Recenzie: “Cât de greu poate fi” de Allison Pearson

by | Oct 11, 2019 | Beletristică, Chick Lit & Romance, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂT DE GREU POATE FI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

“Cât de greu poate fi” de Allison Pearson este o carte amuzantă ce aparține genului Chic Lit. Este continuarea bestsellerului “Nu știu cum reușește”, romanul de debut al autoarei din Marea Britanie. Nu am mai citit demult o carte pentru femei scrisă cu un umor și un realism atât de copleșitoare. Dar după multe cărți clasice, thriller și crime, venise rândul pentru ceva mai ușurel. Însă nu mai puțin captivant.

Nu am citit prima parte a seriei cu Kate Reddy

Dar nu trebuie neapărat să o faci, de vreme ce vei pricepe despre ce este vorba. Oricum, autoarea reia ușor ușor firul poveștii femeii din urmă cu mulți ani. Și amintește des despre felul în care era ea, despre istoria ei și îndatoririle ei de la acea vreme. Așa că nu ai de ce să te îngrijorezi.

Așadar, personajul principal este Kate Reddy. O femeie de aproape 50 de ani, care trebuie să facă față vieții de familie. Crescând 2 adolescenți, un soț care s-a lăsat de muncă și s-a orientat pe mindfulness, și încercând să renoveze o casă cu potențial, momentan cam dărăpănată. În plus, femeia se află în plină criză de vârstă, cu menopauza apropiindu-se cu pași repezi. Iar ea trebuie să-și regăsească de muncă pentru a-și susține financiar familia haotică.

Fiecare pagină din cartea “Cât de greu poate fi” mi-a adus o bună dispoziție reală

Și m-a făcut să surâd sau chiar să râd cu gura până la urechi. Acest roman chic lit poate fi citit de orice femeie, la orice vârstă. Fiecare dintre noi se va regăsi măcar puțin în conținutul cărții. Și în plus, vom afla exact cu ce se confruntă femeile care se apropie de menopauză și de jumătatea vieții. Descris cu mult umor și cu istețime de scriitoarea Allison Pearson.

Kate Reddy mai are puțin și împlinește fabuloasa vârstă de 50 de ani! Dar nu este prea încântată de acest eveniment ce marchează jumătate de existență pe pământ. Ba mai mult, femeia crede că la anii aceștia totul se duce pe apa sâmbetei. Viața amoroasă, aspectul fizic, memoria, dar mai ales revenirea la muncă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Allison Pearson

Romanul apărut la Editura Polirom, colecția Chic redă povestea lui Kate, care se simte ca un sandviș uman prins între o mulțime de responsabilități

Hormonii își fac de cap într-un sens rău. Copiii ei adolescenți trag din toate părțile de ea și au parte de necazurile lor tipice vârstei. Părinții și socrii încep să aibă nevoie de asistență specială din cauza dizabilităților și pierderii memoriei.

Soțul, Richard, ajunge să fie întreținut și se angrenează într-o lume ce pune accent pe sport, meditație și mâncare sănătoasă. Iar prietenele ei sunt dezastre și mai mari decât ea. Așteptând să fie alinate și sfătuite să o ia pe căi mai potrivite etății lor. În tot acest timp, Kate Reddy trebuie să își găsească de muncă pentru a nu muri cu toții de foame. Dar lumea afacerilor este mult mai aspră în ziua de azi. Și nu acceptă atât de ușor, sau chiar deloc, o femeie înapoi la lucru, dacă are mai mult de 40 de ani.

Însă, Kate este o femeie inteligentă și cu multe resurse la purtător. Așa că scoate din mânecă câteva trucuri pentru a pune mâna pe un post cu mult sub demnitatea și experiența ei. Dar de care are nevoie ca de aer. Și poate pentru că toate aceste probleme nu par suficiente pe umerii unei femei normale, autoarea îi mai dă de furcă cu ceva. În viața ei apare dintr-un trecut pasional și Jack. Un fost client și amant, care încearcă să o recucerească.

Romanul chic lit “Cât de greu poate fi” de Allison Pearson este o poveste amuzantă și complexă despre ce înseamnă să fii femeie la 50 de ani. Este despre echilibru și găsirea resurselor pentru a avea o viață împlinită și liniștită. Fiind în pace cu toată lumea și învățând să te iubești pe tine însuți.

🔥 CARTEA CÂT DE GREU POATE FI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO
Titlu: Cât De Greu Poate Fi
Autor: Allison Pearson
An apariție : 2019
Editura: POLIROM, COLECTIA CHIC
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 11.10.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor. Brian Tracy...

Avatar
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 608 zile și a scris până acum 203 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *