vreau să mă consoleze, vreau să mă facă să mă simt bine în pielea mea, vreau să mă provoace – nu suport plictiseala, vreau totul de lo femeie, vreau să mă simt puternic, vreau afecţiune, vreau să mă asculte, vreau să mă înțeleagă…


Brandy Engler în cartea Bărbații de pe canapeaua mea ne scoate la iveală niște povești adevărate, despre dragoste și sex, psihoterapie și bărbați, toate la un loc reprezentând un cocktail molotov. Ce se află în mintea unui bărbat, care sunt sentimentele, fricile, temerile care îi guvernează viața și mai ales cum putem ajuta un bărbat, pentru a ajunge la inima lui?

Sunt bărbații dispuși să-și deschidă sufletul în fața femeilor iubite?
Nu. Este ca si cum ai cere imposibilul. Niciodată nu este ușor să vorbești cu altcineva despre slăbiciunile tale, să te dezbraci complet sufletește, de teamă de a nu fi criticat, judecat sau condamnat. De cine? De oameni, de societate. Bărbații, sub umbrela masculinității își ascund sentimentele, deschizându-se foarte greu sau deloc într-o relație timpurie. Pentru ca o  femeie să-i câștige încrederea, el are nevoie de timp și de răbdare din partea ei, dar și de validarea sentimentelor, de aceea de multe ori trăim cu impresia că le este frică de angajamente.

De ce bărbații își ascund emoțiile?

Emoțiile reprezintă, din punctul lor de vedere, slăbiciuni, care nu trebuie să iasă la iveală. Tristețea, depresia, frica, vina, entuziasmul, excitarea, bucuria, acestea sunt puncte slabe care fac parte mai degrabă din structura femeii, decât din a bărbatului. Ei sunt recunoscuți ca fiind personalități puternice, capabili să-și țină în frâu slăbiciunile, nu niște fetițe plângăcioase.

Barbatii se înfrânează și în relații stabile?

De cele mai multe ori, da. Preferă să-și păstreze părțile negative pentru ei, scoțând la iveală doar părțile care cred că îi pun într-o lumină favorabilă. De teamă să nu-și îngrijoreze partenera, ei preferă să se ascundă în cochilia lor până își rezolvă singuri problemele. Dacă un bărbat nu comunică despre subiectele care îl frământă, este pentru faptul că el consideră că așa își protejează femeia iubită.


Comportamentul de Don Juan este motivat de aceeași nevoie interioară de iubire, încredere și acceptare de sine care ne mână pe toți, în moduri deseori ilogice și disfuncționale.


Cum câștigăm încrederea unui bărbat?

Arătându-i sentimentele pe care le nutrim pentru el, apreciindu-l și lăudându-l de câte ori simțim nevoia, validându-i părțile bune, fiind deschise la trup și la minte, demonstrându-i că suntem acolo pentru el, de câte ori are nevoie, fiind sincere cu el, să simtă că este înțeles. S-ar putea să dureze un timp, dar de obicei dragostea are putere de vindecare.

Sunt femeile și bărbații diferiți?

Din unele puncte de vedere da, din altele nu. Cea mai mare teamă a femeii este singurătatea, iar de aici poate ajunge să se complacă în relații complet dăunătoare. Teama bărbatului este aceea de a nu se simți inferior față de femeie, de a i se invalida masculinitatea. El își dorește să se simtă responsabil, capabil pe forțele sale, să rezolve toate problemele existente, deoarece el așa a fost educat: să aibă capacitatea de a-și susține și proteja familia.


Mulți oameni își trăiesc relațiile între nevoia de iubire și teama de ea. Dar, ca să lămurim, nu este frica de iubire. De fapt, nimeni nu este îngrozit de iubire. Iubirea este minunată. Este, mai precis, frica de a nu pierde iubirea.


O carte pentru femeie, să deslușească misterele omului de lângă ea, dar neapărat o carte pentru bărbat, pentru a se înțelege mai bine pe el însăși, pentru a afla ce se află de fapt în spatele dorințelor ascunse și a pornirilor sexuale, dar și pentru a-i fi mai ușor să facă ordine în umbra subconștientului său traumatizat sau blocat în amintiri deficitare.

Recomand cu căldură!

Ți-a plăcut recenzia cărții BĂRBAȚII DE PE CANAPEAUA MEA?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Brandy Engler

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂRBAȚII DE PE CANAPEAUA MEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Bărbații De Pe Canapeaua Mea
Autor: Brandy Engler
An apariție : 2013
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 29.08.2019
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 153

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 1279 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments