Recenzie ”Box 88 – seria Box 88 #1” de Charles Cumming

de | mai 6, 2022 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BOX 88 - SERIA BOX 88 #1 ARE REDUCERE PE:

Box 88 este prima parte din seria cu același nume, scrisă de Charles Cumming, un autor britanic specializat pe ficțiune de spionaj. Dar ce este Box 88? Ei bine, este o organizație care nu există. Sau mai bine zis, de existența căreia doar câteva persoane știu. Este o agenție americano-britanică de spionaj în care nici măcar agenții nu se cunosc între ei. Foarte puțini oameni din exterior sunt cei care știu despre existența acestei organizații și niciunul nu are idee cu se ocupă exact. Câțiva agenți din MI5 și MI6, un cerc foarte restrâns, au câteva informații sau teorii despre existența ei, informații ce par mai mult zvonuri neconfirmate și sunt deciși să sape mai adânc pentru a verifica veridicitatea acestora.

Este Box 88 un mit inventat sau o agenție de spionaj ce urmărește să rezolve probleme delicate?

Și care ar fi cel mai simplu mod de a proba aceste informații dacă nu capturarea unui spion? Unul cu renume de legendă a cărui identitate este la fel de fantomatică cum e organizația din care face parte.

Lachlan Kite a fost recrutat de Box 88 la terminarea liceului. Este scoțian și a avut o copilărie destul de dificilă care a culminat cu moartea accidentală a tatălui său alcoolic. A fost nevoit să muncească în hotelul mamei sale, cot la cot cu aceasta. Deși situația lor financiară nu era chiar fericită, mama sa s-a încăpățânat să-l înscrie la un liceu elitist și cu pretenții din Londra. Și n-a greșit deloc chiar dacă viața lui Lachlan la colegiu n-a fost prea ușoară. Aici, la Eton, îl va cunoaște pe profesorul care îl va și propune pentru recrutare în cadrul agenției. Misiunea pe care o primește este destul de complicată și periculoasă, dar asta nu constituie o problemă pentru el, ci latură ei imorală. Kite se vede nevoit să spioneze familia celui mai bun prieten din liceu, Xavier. Tatăl acestuia are o relație de prietenie cu un puternic om de afaceri iranian, suspectat de agenție de acte de terorism și trafic de arme.

Povestea începe după 20 de ani de la această vacanță, în momentul în care Lachlan primește un telefon de la o fostă iubită care îl anunță că Xavier, prietenul lor comun, s-a sinucis cu o supradoză. Lachlan este în prezent căsătorit cu o doctoriță, Isobel, care este însărcinată cu primul lor copil. Isobel știe că soțul ei activează ca spion, dar nu cunoaște detalii despre activitatea acestuia. Prezent la înmormântarea lui Xavier, Lachlan este abordat de un om de afaceri iranian și, convins că acesta are informații despre ce s-a întâmplat cu Xavier, acceptă invitația de a sta de vorbă la un pahar de vin.

Dar, în ciuda experienței și a intuiției foarte bune, Lachlan este prins pe picior greșit și răpit de o echipă de iranieni furioși și avizi de informații despre activitatea lui ca spion și mai ales despre vara pe care a petrecut-o în adolescență în Franța în casa familiei lui Xavier. Supus torturii și interogat de aceștia, Lachlan rememorează vacanța petrecută în Franța în compania familiei prietenului său, încercând în același timp să-și protejeze soția și copilul nenăscut, ale căror vieți sunt amenințate.

Dar cine este torționarul șef și cum de are atâtea informații despre viața lui Lachlan ca spion?

Lachlan este prins între ciocan și nicovală și simte că a început să-și iasă din mână. I-ar prinde bine puțin ajutor. Dar cine l-ar putea ajuta când nimeni nu știe de existența lui?

Ți-a plăcut recenzia cărții BOX 88 - SERIA BOX 88 #1?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Charles Cumming

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BOX 88 - SERIA BOX 88 #1 CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Box 88 - Seria Box 88 #1
Autor: Charles Cumming
An apariție : 2022
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 500
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 6.05.2022
Nota recenzorului: 7.5 / 10
Vizualizari recenzie: 9562

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1261 zile și a scris până acum 406 articole. Se află pe poziția 3 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments