Recenzie ” Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi

de | oct. 10, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA CELOR CINCI CERCURI ARE REDUCERE PE:

Exemplu de virtute și abnegație, niponul Miyamoto Musashi este maestrul indestructibil al samurilor și al istoriei acestora, contribuind într-un mod copleșitor la iluminarea acestei arte.

” Cartea celor cinci cercuri” este testamentul lui Miyamoto Musashi, încercarea de transmitere a unor povețe și de formare a unor discipoli care să ducă mai departe valorile tradiționalismului nipon, păstrat cu sfințenie de rigorismul unei etici indestructibile în care șintoismul și confucianismul se împletesc într-un șuvoi al trăirii intense între ascetism și teribilism, departe de instinctul de turmă și totuși aproape de regulile societății.

Este greu de înțeles cu adevărat lumea niponă dacă o privești din exterior, de dincolo de pereții crisalidei, fragili și totuși terifiant de trainici. Incisivitatea dăruirii este perfect întruchipată de existența lui Miyamoto Musashi, dar mai ales de gândurile lui de după împlinirea vârstei de treizeci de ani, dezvoltând un veritabil labirint al gândirismului aflat în modelarea sau remodelarea verbului a fi aflat în strânsă corelare cu văpaia tumultoasă a Adevărului Absolut.

Dacă îți place recenzia cărții CARTEA CELOR CINCI CERCURI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Miyamoto Musashi

Simbolistica niponă dusă până la perfecțiune într-o etalare a datoriei sacre, cunoaște în scrierile lui Musashi seraficul simplității din care izvorăște nestingherită pacea lăuntrică și respectarea datoriei, făcând din verbul a fi cu mult mai mult decât o conjugare frumos îmbălsămată de necesitățile efemere și materiale ale omului prins între nimicnicie și cosmologie.

O carte care șlefuiește și ghidează sufletele care încă oscilează între ceva și altceva.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARTEA CELOR CINCI CERCURI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cartea Celor Cinci Cercuri
Autor: Miyamoto Musashi
An apariție : 2018
Editura: HERALD
Nr. Pagini: 172
Limba: Română
Gen Literar: Publicistica, eseu
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 584

Alte recenzii de la Miyamoto Musashi:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2730 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments