Recenzie ”Cartea despre comerț online în România” de Marius Trandafir

de | mai 16, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CARTEA DESPRE COMERȚ ONLINE ÎN ROMÂNIA PE carteadesprecomertonline.ro

Cartea despre comerț online în România este un mic ghid ce-l vei devora într-o oră și ceva, mai ales dacă dacă ai niște experiență și știi cu ce se mănâncă comerțul online. E una dintre acele cărți care te va face să dai din cap aprobator, care te va amuza, dar și face să te întrebi ”în ce m-am băgat atunci când mi-am deschis magazinul online?”.

Mi-a plăcut că nu e scrisă într-un limbaj tehnic și are exemple cu duiumul în ceea ce privește dificultățile de care se lovește proprietarul unui magazin online. Personal, am fost foarte intrigat la partea în care autorul a trecut în revistă comportamentul utilizatorului de internet din România, comparativ cu cel din occident. Am înțeles de ce românul e mai sceptic, mai rezervat și de ce este atât de important să ai nu doar abilități tehnice și cunoștințe în materie de marketing atunci când îți faci un magazin, cât și multă răbdare și deschidere pentru a începe să înțelegi cum gândește prospectul, potențialul client, și care e motivația din spatele acțiunulor sale.

Nu e o carte stufoasă, ci o carte prin care autorul îți dă câteva sfaturi din spatele cortinei. Desigur, sunt trecute în revistă și noțiuni ca cine îmi face site-ul, care-i treaba cu SEO, în ce să investești când ești la început de drum cu site-ul, cum să îți construiești imaginea de brand, de ce sunt atât de importante recenziile, cum folosești social media și Google ca să generezi clienți.

O altă chestie interesantă prezentă în această carte, dar pe care poate autorul o va putea aprofunda în viitor într-o carte individuală, este ce anume trebuie să conțină magazinul tău, ce pagini, ce informații să prezinți deschis, astfel încât să fii transparent și în final să transferi încredere vizitatorului site-ului.

Educă-ți clientul! Oamenii încă învață despre comerțul online.

Asta este una dintre ideile care au rezonat foarte bine cu mine. De ce? Pentru că în spatele motivelor pentru care clientul nu cumpără de la tine sunt niște întrebări cu răspunsuri clare pe care ca antreprenor vrei să le afli. Mai ales că marea majoritate a probemelor se pot evita doar cu informații clare sau măcar dându-i clientului șansa să ceară ajutor atunci când are nevoie ca să înțeleagă produsele tale.

Recomand cartea celor care sunt la început de drum și doresc să se familiarizeze cu subiecte ce țin de comerțul online, dar și celor deja în domeniu care vor găsi utile diversele probleme și experiențe ale autorului presărate peste tot în carte. Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CARTEA DESPRE COMERȚ ONLINE ÎN ROMÂNIA PE carteadesprecomertonline.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cartea Despre Comerț Online în România
Autor: Marius Trandafir
An apariție : 2021
Editura: SELF PUBLISHING
Nr. Pagini: 77
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Publicată la 16.05.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 7881

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

5 1 vote
Article Rating
Adrian Stepan este redactor Booknation.ro de 2844 zile și a scris până acum 9 articole. Se află pe poziția 35 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adrian Stepan aici. Adrian Stepan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments