Recenzie Believe de David Lapadat

by | Apr 23, 2017 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BELIEVE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Doresc să va împărtășesc o experiență literară nouă, pe care am trăit-o de curând. Este vorba despre volumul de poezii al lui David Lapadat-“Believe”, ce a reprezentat coloana sonoră ideală pentru o zi de sâmbătă.

David este un tânăr talentat, care și-a îmbrățișat cu entuziasm pasiunile.Este muzician, poet și compozitor și în momentul în care veți citi cartea, veți realiza că reușește să includă câte o parte din fiecare latură a sa în operele expuse cititorilor săi. Fie că sunt triste, vesele, serioase sau glumețe, au câteva elemente comune pe care sigur le veți putea observa și voi.

În primul rând, pentru orice scriitor talentat, dragostea este o muză, însă aceasta este prezentată în mai multe situații. Fie că este o dragoste neîmpărtășită, pierdută sau trăită la intensitate maximă, această temă comună rezonează cu partea noastră sensibilă.

” The distance is so long

But I can feel you near

Why can’t you hear my call?”  

A million miles

” 6 months I’ve gathered your love

And all the hurting

It’s been too long since you looked away.” 

It’s been 6 years

Dragoste ne poate face însă mai puternici, ne ajută să ne ridicăm în momentele în care nu ne regăsim și ne dă putere să sperăm că într-o zi vom fi vindecați de tot ce ne-a rănit la un moment dat.

” Then you touch me and you raise me up

High, high, high above, when you’re near. “

Sometimes

După cum puteți observa, dragostea l-a inspirat pe David și sunt convinsă că foarte mulți dintre voi vă veți regăsi în cel puțin o poezie de a lui, pentru că situațiile prezentate sunt diverse, făcute special pentru ca fiecare din noi să se identifice cu ele.

Așa cum spuneam mai sus, David este muzician, deci este de la sine înțeles că muzica este o sursă de inspirație pentru el. Aceasta l-a ajutat să își compună poeziile într-un format care te duce cu gândul la versurile unei melodii. Cartea în sine este concepută pe modelul unei “cărticele” ce însoțește un CD și din punctul meu de vedere este un lucru foarte original, reușind să îmbine cele două pasiuni, muzica și poezia.

David nu concepe această lume fără muzică, fără sunetele ce dau viață și își exprimă sentimentele de fiecare data când are ocazia:

” When the music is over

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de David Lapadat

And all voices are gone,

I fell the night upon me

And the cricket’s song. ”

When the music is over

Se inspiră mult din natură, iubind soarele, ploaia, asocierea de lumină și întuneric. Iubește omul și diversele teme motivaționale sunt făcute pentru a-l inspira și pentru a-i insufla curaj. Îndeamnă la libera exprimare, la trăirea intensă și fără regrete, la o viață plină de optimism și energie.

” You’re too young to be told

You don’t need to be told

You want to see things as they are.

You know exactly what I do

Everything. ”

Poetry

” Hide your weakness

Give up your song

If you can’t grow old

Then you’ll die young.” 

Believe

Uneori poate să fie și puțin supărat sau deprimat, dar până la urmă ne prezintă viața așa cum este, cu toate momentele ei frumoase și mai puțin frumoase. Însă și de aici putem să privim partea plină a paharului, să știm să învățam din experiențele urâte și să mergem mai departe cu optimism.

În concluzie, acest volum de poezii reprezintă o lecție de viață, inspirată din trăirile unui tânăr ce se folosește de absolut orice în creațiile sale. Dragostea, muzica, natura, viața, sunt doar câteva elemente ce așternute pe hârtie îți pot da o altă perspectivă și să te facă să gândești serios la anumite lucruri pe care poate până acum nu le-ai conștientizat.

🔥 CARTEA BELIEVE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Believe
Autor: David Lapadat
An apariție : 2016
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 100
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.04.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1256 zile și a scris până acum 342 articole. Se află pe poziția 4 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments