Pot afirma cu mâna pe inimă că această lectură m-a scos din zona mea de confort. ”Blaze” de Stephen King sub pseudonimul Richard Bachman este o poveste unică, cu substraturi profunde.

Am avut nevoie de o concentrare maximă pentru a înțelege tot ceea ce autorul a vrut să transmită cititorilor, în ciuda stilului simplist de a scrie.

Am impresia că autorul a vrut să ne lase cu anumite întrebări, astfel încât lectura depășește granițele pe care Stephen King le-a impus.

Planul celor doi prieteni a fost acela de a răpi un prunc de viță nobilă, iar mai apoi să îi șantajeze familia pentru a primi o răscumpărare în valoare de 2 milioane. Atunci când George moare, Blaze trebuie să dea piept cu realitatea și să se descurce pe cont propriu. Deși acesta susține că prietenul îi este alături, are momente de luciditate în care își dă seama de faptul că toate conversațiile sunt dialoguri imaginare.

Indiferent de adevărul din spatele acestor gânduri, George continuă să îi fie călăuză, ajutându-l la nevoie.

Autorul a pus accentul pe Blaze, arătându-i temerile, neajunsurile, situațiile care l-au făcut să devină amnezic și nu numai. Toate au avut la bază formarea unui copil normal, într-unul problematic. Psihologia abordată de Stephen King nu este ușor de înțeles, probabil acesta a fost motivul scrierii simpliste sau a dorit să evidențieze perspectiva prin care Blaze vede fiecare lucru.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Richard Bachman.

Întreaga acțiune a fost pusă sub semnul incertitudinii și la sfârșit ajungi să te gândești dacă a fost real sau doar o închipuire.

Pasajele care îmbină trecutul cu prezentul bulversează într-o oarecare măsură cititorul, ca mai apoi să îi arate cauzele care au dus la schimbările survenite în viața de zi cu zi a lui Blaze.

În plan personal, această lectură m-a făcut să îmi doresc să citesc și alte cărți scrise de acest autor. Pornind de jos, putem înțelege adevăratele gânduri pe care Stephen King le are în momentul scrierii.

Am înțeles că un stil simplist nu este și ușor. Deși cuvintele curg cu ușurință, în spatele lor se află o minte genială care își găsește evadare prin subconștientul nostru.

Titlu: Blaze
Autor: Richard Bachman
An apariție : 2009
Editura: nemira
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 14.10.2018
Nota recenzorului: 8/10
Avatar
Autor: Cristina Alexandra
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 515 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Alexandra