Recenzie Believe de David Lapadat

Titlu: Believe
Autor: David Lapadat
An apariție : 2016
Editura: Smart Publishing
Nr. Pagini: 100
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 23.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Doresc să va împărtășesc o experiență literară nouă, pe care am trăit-o de curând. Este vorba despre volumul de poezii al lui David Lapadat-“Believe”, ce a reprezentat coloana sonoră ideală pentru o zi de sâmbătă.

David este un tânăr talentat, care și-a îmbrățișat cu entuziasm pasiunile.Este muzician, poet și compozitor și în momentul în care veți citi cartea, veți realiza că reușește să includă câte o parte din fiecare latură a sa în operele expuse cititorilor săi. Fie că sunt triste, vesele, serioase sau glumețe, au câteva elemente comune pe care sigur le veți putea observa și voi.

În primul rând, pentru orice scriitor talentat, dragostea este o muză, însă aceasta este prezentată în mai multe situații. Fie că este o dragoste neîmpărtășită, pierdută sau trăită la intensitate maximă, această temă comună rezonează cu partea noastră sensibilă.

” The distance is so long

But I can feel you near

Why can’t you hear my call?”

A million miles

” 6 months I’ve gathered your love

And all the hurting

It’s been too long since you looked away.” 

It’s been 6 years

Dragoste ne poate face însă mai puternici, ne ajută să ne ridicăm în momentele în care nu ne regăsim și ne dă putere să sperăm că într-o zi vom fi vindecați de tot ce ne-a rănit la un moment dat.

” Then you touch me and you raise me up

High, high, high above, when you’re near. “

Sometimes

După cum puteți observa, dragostea l-a inspirat pe David și sunt convinsă că foarte mulți dintre voi vă veți regăsi în cel puțin o poezie de a lui, pentru că situațiile prezentate sunt diverse, făcute special pentru ca fiecare din noi să se identifice cu ele.

Așa cum spuneam mai sus, David este muzician, deci este de la sine înțeles că muzica este o sursă de inspirație pentru el. Aceasta l-a ajutat să își compună poeziile într-un format care te duce cu gândul la versurile unei melodii. Cartea în sine este concepută pe modelul unei “cărticele” ce însoțește un CD și din punctul meu de vedere este un lucru foarte original, reușind să îmbine cele două pasiuni, muzica și poezia.

David nu concepe această lume fără muzică, fără sunetele ce dau viață și își exprimă sentimentele de fiecare data când are ocazia:

” When the music is over

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de David Lapadat .

And all voices are gone,

I fell the night upon me

And the cricket’s song. ”

When the music is over

Se inspiră mult din natură, iubind soarele, ploaia, asocierea de lumină și întuneric. Iubește omul și diversele teme motivaționale sunt făcute pentru a-l inspira și pentru a-i insufla curaj. Îndeamnă la libera exprimare, la trăirea intensă și fără regrete, la o viață plină de optimism și energie.

” You’re too young to be told

You don’t need to be told

You want to see things as they are.

You know exactly what I do

Everything. ”

Poetry

” Hide your weakness

Give up your song

If you can’t grow old

Then you’ll die young.” 

Believe

Uneori poate să fie și puțin supărat sau deprimat, dar până la urmă ne prezintă viața așa cum este, cu toate momentele ei frumoase și mai puțin frumoase. Însă și de aici putem să privim partea plină a paharului, să știm să învățam din experiențele urâte și să mergem mai departe cu optimism.

În concluzie, acest volum de poezii reprezintă o lecție de viață, inspirată din trăirile unui tânăr ce se folosește de absolut orice în creațiile sale. Dragostea, muzica, natura, viața, sunt doar câteva elemente ce așternute pe hârtie îți pot da o altă perspectivă și să te facă să gândești serios la anumite lucruri pe care poate până acum nu le-ai conștientizat.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.