“Best British Short Stories 2017” este o antologie de povestiri scurte editată de Nicholas Royle. De câțiva ani, britanicul Nicholas Royle, el însuși romancier, recenzor literar și lector de scriere creative, culege și integrează într-o carte cele mai bune și interesante povestiri ale anului.
“Best British Short Stories 2017” de Nicholas Royle este un volum de povești scurte ce se încadrează în genul Ficțiune
Fiecare dintre cele 20 de scrieri este independentă de celelalte și are propriul autor. Mai cunoscut sau mai puțin cunoscut. Dintre cei cunoscuți îl pot menționa pe Andrew Michael Hurley, cel care a scris cartea “Ținutul Loney”, căreia i-am și făcut recenzie aici pe site.
Pe mine mă relaxează mult povestirile. În plus, sunt scurte și pot fi savurate pe rând. De asemenea, poți reveni oricând la cea care îți place mai mult fără a avea teama că trebuie să o cauți mult în carte. Cuprinsul este bine organizat și îți oferă posibilitatea să ajungi la scrierea dorită, după pagina sa.
Cu toate acestea, nu pot spune că mi-au plăcut toate poveștile adunate în colecția asta
Nu am mai citit altă ediție, din alt an, de povestiri adunate de Nicholas Royle. Așa că nu pot face o comparație. Unele povestiri au fost prea abstracte pentru a le putea înțelege cum trebuie. Însă am dat și de autori ale căror cărți le-am citit sau de care am auzit. Cum este cazul de mai sus.
De asemenea, “Best British Short Stories 2017” de Nicholas Royle este prima mea lectură în limba engleză pe luna asta. Pe de o parte este bine că am citit cele 20 de povești de ficțiune în original. Pe de altă parte nu este atât de bine, deoarece m-am poticnit des la cuvinte și expresii pe care încă nu le cunosc. De aceea, lecturarea antologiei în limba română(dacă există o asemenea ediție), cred că ar face lectura mai facilă.
Fiecare ediție de “Best British Short Stories” de Nicholas Royle încearcă să strângă într-un loc cele mai bune povestiri scurte scrise de autori britanici din anul calendaristic anterior. Editorul se pare că adună aceste povești de peste tot posibil. Din antologii, colecții de povești, ziare, reviste, și chiar de pe site-uri web. Asta face ca volumul de față să fie eclectic și să nu poată fi apreciat la fel de un mai mare număr de persoane.