Recenzie ”Când înflorește liliacul” de Lilac Girls

by | Jul 31, 2020 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂND ÎNFLOREȘTE LILIACUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Când înflorește liliacul

Titlu-original: Lilac Girls

Autor: Martha Hall Kelly

Editura: Litera

An apariție:

Număr de pagini: 512

Când înflorește liliacul este primul roman al lui Martha Hall Kelly. Este inspirat din realitate, iar autoarea s-a documentat foarte mult pentru a scrie această carte.

”Când înflorește liliacul” este o carte emoționantă, care reușește să-ți pătrundă în suflet.

Perspectiva narativă este împărțită în trei părți, fiecare parte reprezintă o perioadă de câtiva ani. Se începe cu anul 1939 și se ajunge până în anul 1959. Martha pune în scenă prin intermediul acestei cărți viețile unor oameni încercați de soartă, ne duce pe două mari continente, Europa și America, și încearcă să ne arate cum lașitatea, egoismul, durerea se lovesc de iubire, frumusețe, mărinimie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lilac Girls

În Polonia, mai exact în Lublin, o cunoaștem pe Kasia, o adolescentă de 16 ani, îndrăgostită de Patrick, prietenul său cel mai bun.

În Germania, o întâlnim pe Herta, o tânără studentă la medicină, care dorea să distrugă bariera impusă de bărbați în această lume de doctori și avea să devină o celebră doctoriță. Ceea ce ea nu știa, era că cel mai mare vis al său era să-i aducă și cea mai mare durere din viața ei, ea decăzând ca om, dar și ca medic.

La mii de kilometri depărtare, Caroline Ferriday este șefa departamentului de asistență a familiei pentru consulatul Franței din New York. Ea preferă singurătatea, deși înăuntrul ei simte nevoia unui bărbat puternic lânga ea. Viața se joacă cu ea, până îl aduce pe drumul ei pe Paul, un celebru actor, care avea să-i schimbe întreaga viață.

Dar, cel de-al Doilea Război Mondial și sentimentul de ură împotriva evreilor al lui Hitler, avea să le schimbe soarta oamenilor peste noapte.

Herta, doctoriță acum, răspunde unui anunț pentru un post de medic în Ravensbruck, la o tabără de reeducare pentru femei, în apropiere de Berlin. Ambiția de a reuși într-o lume dominată de bărbați, o fac pe Herta să-și imagineze o lume perfectă, însă răutatea care va urma și la care ea asista i se par normale pentru țară, pentru patrie.

Kasia este o altă victimă a celor întâmplate în acei ani. Ea este membră a mișcării de rezistență, are o ambiție de fier și vrea să lupte împotriva răului pentru a fi mai aproape de Pietrik. Mânată de adrenalină, Kasia ajunge să fie arestată alături de mama și sora ei și duse în lagărul de concentrare de la Ravensbruck, unde teroarea este primul cuvânt care îți vine în minte când te gândești la acel loc.

Această carte te cutremură cu adevărat. Aș spune că este o carte horror, care nu poate fi adevărată, dar în urmă cu 70 de ani aceste lucruri chiar se întâmplau. Dacă vreți să cunoașteți și să știți mai multe despre ceea ce s-a întâmplat ăn acei ani, unde singurele cuvinte care pot fi spuse despre aceea perioadă este TEROARE și DURERE, Când înflorește liliacul este cartea potrivită.

🔥 CARTEA CÂND ÎNFLOREȘTE LILIACUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Când înflorește Liliacul
Autor: Lilac Girls
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 488
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 113 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments