Recenzie “Când greierii plâng” de Charles Martin

by | Mar 4, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂND GREIERII PLÂNG ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

În ciuda aglomerării exagerate de situații dramatice și a preamultor detalii tehnice din domeniul chirurgiei cardiovasculare, mi-a plăcut foarte mult datorită modului în care sunt exploatate și analizate caracterele și sufletele personajelor.

Preferații mei au fost cei secundari, nu cei aflați în prim plan: Charlie, un orb care în ciuda infirmității vede mai bine decât un om perfect sănătos. Charlie vede viața și oamenii cu inima și tot cu ea încearcă să-i ajute, evitând să-i judece. Și Cindy, o femeie ca o stâncă ce refuză să renunțe să lupte pentru cei dragi. Doi oameni frumoși caracterizați de un optimism incurabil și inimi ce dau pe afară.

Cele două personaje principale vin la pachet cu două inimi defecte. Una din naștere, cealaltă dăruită din dragoste și pierdută odată cu ființa ce-o păstra. Inima pare un “câmp de luptă” unde frumosul și urâtul se războiesc fără finalitate. Annie e o fetiță ce așteaptă două lucruri: prima dată are nevoie ca Dumnezeu să-i facă rost de o inimă nouă și apoi să-l găsească pe “făcătorul de minuni” care să i-o potrivească în piept în locul celei vechi și obosite. Nu știe că tot acest lanț de întâmplări la care visează și pentru care se roagă ar putea, de asemenea, salva o altă inimă ce s-a rătăcit într-un loc al disperării și regretului.

Ideea e că iadul înseamnă să trăiești fără dragoste.

Timp de treizeci de ani, Reese s-a aflat într-o permanentă compeție cu Doamna cu coasa, mereu a avut doar câteva clipe de avans și tot timpul i-a simțit răsuflarea în ceafă, sperând să ajungă primul la linia de sosire. Nu și-a îngăduit niciodată să se oprească sau să înceteze să spere. Ceea ce n-a înțeles e că el a reușit să-i ofere soției sale o inimă, a sa, și nu numai atât. E înspăimântător și minunat în același timp să realizezi cât poate un om să ducă și să facă mânat fiind de dragoste.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Charles Martin

Vând greieri ca să pot cumpăra inima cuiva.

Toți naufragiem din când în când în viață, dar găsim mai mereu motive să ne ridicăm și s-o luăm de la capăt. Nu vă spun de ce plâng greierii dar vă avertizez că nu-i puteți auzi decât cu inima.

Un roman sensibil care atinge inimile recompensat cu Premiul Christian Book Award al Evangelical Christian Publisher Association, SUA – 2007, pe care il recomand cu mare drag.

🔥 CARTEA CÂND GREIERII PLÂNG ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Când Greierii Plâng
Autor: Charles Martin
An apariție : 2010
Editura: KERIGMA
Nr. Pagini: 373
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 4.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Angela este redactor Booknation.ro de 543 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 16 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments