Recenzie ”Box 88 – seria Box 88 #1” de Charles Cumming

de | mai 6, 2022 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BOX 88 - SERIA BOX 88 #1 ARE REDUCERE PE:

Box 88 este prima parte din seria cu același nume, scrisă de Charles Cumming, un autor britanic specializat pe ficțiune de spionaj. Dar ce este Box 88? Ei bine, este o organizație care nu există. Sau mai bine zis, de existența căreia doar câteva persoane știu. Este o agenție americano-britanică de spionaj în care nici măcar agenții nu se cunosc între ei. Foarte puțini oameni din exterior sunt cei care știu despre existența acestei organizații și niciunul nu are idee cu se ocupă exact. Câțiva agenți din MI5 și MI6, un cerc foarte restrâns, au câteva informații sau teorii despre existența ei, informații ce par mai mult zvonuri neconfirmate și sunt deciși să sape mai adânc pentru a verifica veridicitatea acestora.

Este Box 88 un mit inventat sau o agenție de spionaj ce urmărește să rezolve probleme delicate?

Și care ar fi cel mai simplu mod de a proba aceste informații dacă nu capturarea unui spion? Unul cu renume de legendă a cărui identitate este la fel de fantomatică cum e organizația din care face parte.

Lachlan Kite a fost recrutat de Box 88 la terminarea liceului. Este scoțian și a avut o copilărie destul de dificilă care a culminat cu moartea accidentală a tatălui său alcoolic. A fost nevoit să muncească în hotelul mamei sale, cot la cot cu aceasta. Deși situația lor financiară nu era chiar fericită, mama sa s-a încăpățânat să-l înscrie la un liceu elitist și cu pretenții din Londra. Și n-a greșit deloc chiar dacă viața lui Lachlan la colegiu n-a fost prea ușoară. Aici, la Eton, îl va cunoaște pe profesorul care îl va și propune pentru recrutare în cadrul agenției. Misiunea pe care o primește este destul de complicată și periculoasă, dar asta nu constituie o problemă pentru el, ci latură ei imorală. Kite se vede nevoit să spioneze familia celui mai bun prieten din liceu, Xavier. Tatăl acestuia are o relație de prietenie cu un puternic om de afaceri iranian, suspectat de agenție de acte de terorism și trafic de arme.

Dacă îți place recenzia cărții BOX 88 - SERIA BOX 88 #1, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Charles Cumming

Povestea începe după 20 de ani de la această vacanță, în momentul în care Lachlan primește un telefon de la o fostă iubită care îl anunță că Xavier, prietenul lor comun, s-a sinucis cu o supradoză. Lachlan este în prezent căsătorit cu o doctoriță, Isobel, care este însărcinată cu primul lor copil. Isobel știe că soțul ei activează ca spion, dar nu cunoaște detalii despre activitatea acestuia. Prezent la înmormântarea lui Xavier, Lachlan este abordat de un om de afaceri iranian și, convins că acesta are informații despre ce s-a întâmplat cu Xavier, acceptă invitația de a sta de vorbă la un pahar de vin.

Dar, în ciuda experienței și a intuiției foarte bune, Lachlan este prins pe picior greșit și răpit de o echipă de iranieni furioși și avizi de informații despre activitatea lui ca spion și mai ales despre vara pe care a petrecut-o în adolescență în Franța în casa familiei lui Xavier. Supus torturii și interogat de aceștia, Lachlan rememorează vacanța petrecută în Franța în compania familiei prietenului său, încercând în același timp să-și protejeze soția și copilul nenăscut, ale căror vieți sunt amenințate.

Dar cine este torționarul șef și cum de are atâtea informații despre viața lui Lachlan ca spion?

Lachlan este prins între ciocan și nicovală și simte că a început să-și iasă din mână. I-ar prinde bine puțin ajutor. Dar cine l-ar putea ajuta când nimeni nu știe de existența lui?

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BOX 88 - SERIA BOX 88 #1 CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Box 88 - Seria Box 88 #1
Autor: Charles Cumming
An apariție : 2022
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 500
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7.5 / 10
Vizualizari recenzie: 10071

Alte recenzii de la Charles Cumming:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1414 zile și a scris până acum 465 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments