🔥 CARTEA CASTELUL DE STICLĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Castelul de sticlă de J25675413eannette Walls este o poveste sfâșietoare și dramatică, despre niște copii care, deși au fost crescuți într-un mediu toxic, reușesc să câștige în lupta cu destinul.

Cu greu îmi găsesc cuvintele despre această carte. Cred că romanul de față reprezintă cea mai pură materializare a relațiilor părinte-copil. Mai mult decât un roman autobiografic, privesc Castelul de sticlă ca fiind o carte de parenting, o poveste care modelează și distruge vieți la fiecare pagină.

Personal, nu îmi plac autobiografiile și nici biografiile în general. Îmi place să mă documentez despre o anumită persoană dacă îmi e stârnit interesul, dar cărțile din această categorie mi s-au părut mereu seci și greu de digerat. Castelul de sticlă n-a fost așa. Am savurat fiecare pagină, și mai mult de atât, am crezut fiecare cuvințel, ca și cum aș avea garanția că tot ce s-a întâmplat în carte a fost adevărat. Nu știu dacă a fost sau nu, și nu îmi pasă. Dar autoarea a reușit în cel mai inefabil mod să se re-creeze în paginile romanului.

Cartea urmărește povestea familiei Walls, părinții și copiii lor, Jeannette, Brian, Lori și Maureen, crescuți într-un mediu tulburător, într-o casă în care regulile nu au nicio însemnătate. Cei care aduc bani în casă sunt copiii, care au grijă de bebeluși sau de câini. Părinții sunt adevărații copii; nu muncesc, nu gătesc și nu fac curățenie, lasă toate aceste sarcini în grija odraslelor, care nu merg la școală și nu au parte niciodată de lucruri noi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jeannette Walls

Toate lucrurile merg bine într-un final.

Și dacă nu merg bine?

Înseamnă că n-au ajuns încă la final.

Titlul concentrează chintesența romanului; tatăl lui Jeannette îi promitea adeseori că vor face rost de bani și vor construi o casă de vis, ce va arăta ca un castel de sticlă. Ideea romanului se învârte în jurul acestui castel, care este de fapt materializarea promisiunilor deșarte și a micuțelor minciuni albe. Jeannette Walls este dovada vie că, în ciuda unui tatăl alcoolic și a unei mame iresponsabile, copilul din tine poate evolua, poate deveni mai bun, își poate crea propriul castel de sticlă, unul adevărat de data asta.

Castelul de sticlă este povestea tulburătoare și totodată fascinantă a unei copile care învață să își depășească condiția și să devină cea mai bună versiune a sa. O carte mai mult decât autobiografică, Castelul de sticlă reușește să contureze un destin evident, crunt, despre sacru și profan.

🔥 CARTEA CASTELUL DE STICLĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Castelul De Sticlă
Autor: Jeannette Walls
An apariție : 2015
Editura: ART
Nr. Pagini: 374
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O autobiografie sfâșietoare și sfâșietor de adevărată, scrisă impecabil.

Aspecte Negative:

-

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1851 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com