🔥 CARTEA CÂND IESE PUSTNICA PĂIANJEN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Când iese pustnica păianjen este al unsprezecelea roman din seria Adamsberg, serie scrisă de franțuzoaica Fred Vargas.

Apariție nouă

Cartea a fost lansată în toamna anului trecut la editura Crime Scene Press, fiind desemnată de către Publishers Weekly printre cele mai bune 10 cărți polițiste ale anului 2019.

Așadar, cartea promite o lectură plină de mister și răsturnări de situație.

Aceasta este prima mea întâlnire cu Fred Vargas, dar cu siguranță nu ultima pentru că am descoperit un nou autor bun, ce creează atmosferă prin personaje și prin situații dezvoltate cu mult tact și timp.

Ucigașul cu opt picioare

Romanul ne prezintă un criminal ce ucide lent și neobservabil. În regiunea Nîmes din Franța trei bătrâni au murit după ce au fost mușcați de păianjenul pustnic, care atacă vara, pe nepregătite.

Caz misterios

Totuși, mușcătura unui păianjen nu ar putea omorî pe nimeni, fiind nevoie de peste 20 de păianjeni pentru a putea furniza o doză cât de cât letală. Comisarul Adamsberg începe o anchetă neoficială, în care mulți nu cred, împrejurările nefiind deloc prielnice pentru a se forma un caz concret.

La Muzeul Național de Istorie Naturală, Adamsberg este informat de un pensionar că doi dintre cei trei octogenari uciși se cunoșteau încă din copilărie, când au trăit în același orfelinat.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Fred Vargas.

Aparent aceștia făceau parte dintr-un grup violent de băieți care-și spuneau „Gașca păianjenului pustnic” care se ocupau cu activități nelegiuitoare, printre care se numără violul.

Pe parcurs cad victime acestui venin suspicios și alte persoane ce făceau parte din gașcă, așa că Adamsberg se află într-o întrecere cronometrică cu trecutul orfelinatului.

Un comisar cu priză la cititori

Cartea face deliciul oricărui iubitor de gen polițist, unde întâlnim un comisar simpatic, care se bazează mai mult pe propriul simț decât pe dovezile aproape inconcludente.

Ancheta are loc într-un ritm lent, unde suntem invitați la o călătorie de atmosferă, cu multe descrieri de peisaje pitorești din Franța.

Romanul este construit precum o pânză de păianjen, lent și cu minuțios, din care nici un element nu este trecut cu vederea.

Recomand cartea cu mare drag, reprezintă o lectură captivantă și plină de mister, în care criminalul este tot timpul cu doi pași înaintea poliției, iar cursa între prinderea și pierderea acestuia este foarte strânsă.

🔥 CARTEA CÂND IESE PUSTNICA PĂIANJEN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Când Iese Pustnica Păianjen
Autor: Fred Vargas
An apariție : 2019
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.03.2020
Nota recenzorului: 7/10

Avatar
Autor: Ioana
Ioana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 268 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ioana