Recenzie ”Bastarda și aristocratul” de Mihaela Gheorghe

Titlu: Bastarda și Aristocratul
Autor: Mihaela Gheorghe
An apariție : 2013
Editura: TexaRom
Nr. Pagini: 159
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 10.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Bastarda și aristocratul” de Mihaela Gheorghe
4 (80%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI BASTARDA ȘI ARISTOCRATUL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Bastarda și aristocratul de Mihaela Gheorghe poate fi povestea care să-ți însenineze ziua. O lectură ușoară, plăcută și amuzantă, Bastarda și Bastardul îți oferă o călătorie în lumea bună a aristocraților, a nobililor britanici.

Faye Cameron a descoperit la douăzeci de ani că nu-i chiar așa orfană cum credea. Fiind pe cont propriu încă de la vârsta de doisprezece ani, când mama i-a murit, nu-i este ușor să renunțe la libertatea avută odată cu apariția bunicului în viața ei.

James Cameron se identifică în totalitate cu nepoata sa. Fire năbădăioasă și o versiune feminină a ceea ce era el în tinerețe, James este mândru de Faye și nu va renunța sub nici o formă la a lui nepoată. Deși a trecut doi ani de la apariția lui Faye în viața lui, este conștient că aceasta încă consideră Statele Unite ca fiind casa ei. Ba mai mult. Constrângerile societății nobiliare ale Angliei par a o îndepărta și mai mult pe Faye de dorința de a-și afla locul lângă bunicul său.

— Ascultă, zbieră el la ea, făcând-o să tresară, nicio nepoată a mea nu-şi ţine capul în nisip ca struţul când dă de greu!

Pentru a fi sigur că nobilimea află că James Cameron are o nepoată de care se simte mândru, acesta o trimite la o reuniune de mare importanță, în ciuda refuzului categoric de care dă Faye dovadă. Reprezentantă a familiei Cameron, Faye trebuie să suporte pentru câteva zile marea de aristocrați înțepați pentru a asista la nunta Amandei Crenshaw. Însă nimic nu va fi ușor, mai ales că destinul a pus-o încă din primele clipe ale apariției sale, în calea lordului Knightley.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mihaela Gheorghe.

Ea, fetișcana necioplită îmbrăcată în costum de piele și iubitoare de motociclete. El, un gentleman manierat, pedant, demn de clasa socială de care aparține. Faye și Knightley se trezesc într-o luptă ce le aprind focurile inimii, îi pârjolesc și îi aruncă între două contraste ale unei frumoase idile.

Ușa se dădu cu putere de perete, făcându-i pe amândoi să tresară.

— De parcă o fetişcană ca mine şi-ar dori să fie curtată de un aşa zis gentleman ofilit, izbucni ea.

Knightley tresări atât de puternic, încât vărsă din nou ceai pe îmbrăcăminte.

— Tu, gentleman? se burzului ea. Ha! Oi fi eu o necioplită, dar măcar nu vorbesc oamenii pe la spate! Ce mai gentleman! se maimuţări ea. Dar ştii ce e şi mai enervant decât toate calificativele tale? Nu că aş da doi bani pe părerea ta despre mine! Dar cel mai enervant e ideea că ai impresia că nu vrei tu să mă….curtezi –şi a propos, asta e cea mai tâmpită şi mai demodată dintre expresiile tale folosite până acum şi crede-mă, că au fost câteva – pentru că nu ştiu ce defecte aş avea eu! Ţi-ai pus cumva întrebarea că mai bine aş prefera să mă tăvălesc cu un porc decât să dau atenţie unui scrobit ca tine? Nu eu sunt o fetişcană, mister, ci tu eşti prea moş! Şi dacă ai face efortul de a te căuta în fund să-ţi scoţi beţele lăsate acolo, poate, doar poate, ai fi un moş acceptabil măcar!

Faye se întoarse furioasă către camera ei, în timp ce cei doi bărbaţi o auzeau încă bombănind:— Auzi la el! Eu! Necioplită! 

Apoi strigând din nou către el:

— Mai bine necioplită ca mine decât un ipocrit care se ascunde în spatele aşa ziselor bune maniere!

Bastarda și aristocratul vă invită să pășiți într-o frumoasă poveste de dragoste, unde fluturii iubirii ne cuprind și pe noi, cititorii, transformând o zi banală în zâmbet și relaxare.

 

ACUM GĂSEȘTI BASTARDA ȘI ARISTOCRATUL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

POST A COMMENT.