🔥 CARTEA CÂND GREIERII PLÂNG ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

În ciuda aglomerării exagerate de situații dramatice și a preamultor detalii tehnice din domeniul chirurgiei cardiovasculare, mi-a plăcut foarte mult datorită modului în care sunt exploatate și analizate caracterele și sufletele personajelor.

Preferații mei au fost cei secundari, nu cei aflați în prim plan: Charlie, un orb care în ciuda infirmității vede mai bine decât un om perfect sănătos. Charlie vede viața și oamenii cu inima și tot cu ea încearcă să-i ajute, evitând să-i judece. Și Cindy, o femeie ca o stâncă ce refuză să renunțe să lupte pentru cei dragi. Doi oameni frumoși caracterizați de un optimism incurabil și inimi ce dau pe afară.

Cele două personaje principale vin la pachet cu două inimi defecte. Una din naștere, cealaltă dăruită din dragoste și pierdută odată cu ființa ce-o păstra. Inima pare un “câmp de luptă” unde frumosul și urâtul se războiesc fără finalitate. Annie e o fetiță ce așteaptă două lucruri: prima dată are nevoie ca Dumnezeu să-i facă rost de o inimă nouă și apoi să-l găsească pe “făcătorul de minuni” care să i-o potrivească în piept în locul celei vechi și obosite. Nu știe că tot acest lanț de întâmplări la care visează și pentru care se roagă ar putea, de asemenea, salva o altă inimă ce s-a rătăcit într-un loc al disperării și regretului.

Ideea e că iadul înseamnă să trăiești fără dragoste.

Timp de treizeci de ani, Reese s-a aflat într-o permanentă compeție cu Doamna cu coasa, mereu a avut doar câteva clipe de avans și tot timpul i-a simțit răsuflarea în ceafă, sperând să ajungă primul la linia de sosire. Nu și-a îngăduit niciodată să se oprească sau să înceteze să spere. Ceea ce n-a înțeles e că el a reușit să-i ofere soției sale o inimă, a sa, și nu numai atât. E înspăimântător și minunat în același timp să realizezi cât poate un om să ducă și să facă mânat fiind de dragoste.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Charles Martin.

Vând greieri ca să pot cumpăra inima cuiva.

Toți naufragiem din când în când în viață, dar găsim mai mereu motive să ne ridicăm și s-o luăm de la capăt. Nu vă spun de ce plâng greierii dar vă avertizez că nu-i puteți auzi decât cu inima.

Un roman sensibil care atinge inimile recompensat cu Premiul Christian Book Award al Evangelical Christian Publisher Association, SUA – 2007, pe care il recomand cu mare drag.

🔥 CARTEA CÂND GREIERII PLÂNG ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Când Greierii Plâng
Autor: Charles Martin
An apariție : 2010
Editura: KERIGMA
Nr. Pagini: 373
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 4.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Angela
Angela e Erou Booknation.ro
Redactor de 443 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Angela