Recenzie “Best British Short Stories 2017” de Nicholas Royle

by | Mar 4, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Limbi Străine, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BEST BRITISH SHORT STORIES 2017 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Best British Short Stories 2017” este o antologie de povestiri scurte editată de Nicholas Royle. De câțiva ani, britanicul Nicholas Royle, el însuși romancier, recenzor literar și lector de scriere creative, culege și integrează într-o carte cele mai bune și interesante povestiri ale anului.

“Best British Short Stories 2017” de Nicholas Royle este un volum de povești scurte ce se încadrează în genul Ficțiune

Fiecare dintre cele 20 de scrieri este independentă de celelalte și are propriul autor. Mai cunoscut sau mai puțin cunoscut. Dintre cei cunoscuți îl pot menționa pe Andrew Michael Hurley, cel care a scris cartea “Ținutul Loney”, căreia i-am și făcut recenzie aici pe site.

Pe mine mă relaxează mult povestirile. În plus, sunt scurte și pot fi savurate pe rând. De asemenea, poți reveni oricând la cea care îți place mai mult fără a avea teama că trebuie să o cauți mult în carte. Cuprinsul este bine organizat și îți oferă posibilitatea să ajungi la scrierea dorită, după pagina sa.

Cu toate acestea, nu pot spune că mi-au plăcut toate poveștile adunate în colecția asta

Nu am mai citit altă ediție, din alt an, de povestiri adunate de Nicholas Royle. Așa că nu pot face o comparație. Unele povestiri au fost prea abstracte pentru a le putea înțelege cum trebuie. Însă am dat și de autori ale căror cărți le-am citit sau de care am auzit. Cum este cazul de mai sus.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nicholas Royle

De asemenea, “Best British Short Stories 2017” de Nicholas Royle este prima mea lectură în limba engleză pe luna asta. Pe de o parte este bine că am citit cele 20 de povești de ficțiune în original. Pe de altă parte nu este atât de bine, deoarece m-am poticnit des la cuvinte și expresii pe care încă nu le cunosc. De aceea, lecturarea antologiei în limba română(dacă există o asemenea ediție), cred că ar face lectura mai facilă.

Fiecare ediție de “Best British Short Stories” de Nicholas Royle încearcă să strângă într-un loc cele mai bune povestiri scurte scrise de autori britanici din anul calendaristic anterior. Editorul se pare că adună aceste povești de peste tot posibil. Din antologii, colecții de povești, ziare, reviste, și chiar de pe site-uri web. Asta face ca volumul de față să fie eclectic și să nu poată fi apreciat la fel de un mai mare număr de persoane.

🔥 CARTEA BEST BRITISH SHORT STORIES 2017 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Best British Short Stories 2017
Autor: Nicholas Royle
An apariție : 2017
Editura: SALT PUBLISHING
Nr. Pagini: 256
Limba: Engleză
Gen Literar: Publicistica, eseu
Publicată la 4.03.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 677 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments