Recenzie ” Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi

by | Oct 10, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA CELOR CINCI CERCURI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Exemplu de virtute și abnegație, niponul Miyamoto Musashi este maestrul indestructibil al samurilor și al istoriei acestora, contribuind într-un mod copleșitor la iluminarea acestei arte.

” Cartea celor cinci cercuri” este testamentul lui Miyamoto Musashi, încercarea de transmitere a unor povețe și de formare a unor discipoli care să ducă mai departe valorile tradiționalismului nipon, păstrat cu sfințenie de rigorismul unei etici indestructibile în care șintoismul și confucianismul se împletesc într-un șuvoi al trăirii intense între ascetism și teribilism, departe de instinctul de turmă și totuși aproape de regulile societății.

Este greu de înțeles cu adevărat lumea niponă dacă o privești din exterior, de dincolo de pereții crisalidei, fragili și totuși terifiant de trainici. Incisivitatea dăruirii este perfect întruchipată de existența lui Miyamoto Musashi, dar mai ales de gândurile lui de după împlinirea vârstei de treizeci de ani, dezvoltând un veritabil labirint al gândirismului aflat în modelarea sau remodelarea verbului a fi aflat în strânsă corelare cu văpaia tumultoasă a Adevărului Absolut.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Miyamoto Musashi

Simbolistica niponă dusă până la perfecțiune într-o etalare a datoriei sacre, cunoaște în scrierile lui Musashi seraficul simplității din care izvorăște nestingherită pacea lăuntrică și respectarea datoriei, făcând din verbul a fi cu mult mai mult decât o conjugare frumos îmbălsămată de necesitățile efemere și materiale ale omului prins între nimicnicie și cosmologie.

O carte care șlefuiește și ghidează sufletele care încă oscilează între ceva și altceva.

Lectură plăcută!

Titlu: Cartea Celor Cinci Cercuri
Autor: Miyamoto Musashi
An apariție : 2018
Editura: HERALD
Nr. Pagini: 172
Limba: Română
Gen Literar: Publicistica, eseu
Publicată la 10.10.2018
Nota recenzorului: 6/10

Aspecte Pozitive:

dezvelirea spiritualități nipone din vremuri tulbure este demnă de admirat

Aspecte Negative:

pentru occidentali este aproape imposibil să pătrundă întru totul în secretele lumii nipone

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Shining” și “Doctor Sleep” de Stephen King

Recenzie “Shining” și “Doctor Sleep” de Stephen King

Shining a fost una dintre primele cărți citite de la King, și pentru că nu mă consideram fan al lui, m-a ajutat să fac și primul pas către asta. Abandonasem înainte IT (pe care între timp am reluat-o și am devorat-o ca un hămesit de foame) și mă gândeam c-o să mai...

Trilogia Bill Hodges și Străinul de Stephen King

Trilogia Bill Hodges și Străinul de Stephen King

King nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare. Iubit sau hulit, rămâne "regele" incontestabil al horrorului paranormal, iar cu trilogia Bill Hodges, deși inițial totul era foarte bine ancorat în realitate, nu se dezminte. Cărțile au fost scrise parcă la foc...

Recenzie “Un gentleman la Moscova” de Amor Towles

Recenzie “Un gentleman la Moscova” de Amor Towles

Contele Aleksandr Rostov "a răsărit de după zidurile Kremlinului cum răsare un aviator din epava unui avion prăbușit." Pentru crima de a fi fost născut aristocrat, este condamnat de un tribunal bolșevic să-și petreacă restul zilelor închis într-un mare hotel moscovit....

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2050 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments