Recenzie „Bibliophile”, de Jane Mount

de | nov. 1, 2021 | Beletristică, Cultură Generală, Divertisment, Ficțiune, Recenzii cărți, Wishlist

🔥 CARTEA BIBLIOPHILE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Bibliofil – În ultimii 20 de ani, a existat o tendință din ce în ce mai mare de apreciere a cărților. Nu doar faptul că ne place să citim o anumită carte sau un gen literar, ci de ce ne place să le citim (uneori citind anumite titluri iar și iar).

Această apreciere literară, care ne-a transformat nu doar în viermi de carte, ci în bibliofili, a fost exemplificată prin multitudinea de cluburi de carte, lecturi de cărți și apariții de autori la librării și programe de apreciere a cărților.

Ilustratoarea americană Jane Mount știe să aprecieze cărțile, atât ca o capodoperă literară, cât și estetică. Site-ul ei (și cartea însoțitoare) Ideal Bookshelf preia o listă individuală a cărților preferate din toate timpurile și le transformă într-o pictură personalizată care seamănă cam cum ar arăta dacă ar fi fost plasate pe un raft obișnuit (și în cea mai mare parte, ea înfățișează cărțile în cauză destul de fidel, în conformitate cu lucrările lor originale respective).

Și acum, doamna Mount a alcătuit un volum care combină aprecierea literară și artistică a cărților grozave pe care viermii de carte și cititorii pasionați trebuie să le aibă pe rafturile lor, Bibliophile.

De la copertă la copertă, este o sărbătoare plină de culoare și atrăgătoare a cărților, pe care le-am citit și pe care le-am iubit de-a lungul anilor, a oamenilor care le-au scris, a locurilor în care sunt depozitate și cumpărate, și a diferitelor pepite de detalii literare și de carte.

Cea mai mare parte a capodoperei este ocupată cu cărți recomandate, de citit într-o gamă largă de genuri (cum ar fi istorie, cărți ilustrate pentru copii, romane grafice, romane despre mâncare, cărți de bucate regionale, romane de la începutul anilor 1900 și distopii). Fiecare gen evidențiat primește tratamentul Ideal Bookshelf, cu un teanc de titluri selectate, ilustrate cu dragoste și acuratețe, în conformitate cu lucrările de artă actuale sau originale, împreună cu informații interesante despre unele dintre cărțile selectate. Relatarea clasică din 1962, despre începuturile Primului Război Mondial, The Guns of August, în special despre modul în care l-a influențat pe președintele John F. Kennedy, modul în care a gestionat criza rachetelor cubaneze din pragul pragului; Kennedy i-a plăcut cartea atât de mult încât, după criză, a dat copii ale cărții – prietenilor și demnitarilor veniți în vizită.

De asemenea, aflăm despre o serie de librării îndrăgite din întreaga lume (inclusiv The Strand din New York City; chiar și librăria Drawn & Quarterly din Montreal de pe Bernard Street primește o mențiune); biblioteci care sunt la fel de izbitoare pentru arhitectura lor ca și colecțiile de cărți; sălile private, personalizate, în care scrierile mari de literatură, precum James Baldwin, George Bernard Shaw și Jane Austen; primele 10 cărți cele mai vândute din toate timpurile (apropo, Don Quijote este pe locul 1, nu Biblia); anatomia unei cărți fizice; modelele iconice de copertă ale cărților din toate timpurile; pisici literare memorabile; animalele de companie ale unor scriitori celebri (inclusiv câinele de companie al lui John Steinbeck, Charley); și cântece bazate pe cărți grozave (cum ar fi Fantoma lui Tom Joad a lui Bruce Springsteen, care a fost inspirată de Strugurii mâniei).

Bibliophile sau Book Lover (denumirea primită de la traducătorii ruși, eu am citit-o în rusă) este o carte pe care fiecare cititor pasionat și iubitor de cărți trebuie să o dețină și servește cu îndemânare atât ca o carte uimitoare din punct de vedere vizual, cât și ca referință pentru cititor. Nu numai că arată – cartea fizică este un lucru de frumusețe atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al prozei, dar deschide atât de multe uși către alte titluri despre care nu ai auzit până acum – sau despre care ai vrut să citești atât de mult timp, dar niciodată nu ai avut timp să faci acest lucru – și să explorezi mult mai adânc în lumea minunată a cărților și a oamenilor care au fost scris și au fost apreciate.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BIBLIOPHILE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jane Mount sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BIBLIOPHILE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Bibliophile
Autor: Jane Mount
An apariție : 2019
Editura: BOMBORA
Nr. Pagini: 2018
Limba: Rusă
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 1.11.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Ce bine sună subiectul: Memoriile unei femei care îmblânzește un uliu în încercarea de a face față durerii pierderii tatălui său... ...sau despre inducerea în eroare a cititorului anticipând o poveste care să rupă din suflet, dar care-ți ține o lecție despre păsări....

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 265 zile și a scris până acum 114 articole. Se află pe poziția 6 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments