Recenzie ” Cartea de safir” de Gilbert Sinoue

de | oct. 5, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA DE SAFIR ARE REDUCERE PE:

Cu siguranță că romanul ” Cartea de safir” al scriitorului francez Gilbert Sinoue este o îmbinare perfectă a simbolisticii cu iz cabalistic în care credința, în vasta și terifianta ei complexitate, naște de-a valma îngeri și demoni prinți între lumini și umbre într-un joc al regăsirii și pieirii.

Având acțiunea plasată la sfârșitul anilor 1400 într-o Spanie ultrareligioasă și ultanaționalistă, romanul lui Sinoue presară cu îndrăzneală anumite întrebări și răspunsuri la spinoasele probleme ale religiei care în decursul istoriei a cauzat atâtea abominabile atrocități și o mulțime de mutilări ale destinului și ale gândirii.

Inspirându-se din legenda evreiască menționată în scris în ” Cartea lui Enoh”, scriitorul francez creează cu dezinvoltură întâmplări și personaje, unele dintre ele istorice, altele imaginare, oameni care se pierd și se regăsesc în negura istoriei într-o intrigă sufocantă.

Dacă îți place recenzia cărții CARTEA DE SAFIR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gilbert Sinoue

Personaje precum Ezra, Baruel, Vargas sau Sarrag, plecați în căutarea Adevărului Absolut, a răspunsului tuturor frământărilor de mii și mii de generații, au nevoie stringentă de certitudinea că dincolo de dincolo există ceva, poate un antinevralgic sau poate chiar un panaceu, o confirmare a Adevărului Absolut.

Pe de cealaltă parte personaje precum regina Isabela a Spaniei, Alvarez, Mendoza sau Talavera, sunt sclavii unei credințe oarbe, închistate în sucul gastric al neputinței de a trece de umbra zidului.

Stilul alert și intrigant al lui Sinoue curge vijelios într-o acaparatoare creație a unui păienjeniș de întâmplări sufocante care, într-o tentaculară desfășurare, răsfiră un parfum de eliberare ți încarcerare, uneori ca într-un joc hilar, alteori ca o continuă reînnodare a ștreangului imaginar care sălășuiește în fiecare din noi.

O care extraordinară care se inoculează pe nesimțite în sufletele cititorilor, uneori ca o mângâiere cețoasă, alteori ca o revelație orbitoare.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARTEA DE SAFIR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cartea De Safir
Autor: Gilbert Sinoue
An apariție : 2008
Editura: NICULESCU
Nr. Pagini: 560
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 436

Alte recenzii de la Gilbert Sinoue:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2730 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments